You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Küçük günahlar?

Kıdemli Üye
Küçük günahlar?
S.A arkadaslar neler küçük günahlardir? biraz arastirdim ama hep büyük günahlardan bahsediyolar ama ben küçük günahlarida ögrenmek istiyorum? simdiden Tsk ederim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Küçük günahlar?
aleykumselam arkadaşım hoşgeldin...aslında kücük günahlardan da bahsedilir...ama büyük günahlar kadar değil...yada şöyle dersek daha uygun galiba...büyük günahlar hadis kitaplarında ve ayetlerde gecer orda gecmeyenler kücüktür
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
sagol cevabin için arkadasim ama cogu sey büyük günah geriye ne kaldiki onu bilmek istiyorum aslinda
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
mesala adam öldürmek büyük günah
birini incitmek küçük günah

bilere faiz yemek büyük günah
dikkate tmeyerek fazi yemek küçük günah

mesal farzları yapmamak büyük günah
vacipleri terketmek küçük günah

birine selama vermemk küçük günah
verilen selamı almamak büyük günah

kurban kesmemek küçük günah
yalan söylemek büyük günah

bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
kuaran okumamak küçük günah
kuran okunurken dinlememek büyük günah

bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-09-2010, Saat:05:32 PM, Düzenleyen: seyr.
Profesör
evet cogu büyük gğnah olarak gecer..ya da aslında şöyle bir açıklama da var bazı kitaplarda mesela en büyük günah şirk koşmak ve küfürdür...bunlara bakarak hırsızlık kücük bir gunahtır...ama hırsızlık zina gıybet büyük de günahlar arasında gecer fakat bunlara göre de mesela cocuklara sert davranmak kücük gunah sayılır...yani aslında şöyledir dinimizin herşeyi önemlidir o yüzden gunahın kücügü aslında en büyük günahlarla kıyaslanınca belli oluyor...yoksa nasıl düşünürsen düşün hepsi büyük gunahların...ana babaya itattsizlikten tutun, kalp kırmaya, komşu hakkını gözetmemeye,tesettüre, yetim hakkını korumamaya vs ye kadar uzar gider...ama sanırım en büyük iki günah dedigim gibi şirk ve küfür...daha sonra 54 farzı terketmek...
aslında ne güzeli şu...her an günah işliyoruz bişeyleri ihmal ediyoruz ibadetleri aksatıyoruz gunahın boyutuna bakmadan tevbe etmek her zaman...şirk ve küfre düşmedikten sonra bütün kapılar sonuna kadar açık...ve kul hakkı tabi onun hakkını kuldan alıyoruz tevbe de etsek kul hakkını helal etmiyorsa hesap mahşere kalıyor...bilmem açıklayıcı oldumu cevap ama bildiklerim bunlar

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
seyrin dedigi farzları terketmek büyük günah digerleri kücük günah..aslında öyle değildir...bence hepsi büyük günah asi geliyorsun emre itaatsizlik ediyorsun...
şu olabilir... bilerek işlediklerin büyük günah bilmeden hatayla yaptıkların sonra pişman oldukların kücük gunah...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.