You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kopmamak elde değil...

kopmamak elde değil...

General
kopmamak elde değil...
Olay tamamen gerçektir.

Bundan yaklaşık 10 yıl evvel Japonya Başbakanı Kozuyumi resmi bi tören için Bill Clinton'un davetlisi olarak ABD'ye gidecektir. Herşey tamamdır, bütün hazırlıklar bitmiştir ve uçağa binilmiştir. Uçak havadayken Kozuyimi kurmaylarıyla beraber sohbet eder ancak ters giden bir durum vardır. Kozuyumi'nin çevirmeni bir anda rahatsızlanır ve Washington'a iner inmez hastaneye götürülmesi gerekmektedir. Kozuyumi bir kelime bile İngilizce bilmemektedir ve çevirmen ona Clinton ile konuşurken yardım edebilecek birkaç kelime öğretir. Artık uçak inmiştir. Bill Clinton, eşi Hillary ile Kozuyumi'yi karşılar. Kırmızı halılar falan. Kozuyumi merdivenlerden ağır ağır inerken dizleri titremektedir çünkü koskoca Başbakanın bir kelime bile İngilizce bilmemesi utanç verici bir durumdur onun için. Ve o tarihe altın harflerle kazınan müthiş gaf gerçekleşir;

-Bill Clinton: Welcome Mr. Kozuyumi ( Hoşgeldiniz )

-Kozuyumi: Thanks ( Teşekkürler )

-Hillary Clinton: Welcome Mr. Kozuyumi ( Hoşgeldiniz )

-Kozuyumi: Who are you ? ( Başbakanın normalde sormak istediği şey Hillary'nin nasıl olduğudur ancak telaffuz hatasıyla bu cümle 'How are you ?' ( Nasılsınız?) yerine 'Who are you? ( Siz kimsiniz? ) olarak değişir.

Hillary Clinton bu soru karşısında önce şaşırır fakat durumu kurtarmak için gülerek cevap verir.

Hillary Clinton: I am Bill's wife ( Ben Bill'in eşiyim )
Kozuyumi: Oh Really ! Me too ! ( Oo öyle mi ? Ben de öyle )

alıntı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: kopmamak elde değil...
ok

KULA KUL OLMAK İÇİN ATILMADIK MEYDANA,

BİZ YANLIZ HAKİKATE,HAKK'A SECDE EDERİZ!

NASIL GİRDİYSE DAVA SAHİPLERİ ZİNDANA,

BİLSİN Kİ KAHPE DEVİR BİZDE ÖYLE GİRERİZ!...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kahkahakahkaha
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
1 dil bir insan die bosuna dememişlerSmilegülücük

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kahkaha bunu daha niye görmedim acaba kahkaha
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.