You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KONUŞMADA SAKINILACAK ŞEYLER

KONUŞMADA SAKINILACAK ŞEYLER

Profesör
KONUŞMADA SAKINILACAK ŞEYLER
Müslüman, konuşurken şunlara dikkat eder:

1- Münâkaşa ve mücâdeleden uzak durur. Çünkü bunlar düşmanlığın anahtarıdır.

2- Din kardeşini kötülemez. Zîrâ kötülemek kişinin kalbini Müslüman kardeşinden nefret ettirir.

3- Gıybet etmez. Müslüman, gıybet etmediği gibi gıybet edenleri de dinlemez.

4- Koğuculuk yapmaz. (Koğuculuk bir kimsenin sırrını, duyulmasını istemediği şeyi başka birine götürmektir.) Ancak anlatmakta dînî bir fayda varsa veya bir günahın işlenmesine mâni olacaksa anlatılabilir.

5- Sövmez ve çirkin söz söylemez.

6- Allâh’ın yarattıklarından -canlı, cansız- hiçbir şeye lânet etmez, lânet etmeyi alışkanlık hâline getirmez.

7- Müslüman kardeşini, küfürle veya fâsıklık ile suçlamaz. Eğer o kardeşi bunlardan uzak ise suçlama kendine döner.

8- Bir Müslümanı işlediği günah sebebiyle ayıplamaz.

9- Çok yemin etmez. Çünkü çok yemin Allâh’ın ismini hafîfe almaktır.

10- İnsanları yüzüne karşı medhetmekten, çok şaka yapmaktan uzak durur, sözlerinden yanlış mânâların anlaşılmaması için dikkat eder.

11- Büyüklerin karşısında sesini yükseltmez.

[Şerhu Şir'atü'l-İslâm]


Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: KONUŞMADA SAKINILACAK ŞEYLER
rica ederim
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.