You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Kolonya
Selamün aleyküm, ben elime kolonya sürdüm ve farkında olmadan elimi ağzıma götürünce kolonyanın acısı biraz ağzıma geldi. İçki içmiş durumuna girer miyim ve namazım 40 gün kabul olur mu? Yani farkında olmadan ağzıma tadı geldi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cvp: Kolonya
net bi açıklama yapmak zor ,ama açıkça hatalı olduğunuzu düşünüyorum.
kolonya da alkol var. siz de bunu yani haram olan bir şeyi elinize aldınız ve bi şekilde bu riski göze aldınız.

özetle bana göre hatalısınız. 40 gün detayı hakkında yorum yapamıyorum. yeterli bilgim yok sanıyorum öyle diyeyim.

yalnız bu konuda bazı gizli veya bilim çevrelerince belki de kasten saklanan bazı bilgilerin var olduğuna da ihtimal veriyorum şahsen.
diğer taraftan şu vakıada geçen açıklamaları nedeni ile peygamberimize (s.a.v.) olan hayranlığımı da ifade etmek istedim . (Orijinal alıntı değildir.)

bir vakıada ashabtan bir zat (r.a.) reslullaha gelir ve alkol içeren kolonya'nın şu an hatırlamadığım ancak iyi bir niteliğinden söz eder.
Buna karşılık Resulullah (s.a.v.) "....o derttir dert" açıklamasını da içine alan bir söz ile cevap verir.
..

Yorum: Evet bazı kaynakların yapmış olduğu açıklamaya ithafen belki denebilir ki Resulullah (s.a.v.) tam olarak bugünkü professör ünvanlı fen bilimciler gibi bir insan değildi. Ancak kişisel fikrim Rsulullah (s.a.v.) nin çok bilgili olduğu ve bugünkü ve o zamanın profesörlerin mumla aradığı bilgileri özüt şeklinde bildiği yönünde.

hatta evet o bize Kur'an 'ı öğretti. yani kısaca bana göre biz neye sahip olduğumuzu tam olarak bilmiyoruz. belki de yeterince kıymet bilmiyoruz.

Allah bizi affetsin. amin amin amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Kolonya
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
LsdyboadoMS
RE: Kolonya
Alıntı:
Net Bi Açıklama Yapmak Zor ,Ama Açıkça Hatalı Olduğunuzu Düşünüyorum.
Kolonya Da Alkol Var. Siz De Bunu Yani Haram Olan Bir Şeyi Elinize  Aldınız Ve Bi Şekilde Bu Riski Göze Aldınız.

Özetle Bana Göre Hatalısınız. 40 Gün Detayı Hakkında Yorum  Yapamıyorum. Yeterli Bilgim Yok Sanıyorum Öyle Diyeyim.

Yalnız Bu Konuda Bazı Gizli   icon icon icon Veya Bilim Çevrelerince Belki De Kasten Saklanan Bazı Bilgilerin Var Olduğuna Da İhtimal Veriyorum Şahsen.
Diğer Taraftan Şu Vakıada Geçen Açıklamaları Nedeni İle Peygamberimize (S.A.V.) Olan Hayranlığımı Da İfade Etmek İstedim . (Orijinal Alıntı Değildir.)

Bir Vakıada Ashabtan Bir Zat (R.A.) Reslullaha Gelir Ve Alkol İçeren Kolonya'nın Şu An Hatırlamadığım  Ancak İyi Bir Niteliğinden Söz Eder.
Buna Karşılık Resulullah (S.A.V.)  "....O Derttir Dert" Açıklamasını Da İçine Alan Bir Söz İle Cevap Verir.
..

Yorum: Evet Bazı Kaynakların Yapmış Olduğu Açıklamaya İthafen Belki Denebilir Ki Resulullah (S.A.V.) Tam Olarak Bugünkü Professör Ünvanlı Fen Bilimciler Gibi Bir İnsan Değildi. Ancak Kişisel Fikrim Rsulullah (S.A.V.) Nin Çok Bilgili Olduğu Ve Bugünkü Ve O Zamanın Profesörlerin Mumla Aradığı Bilgileri Özüt Şeklinde Bildiği Yönünde.

Hatta Evet O Bize Kur'an 'I Öğretti. Yani Kısaca Bana Göre Biz Neye Sahip Olduğumuzu Tam Olarak Bilmiyoruz. Belki De Yeterince Kıymet Bilmiyoruz.

Allah Bizi Affetsin. Amin Amin Amin.

Demiş Kardeşimiz
Azizim Net İki Sorum Olacak ;
UsÜl-ü Fıkıh Okudunuz mu?
Usül-ü Hadis Okudunuz mu?

Bakın Aziz Kardeşim Siz Yardımcı Olmak İçin Yorum Yazdınız. Ben de Bunun Farkındayım Halisane Niyetiniz Hakkında En Ufak Bir Sözüm Yok
Lakin Şimdi Sizde Bana Ve Yazıklarıma Aynı Hüsnü Zan İle Yaklaşırsanız Memnun Olurum .
Bu Gibi İslam’i İlimlerin Istılah Konusu Olan Tüm Meselelerde Bir Usül Bir Kaide Belirtilmiştir. Buna Uyulmaması Durumunda da Yanlış Sonuçların Ortaya Çıkması Doğaldır. Siz İlk Gömleğinizin Düğmesini Kaydırırsanız Ve Yanlış Yerden İliklemeye Başlarsanız Sona Geldiğiniz de İki Yakanız Bir Araya Gelmez. Aynen Bunun Gibi de İslam’i İlimleri Veya İslami Bir Meseleyi Yorumlamadan Önce O İslami İlim Dalında O Meseleye Vakıf Ve Mesele Hakkında Usül Öğrenmeniz Gereklidir.. “Usulsüzlük, Vusulsüzlük Doğurur” Veya “Vusulsüzlüğümüz, Usulsüzlüğümüzdendir.”Demiştir Üstadlar. Bir Maksuda , Bir Hedefe Ulaşamamanın Nedeni; Maksada Ulaşmak İçin Gerekli Yöntem Ve Metoda Uyulmamasındandır. Usul, Hem İslami İlimlerde Ve İslami İlimlerin Alt Dallarında Hem de İslami İlimlerin Dışındaki Pozitif İlimler Dediğimiz İlimler İçinde Geçerlidir.
Misalen : “Çanakkale Bölgesi'ne Topçu Çıkarması” gülücük  Diye De Formüle Edilen 4 İşlemde Soruyu Çözmeye Başlamadan Önce Bir Metod , Bir Usül Belirlenmiştir ( Önce Paranteziçi, Üslü-Köklü Çarpma-Bölme Ve Toplama-Çıkarma Yapılır. Çoklu İşlemlerde İşlem Soldan Sağa Olacak Şekilde  Devam Eder.) İşlem Sırasına Riayet Edilmezde Herkes Aynı Sorudan Binbir Farklı İşlem Sonucu Çıkaracağı Gibi
Aynen Öyle de:
Nasıl Kur’an Okumadan, Ayetlerin Kelime Manalarını Yorumlamadan Önce Usul-U Nahiv Ve Sarf Eğitimi Alır, ,Manasını Anlamak İçin Usül-Ü Tefsir Okur , Hadisten Evvel Hadis Usulünü; Fıkıhtan Evvel Fıkıh Usulünü, Ve Kelam İlmi Öğrenmeden Kelam Usulünü Bilmek Şarttır. “Zira Usul Bilmeyenin İlmine İtibar Edilmez.” Basit Bir 4 İşlem İçin Bile Bir Metod Bir Usül Belirlenmişken İşte İnsan, Cenab-I Hakk'ın Böyle Antika Bir San'atıdır Ve En Nazik Ve Nazenin Ve Bir Mu'cize-İ Kudretidir Ki; İnsanı, Bütün Esmasının Cilvesine Mazhar Ve Nakışlarına Medar Ve Kâinata Bir Misal-İ Musaggar Suretinde Yaratılmış Olan İnsanı Yazan Kuran Ve Onu Anlatan Hadis Ve Onu Yaşayan Sünneti Seniyeyi İlgilendiren Bir Meselede Nasıl Usülsüz Metodsuz İş Görülebilir? Hatta Bu Yargı Haddi Zatında Bütün İlimler İçin Geçerlidir.
Ama Bu İlimlerin İçinde Hele De Konu, Allah’a (Cc) Vuslat Olursa Mesele Daha Da Ciddidir. Çünkü Yol Uzun Ve Tehlikedir. Elinizde Uzakları Yakın Eden Kur’an-ı Kerim Gibi Bir Hakikat Teleskopu ,Ufak Ve İnce Meseleleri Büyük Eden Hadis-i Şerif Gibi Bir Mikroskop İle Bakılmalıdır. Yoksa O Yolun Tehlikesi, Metotsuzluk Ve Yolda Şeytanın Veya Şeytani Düşüncelerin Etkisinde Kalmak Suretiyle Meydana Gelecek Olan Maddi Ve Manevi Hatalar, Yanlışlar Ve Manevi Yaralar , İnsanların Kafalarının Karışmasına Sebebiyet Verir.  Metodu Ve Yol Güvenliğini Bilen Refik Olmadan Vuslata Kalkışılırsa, Allah’ı Bulayım Derken Allah’tan Olma Da Vardır İşin Sonunda. En Büyük Tehlike De Budur.
LÜTFEN BU MİSALİ İYİ OKUYUN :
Misal: Benim Muhteşem Son Model Bir Arabam Olsun. Ama “Ehliyetim Olmasın”. Sizin De Muhteşem Bir Araba Bilginiz Olsun Hatta Arabaları Söküp Birleştire Bilecek Kadar Üstadı Azam Olun , Sıfırdan Bir Araba Yapma Kabiliyetine Sahip Olsanız Ama “Ehliyetiniz O L M A S A” Farz Edelim. Şimdi Trafikte Biz Yol Alırken Tamamen Benim Haksız Olduğum Bir Şekilde Size “Ben” Çarpsam Ve Kaza Yapsak. %1000 Hatalı Benim. Ve Polis Gelse Kime Ceza Verir? %1000 Ben Hatalı Olsam Bile Size Cezayı Keser ! Neden? Çünkü Ehliyetiniz Yok!.. Doğru Bile Haklı Bile Olsa Ehliyetiniz Yok! Gene Suçlu Siz Olursunuz ! Aynen Öylede İslami Meselelerde Google’dan Ayet Aratıp Veya Kendi Kafanıza Göre Meseleleri  Yorumlamak Ne Haddimizdir Ne De Hakkımızdır. Sen Hangi İlme Hangi Tedrisata Ve Hangi “Ehliyete” Göre Çıkıp Ayetleri Hadisleri Veya İslam Tarihini Yorumluyorsun  Muhterem Kardeşim ?
Not: Metrodasınız . Birisi Göğsünü Tuttu Ve Öne Eğildi. Siz Kalkıp Adama Kalp Mesajı Yapayım Yardımcı Olayım İyi Niyeti İle Gidip Müdahale Ederseniz Adamı Öldürürsünüz. Çünkü
1- Kas Ağrısı Olabilir
2- Kalp Krizi Geçirmiyor Olabilir. Kalp Arka Sırttan Vurur Esasen
3- Boğazına Bişi Kaçmış Olabilir VS VS
Neden Bunu Yazdım Sizce? Arifseniz Anlayacağınızı Düşünüyorum
Yapmanız Gereken 112 Acili Aramaktır.
Mesele Tamam Oldu Sanırım 
Saygılarımla
Bunu ilk beğenen sen ol.
LsdyboadoMS
Herkes İçin Yazıyorum
İSLAMİ BİR MESELE İÇİN
BENCE
BANA GÖRE
GALİBA
SANIRIM
DİYE BAŞLANMAZ. İslami Meselelerde Kuran Ve Sünnete Göre Hadise Göre Fıkıh Ve İcmaya Göre Meselelere Yanıt Verilir.
Bu İlme Sahip Değilsek Susulur
Allahtan Alpi Var Bir Cihetle Hastayı Komaya Sokmaktan Kurtarmış

Gelelim Soruyu Soran Kardeşimize: Aziz Kardeşim Fetva Hatları Var . E Devlet Üzerinden de Diyanete Soru Yazabilirsiniz.Utanıyorsanız İsmail Ağanın da Diyanetinde Güzel Fıkhi Meseleleri Bilen Hocaları Var Buralara Sorabilirsiniz. Meseleyi Bilen Kişilere Soralım.
Nasıl Forumda Hastalığımızın Şifası İçin Soru Sorup Yönlendirmeye Göre İlaç Almıyorsak Fıkhi Meselelerde de Bu İşin Yeri Forum Değil.

Ehil Bir Kişi Site Temin Etmedikçe Fıkih Bölümü Sadece Malumat Olarak Kalır.
Haricinde EN FAZLA
- Alıntı Ve
- Ehil Kişilere Yönlenmeden Öteye Gitmemelidir.

Saygılar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-11-2021, Saat:11:21 PM, Düzenleyen: Tikky.
Forumcu
Merhaba,

@ Tikky,

hiçbir zaman nefsine yenilip bilmediğim bir konuda biliyormuşum gibi yapmam veya yapmadım umarım.
kitaplar en iyi dostlarım diyebilirim son zamanlar özellikle. Çünkü kitaplar aracılığıyla hiçbir kimseye muhtaç olmaksızın birçok şeyi öğrenebilmekteyim.
ilim konusunda müracaatım yani arzularımı dileklerimi artık sadece e sadece Allah'tan dua ile istemekteyim.
halihazırda bu durumumdan oldukça memnun ve mutluyum.

sanıyorum resmiyetteki ilim -irfan durumuma ya atıfta bulunularak bazı imalarda bulunulmuş yada bu minvalde söylemlerden hareketle durum sorgulanmış.
Türkiye'deki dünyaca da tanınan - bilinen okullardan birinden matematik bölümü mezunuyum..
ben bu son verdiğim bilgiyi çok fazla irdelemiyorum doğrusu , her ne kadar bugüne kadar başvurduğum tezli programlarda bana saygıyla yaklaşılmış ve tanışmalarda yine saygı gösterilmiş olsa da..
tabi müteşekkirim fakat Allah'tan istemek ve ona itaat etmek ,ama konu olunca mutlaka ve mutlaka Allah'tan istemek gerektiğine inanıyorum. (Tam olarak hangi okuldan ve hangi programdan diploma alınmış olduğu sizi sıradışı yapmaz bence.)

neyse... yazınızda kullandığınız üsluptan @kalemşör nickli üye olduğunuzu düşündüm.

son birkaç söz,. bence yazdıklarımı dikkatle ve geniş zaman diliminde ve kendinizi rahat hissettiğinizde okuyunuz.

iyi çalışmalar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-11-2021, Saat:02:51 PM, Düzenleyen: blue.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.