Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kölelik İslamiyet ile Sadece Savaşla Mı Sınırlandırıldı?
Kölelik İslamiyet ile Sadece Savaşla Mı Sınırlandırıldı?
Bazen aklınıza takılan bir sorunun cevabını 40 sene sonra alırsınız.. Bir bebeğin ondan ekmek yemesini isteyemezsiniz. O bebek ne zaman ki büyür ve dişleri çıkar ancak o zaman ekmeği kendisi yemeğe başlar.. Siz daha süt emerken neden ekmeğin tadına bakamıyorum diye kendinizi yoruyorsunuz.. Bekleyin bir gün siz de o ekmeği yiyebileceksiniz..
Bir ilkokul öğrencisi düşünün.. Herkes matematikte toplama işlemlerini öğrenirken, o öğrencinin karekök almayı (anne-babasından) öğrendiğini düşünelim.. O öğrenci bunu zamanından önce öğrendiği için, arkadaşlarına karşı kibir oluşur. Siz daha toplamayı bilmezken ben karekök almayı biliyorum demeye başlar. Veya öğretmeni dinlememeye başlar, çünkü kendisi arkadaşlarına göre daha bilgilidir. Bu esnada öğretilen bazı şeyleri kaçırır. Çünkü öğrenci o dersten alacağı bir şey olmadığını düşünür.. Her iki durumda da bu o öğrencinin felaketi olur..
Ama arkadaşları gibi her şeye sıfırdan başlamış olsaydı o zaman arkadaşlarına karşı kibir oluşmayacaktı.. Bu yüzden sonraya bırakılan ilim, zamanı gelmeden önce öğrenilen ilimden kat ve kat üstündür.. Her şeyi bir an önce bilme isteği kişiyi kibre götürür. Eğer ki onu zamana yaysaydınız veya onu bilmem gerekli olsaydı o bana öğretilirdi demiş olsaydınız o zaman bu gibi tehlikelerden emin olurdunuz..
Bu durum şeriat ilimlerini almadan tarikat ehli olan kişiler için de geçerlidir. Veya şeriat ve tarikat ehli olmadan hakikat sırlarını elde eden kimse için de.. Görmüşsünüzdür etrafınızda, hakikat sırlarından bahseder ama şeriatın emrettiği bir şeyi yapmaz.. Çünkü o kişi şeriat ehlinden üstündür (!) ya..
Halbuki her biri bir basamaktır.. İlkokulu bitirmeyen kişi, direkt olarak liseden başlayamaz.. Lisede olan bir öğrenci de ilkokul derslerini küçümseyemez.. Çünkü ilkokul dersleri, hayatın boyunca önem arzeder.. Üniversite öğrencisinden ilkokuldaki gördüğü bir ders silinmiş olsa o kimsenin elinde hiç bir şeyi kalmaz.. İlkokul, Şeriattir.. Ortaokul, tarikat.. Lise, Hakikat.. Üniversite ise bitmeyen bir marifet denizi.. Üniversiteyi bitiren kişi ise artık ilkokuldaki, ortaokuldaki veya lisedeki kişilere öğretmen olur.. Mürşid denilen zatlar böyledir.. Üniversiteyi bitirmiş olması onun yüksek lisans yapıp doçent, dr. ve prof. ünvanlarını almayı engellemez.. Yani aslında o mürşid de ilerlemektedir..
Detaylı araştırma için Sayyid Sa'eed Akhtar Rizvi'nin Slavery From Islamic And Christian Perspectives kitabına bakabilirsiniz internetten. Google çeviri iş görür. Özellikle Islam attacks slavery adlı bölüm eşsiz. Başarılar.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi