You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kolaylık,Kolaylık,Kolaylık !!!

Uzman
Kolaylık,Kolaylık,kolaylık....

Kolaylik, kolaylik, kolaylik. Eh bir kelime ögrenmisiz gidiyoruz, her seyin basi kolaylik. Allah kolaylik versin diyoruz. Islam Dini kolaylik Dini'dir diyoruz...böyle devam ediyor.

Ama bir cep telefonu satin almaya gelince, veyahut araba, yada en alt tarafi bir takim elbise...eyvallah, dolasmadigimiz magaza, dükkan, carsi kalmiyor. Ne internet siteleri dolasiyoruz. Sebep? En iyisini, en kalitelisini, en ucuzunu almak niyetiyle.

Dinimize gelince, ne demistik kolaylik! Aa bak bu Imam ne güzel bana kolaylik sunuyor, benim adima hayri ve serri, iyiyi ve kötüyü, neyi nasil yapmam ve neyi yapmamam lazim hepsini aramis, bulmus, gönlüne sindirerek hepsini aciklamis. Bundan kolayi da olmaz hani.

Be insanlar, Allah Celle ve Celaluhu bizlere neden akil ihsan etmis ki, her seyi kolaylikla halledelim diye mi?

Camasir makinesi, bulasik makinesi, elektrikli süpürge falan filan, hanimlardaki kolaylikliga bak. Beyfendi isine arabasinla gidiyor, eh bu arada camii ziyaretleri de kolaydir arabayla.

Yahu bu kadar kolayliklar karsisinda o kadar cok bos zaman kaliyor ki insanlara bu zamanda, ne yapacaklarini bilemiyorlar.

Killi55'e:

1. Imamlar nasil aratirip tarastirip buldularsa, bizim bulmamiz sormu. Bilmemek degil, ögrenmemek ayiptir. Google amca sag olsun, saniyede veriyor aranan sorularin cevabini. Hem de ne cevaplar. Insan aklini kullandigi müddetce, cok degerli bilgilere kolaylikla ulasabilecektir- Hay Allah, yine kolaylik cikti karsimiza. Ama, bu sefer baska bir kolaylik, hayirli bir kolaylik. Cünkü varacagin karar sana aittir, sorumlusu sensin, Ahiret gününde her hangi bir Imam senin vekilin olamaz, yalniz ve yalniz sen sorumlusun kendinden.

2. Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem zamaninda sahabilere Kur'an'i aciklamis ve kendi sünnetleriyle beraber Islam'i tamamlanmistir. Gel görelim ki insanoglu bir fabrika üretimi degildir, her bir insanin ayri görüsü, türlü ihtiyaclari vardir, olanla yetinmek herkesin huyu degildir. Bu durumda, baska ülkelere Islam Dini'ni ögretmek, yaymak amaciyle gönderilen Sahabelere bir imkan taninmis Peygamber Efendimiz tarafindan, cünkü Sahabelerine güveni sonsuzdu o zamanlar ve bu yüzden Sahabeler bir karar hususunda sayet aradiklari cevabi Kur'an'da ve sünnetlerde bulamadiklari takdirde, yine yalnizca Kur'an'a ve sünnetlere uyan bir sonuca varabilme hakkindaydilar. Ama bu demek degilki, misirda ki bir Sahabenin sonuca vardigi karar türkmenistanda da gecerlidir diye. Benim anladigim kadariyle hükmetmekle görevli olduklari o diyara ait olmasi gerekir sonuca varilan kararlarin.

Ben yarim yamalak aklimla böyle düsünüyorum. En iyisini bilen Allah'tir Celle ve Celaluhu.
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.