You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kolay Meksika Payı Tarifi

General
Malzemeler

İki yüz elli gram yağsız dana kıyma
Yarım fincan su
Yarım kaşık zeytinyağı
Bir kaşık toz kırmızı biber
Yarım kaşık tereyağı
Bir tutam çok acı toz biber
İki orta büyüklükte iyi kıyılmış soğan
Bir kaşık un
Bir adet dövülmüş sarımsak
İki kaşık soğuk su
Bir adet kuru kırmızı biber
İki ölçek rende kaşar peyniri
Bir adet yeşil biber
İki ölçek kırılmış mısır gevreği
Dört kaşık dolusu domates rendesi

Yapılışı

Kıymayı, zeytinyağı tereyağı karışımı yağda kavurun. İçine kıyılmış soğanları, ezilmiş sarımsağı, kırmızı yeşil biberleri atıp orta ateşte beş dakika pişirin, rende domatesi ve zevkinize göre acı biberi ekleyip soğumaya bırakın. Su, tuz ve undan bir hamur yapın. Hamuru tepsi biçimindeki yağlanmış güvece orta incelikte yayın. Üstüne bir kat hazırladığınız karışımdan, bir kat rende peynir, bir kat kırılmış mısır gevreği dökün. Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın. Fırına sürüp yirmi dakika kızartın, sıcak servis yapın. Afiyet olsun..
Görüntüsünü bulamadım hiç denemedim yapmadım gurme iseniz denersiniz :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kolay Meksika Payı Tarifi
sanırım ben hoşlanmam gülücük mısır gevregi falan ) ama sevenlere afiyet olsun göbek olsun )
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.