You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kola İçmeyelim Allah Rızası İçin.!(video)

Kola İçmeyelim Allah Rızası İçin.!(video)

General
RE: Kola İçmeyelim Allah Rızası İçin.!(video)
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Birde e2828 kardeş biraz yazılanları okudum ve aklımda kaldığı kadarıyla senin doğru ancak eksik düşündüğün için yanlış tarafını savunduğun bir görüşün var. Anladığım kadarıyla haramı helali sadece Allah (cc)'ü belirler ve kulu ve elçisi olan peygamber efendimiz (sav) bizlere bildirir. Tamam güzel hoş ve doğru. Ancak bu cola denen medet peygamber efendimiz (sav)'in döneminde var mıydı ki sen o dönemde yasaklanmadığından bahsediyorsun? Sonra Allah her haram ve helal yiyeceği tek tek Kur'an da belirtse bildiğin gibi milyonlarca nimet vermiş Kur'an da bu kadar nimetin geçmesi ne kadar doğru olurdu ki zaten hepsi geçmez. Genel olarak hangi yiyeceklerin helal olduğu hangilerinin haram olduğu hakkında bilginin yanında bazılarının direkt ismi vardır. (Tabi maalesef daha Kur'an ın Türkçe mealini tamamen okumadım ancak araştırdıklarım sonucu konuşuyorum) Biz insanlara aklı boşuna vermemiş Allah (cc)'ü. Aklı bazı konularda devreye sokmak gerekir. Ben de arada içerdim (bu günden itibaren inşallah bırakıyorum) ama yararlı bir tane özelliğinin olmadığını ancak zararının çok olduğunu bilirim. Ben colanın bu güne kadar bir tane bile insan vücuduna faydasını okumadım. Sürekli zarar zarar ve artık içerisinde alkol olup olmadığı muamma bir durum. Helalliği ve haramlığı tartışılır bir konuda müslümanın yapması gereken davranış o davranışı yapmamaktır. Bunun aksini söyleyen bir tane İslam alimi görmedim. Bu durumda cola'nın da uzağında durmakta fayda var. Verdiğin örneklere bakacak olursak her şeyin fazlası zararlı zaten be e2828 kardeşim. Biz zararlı seviyesine getirmeyecek düzeyde yemeliyiz yiyeceklerimizi. Unutmamalı ki bedenlerimiz de bizlere verilen bir emanettir. Kasten bedenimize zarar verilen her şeyin hesabını vereceğiz. Ben tuzu normal miktarda aldığım sürece ne zararı olabilir ki haram diyeyim. Ama tuzu aşırı kaçırır vücuduna zarar verirsen onun hesabını elbette verirsin. Sonra bu günlerden örnek verecek olursak yine mesela bilgisayar o dönemde yok haliyle programlarda o dönemde yok. Şİmdi bir çok insanın kullandığı bu illegal programlar maddi olarak yok diye haram grubuna girmesin mi? Allah illegal programlar haramdır diye ayrıca belirttiğinde mi bu programlar haramdır? Yoksa hırsızlık ile ilgili genel haramına göre mi bu haramdır? Mantığınızı çalıştıracak olursanız her şey için tek tek bir helal haram kılınmadan bahsedemeyiz. Genellemeler vardır ve bu genellemelere göre aklımızı çalıştırır helalliği ya da haramlığı hakkında bir kanıya varırız. Benim diyeceklerim bunlardır. İnşallah kendimi doğru ifade etmişimdir. Faydalı dileğiyle hayırlı geceler. (Yanlışım varsa da belirtiniz)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-05-2013, Saat:08:38 PM, Düzenleyen: pdgokhan.
Üye
Vücuduna verilen zararlardan dolayı hesap vermeyecek misin ki sen bu soruyu soruyorsun bana? Bu ikisinin zararlı olması yetmez mi? Ben İslam alimi değilim, bildiklerimi aktardım sadece. Ve birçok yerden öğrendiğime göre vücuduna verdiğin zararların da hesabını verirsin. Bu durumda vur jileti kendini öldürmediğin sürece vücuduna ne olacak? Senin mantığına göre yani. Birde insanlarımız maalesef haram denilmediği sürece bir yanlışı sürekli tekrar etmekte. Bu yüzden insanlar bu helal midir haram mıdır diyor. Haram değil dersen adam tekrarlıyor davranışı maalesef. Herkes senin gibi yoruma önem verip geçmiyor. İlla bir yol göstereceksin. Ya olacak ya olmayacak.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Neresi tuhaf anlayamadım. Çok büyük zararlar ile ufak zararları birbiriyle kıyaslaman ne kadar doğrudur sence? Günahlarda bile büyük günahlar küçük günahlar vardır. Oturmana kalkmana sürekli dikkat edemezsin ama ciğerlerini bitiren sigaraya da git kullan da diyemezsin. Ayrıca haram deniyorsa Allah'ın isteğine göre deniyor kafadan sallamayla değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.