You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kız çocuğu bir nimettir

kız çocuğu bir nimettir

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
kız çocuğu bir nimettir
Kız, çocuğu olunca üzülmek, hele hele anneyi suçlamak çok yanlıştır.
Kur an-ı kerimde mealen, ( dilediğine kız, dilediğine erkek çocuk bahşeder. Kimine hem erkek, hem kız çocuğu verir, dilediğini de kısır bırakır. Her şeyi hakkı ile bilen ve her şeye gücü yeten ancak tır) buyuruldu. (Şura 49, 50)

Peygamber efendimiz, (Kız çocuklarını hor görmeyin) buyurdu. Hor görmek dini bilmemekten ileri gelir. Hayırlı evlat istemelidir. Hayırlı olmadıktan sonra, kız veya erkek olmuş ne fark eder?

Dinimizde, kadının ve kız çocuklarının fazileti büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kızlarınızı altın ve gümüş ile süsleyin! Elbiseleri güzel olsun! İtibar kazanmaları için en güzel hediyelerle ihsanda bulunun!) [Hakim]

(Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, ü teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur.) [Taberani]

(İki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer.) [İbni Mace]

(İki kızı veya iki kız kardeşi olup da, maişetlerini güzelce sağlayanla Cennette beraber oluruz.) [Tirmizi]

(Çarşıdan aldığı şeyleri, erkek çocuklardan önce kız çocuklarına verene ü teâlâ rahmetle nazar eder. ü teâlâ, rahmetle nazar ettiğine de azap etmez.) [Harâiti]

(Çarşıdan turfanda meyve alıp evine getiren, sadaka sevabı alır. Getirdiği meyveyi, erkek çocuklarından önce kız çocuklarına versin! Kadınları, kızları sevindiren, korkusundan ağlayanlar gibi sevap kazanır. korkusundan ağlayanın bedeni de Cehenneme haram olur.) [İbni Adiy]

(Üç kızına, ihtiyaçtan kurtulana kadar iyi bakan, yedirip giydiren, elbette Cenneti kazanır.) [Ebu Davud]

(Üç kız veya kız kardeşinin geçim veya başka sıkıntılarına katlananı, ü teâlâ Cennete koyar.) Eshab-ı kiramdan biri, (İki tane olursa da aynı mıdır?) diye sual edince, Peygamber efendimiz (Evet, iki tane olursa da aynıdır) buyurdu. Başka birisi, (Ya bir tane olursa?) diye sual etti. Cevabında buyurdu ki: (Bir tane de olsa gene aynıdır.) [Hakim, Harâiti]

Görüldüğü gibi, kız ve kadınlara değer vermeyenler, müslümanlığı bilmeyen kimselerdir. Müslüman, dinini iyi öğrenip kadına layık olduğu değeri vermelidir!

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
vampiriçe:):):)
RE: kız çocuğu bir nimettir
ya kız çocuğu olunca sanki kadının elinde bişeymiş gibi davranırlar
halbuki bilimsel bi araştırma sonucu; çocuğun cinsiyetini tamamen baba belirler şeklinde açıklamıştrWink
ve bnm de tavsiyem bayanlara değer verin hehe gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kız çocukları için kadınları suçlayan insanlar zavalldır....üzülmeli onlar için...bir anadan dogduklarını unutmuş cahillerdir...Allah evlat vermiş kız olsa ne erkek olsa ne ki...hadisi şerifte ne güzel söylemiş Resullah (sav) bir kadının hayırlı oldugunun ilk alameti ilk cocugunun kız olmasındandır...daha neyi tartışır benim cahil milletim bilmiyorum ki...
Rabbim erkek cocuklarını da kız cocuklarını da hayırlı evlat etsin inşaAllah..hepsi nimet hepsi baştacı..
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
baska bı acıdan bakılacak olursa,kız olmasına sebepte yıne erkektır....
ne ekersen onu bıcersın demıs buyuklerımız...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kız çocuğu istememelerinin sebebi, günümüz gençlerine bakarsanız anlaşılır sanırım.Erkek çocuğu gene birşeyler yapar hayatına yön verir ama kız çocuğunu gerçekten mükemmel yetiştirmeliyiz ki aksi taktirde gece clublerinden toplayamayız.
Eğer, bir gün beni boynu eğik görürseniz, bilinki yere düşen birini kaldırmak için boynumu eğmişimdir
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ama o durum erkeklerde de gecerli...erkek cocugunu 16 17 yaşından sonra evde tutamazsınız nereye gittigini bilemezsiniz ikisi de zor aslında b,rbirinden farksız belki

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
herzaman öyle değildirgülücük istisnai durumlarda olur...ana baba dindarken evlat ateist...ana baba gayri müslimken evlat mü'min olabilir...işte herşey kadere baglı biraz ama anne baba görevini yapmalı her koşulda...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.