Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kişisel Bakım Ürünleri Üzerine Fikir Alışverişi
Kişisel Bakım Ürünleri Üzerine Fikir Alışverişi
öncelikle bir yerde farz bir davranış varsa, tercih edilen şey eğer sünnet hatta vacibi yerine getirirken farzın yerine getirilmemesi yada bir diğer deyişle 2 seçeneğiniz var birini ama sadece birini tercih etme hakkınız varsa ve vacibi tercih ederken farzı tümüyle terketmeniz ile ancak mümkün oluyor ve fakat farzı sectiğinizde vacibi terk etmek gerekli ise siz farzı sececeksiniz.
Kimin rahatsız olduğu burada bana göre önem sırasında daha arkada yer alıyor. Çünkü siz bir de çok kuvvetle muhtemel içeriğini bilmediğiniz deodorantlardan jel ürünlerden bahsediyorsunuz. Bunlar kimyevi/kimayasl maddeler / ürünlerdir.
görüşüm vücudunuza yarardan çok zararı olabileceği.
şunun gibi siz domates yiyorsunuz halbuki domatesin içeriğinde büyük oranda ilaç var (hormonlu). faraza kendi halinde yetişen yani yada sadece su ve topraktan aldığı doğal mineral maddeler ile yetişen bir domates veya başka meyve de olsaydı bu defa da ne kadar yemeniz geerktiği sorusunun cevabını bilmiyorsanız o zaman bu tipteki bir bilgiyi öğrenmek için Allah'tan talepte bulunmanız gerekebilir dedim ve tabii ki konu bağlamında mevzuu bilgi yani ilim bununla sınırlı değil.
şöyle ki uzun zaman önce hatta bu forumda ben dedim ki (çoğu müslümanın dahi muhtemelen gözünden kaçmış yada aklına gelmemiş olan bir meseledir bu zannımca)
Resulullah s.a.v. Ruhunu Yüce Allah'a melaikeden Azrail a.s. aracılığı ile teslim etti. yani irtihal etti.
ya peki aceba Ruhunu teslim etmeden hemen önceki son zamanlarında aceba nasıldı kimse merak ediyor mu diye sordum ?
mesela dişleri nasıldı , yüzü nasıldı ve kendim cevap verdim yine
dedim ki bence dişleri ışıl ışıl dolu tanesi gibi idi.
yüzü de çok güzeldi.
şimdi bazı zatlar buna adeta itiraz etmek istiyorda ne söyleyeceğini bilemez halde geçer bir yol bulamıyor ve bu minvaldeki müslümanların tüm söyledikleri "ben bilmiyorum" dan öteye gidemiyor.
işte benim düşüncem şunu içeriyordu (delil)
Resulullah s.a.v. bir nebi idi. Ve çok zeki idi. Ve aynı zamanda çok bilgili idi. Ve bana göre insan vücudunun nasıl kendini koruyacağını gayet iyi biliyordu. Bu nedenden dolayı da hasta olmamıştı.
neyse ...uzun lafın kısası ben sizin bahsettiğiniz ürünlerin hiçbirini tavsiye etmem. umuyorum anlatabildim.
misk esans kokularını örneklendirmişsiniz. Aktarılan bilgiler arasında Resulullah s.a.v. 'ın gül kokusu kullandığına dair konuşmalar veya hadisler veya içerikler mevcut.
benim bu konu hakkındaki bilgim sınırlıdır. Aktardığım düşünceler şunları içerir: deodorant ve jel ürünleri ben kullanmıyorum tavsiyede etmiyorum. Sadece koku ise konu bu konudada benim malesef bilgim sınırlı olduğundan öneride bulunmuyorum ancak şunu birkaç kez yaptım sanırım : karanfil yağı kulllandım. (koku için). öneri değildir. Zira benim de hatalarım ve görüldüğü üzere bilgili olmadığım birçok konu olabiliyor.
bu yazının nihayetindeki not: bu son 2 yorumumda malesef yazım - imla hataları mevcut. düzeltmeye çalıştım biraz ama hepsini değil.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi