Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kisa hikaye
Kisa hikaye
2/BAKARA-85:....Yoksa siz Kitab'ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz?......
Hep bunlar Rabb'imizden bir rahmet olarakdır.ne peygamber ve ne de hızır kendi reylerinden kendi nefslerinden yapmamışlardır.
İnsanı boşuna temize çıkarmaya çalışma.masum değiliz hiç birimiz.neyse daha fazla birşey yazmaya gerek yok sanırım.bukadar yeterli bence iki cahil oturmuş Allah'ın hikmetini anlamaya çalışıyoruz.
Savunduğunuz şeyin yalan bir bilgi olabileceği Allahin Hz Peygamber tanimina uymadigi hatta vicdana ters olduğu akliniza gelmedi mi.
Hz Hizir konusunda ki çocuk gorunen bir illet sebebi ile degil doğrudan Allahin öldürmesi ile ölmüs birıdir.Diger ölen cocuklar kafilesindendir.Beddua edildiği varsayilan çocuktaki illet bu çocukta yoktur.
Siz bedduaci ustelik bir sabiye peygamberi insanlara sevdirmeyi mi dusundunuz.Üstelik buna mucize dediniz.. Ne aci bir vehamet.
Çocuklar melek değil insandır/insan yavrusudur.Dolayısı ile sadece melekler günah işlemez.Çocukları melek mi insan mı?
Bak tamam Allah günah yazmaz belki ama Allah Adil'dir çocukta olsa karsılığı neyse görür.Hem küçük büyük her insanda kibir/enaniyet/kendini beğenmişlik olabiliyor.Sen çok dar bir pencereden bakıyorsun deryayı göremiyorsun ben ne yapayım yani.!Durduk yere nefsinden beddua etmemiş heralde.
Hızır olayına gelince öldüren zaten Allah'tır bazı şeyleri sebep kılar.peygamberde çocuğu sakat bırakmamış zaten Allah bırakmış.peygamber gidip ağzını burnunu kırıp dövmemiş sakat bırakmamış anlamıyor musun?
Orda islamla alay ediliyor-peygamber küçük düşürülüyor sen kalkmış vicdandan bahs ediyorsun.senin vicdanın bunu mu istiyor yani!
Bak bana çocuklarda kibir olmayacağını söyleyemezsin ya da kendini beğenmişlik,kendini diğer yaşıtlarından üstün görme gibi.sen takılmış plak gibi aynı yeri çalıyorsun.papağan gibi aynı şeyi söylüyorsun.
Kalbimizin kasıt göstererek yaptıklarımızdan sorumluyuz.büyük de olsa küçük de olsak bu böyledir.arkadaşının kasıtlı olarak kalemini-silgisini çalan bir çocuk.Akşama eve gidince bir sebepten ötürü babasından fırça yemesi haktır veya yürürken düşüp biryerini incitmesi.ya da başka birşey olması(hayal gücüne kalmış artık).bunlar Allah'ın hikmetidir bilinmez.ya bir saat içinde karsılık bulur ya 1 gün ya da baska bi zaman.çünkü;Allah hemen cezalandırmaz vakit verir.hikmet icabı.ama sen anlamamakta ısrarcısın.sen Allah insanı başıboş bırakmış mı sanıyorsun.merak etme O kendini belli etmeden herşeyi yönetiyor.Bunu ancak gene Allah'ın izni ile arifler anlar öyle senin benim gibi cahil insanların anlayabileceği şeyler olmadığını söylemiştim.
sorduğum bitane soruma cevap yazamamışsın bana cahil diyorsun.hiç bir açıklama yaptığın yok.papağan gibi aynı şeyleri söylüyorsun açıklaması yok,kanıtı yok,bişe yok.ama dil pabuç gibi.Allah sana akıl fikir,anlama kabiliyeti versin.selametle...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi