Ve adamın penceresinin önüne konup adama şöyle demiş:
- Ben seni çok seviyorum lütfen pencereyi açıp beni içeri al da birlikte yaşayalım. Adam da:
- Olmaz alamam... Sen bir kuşsun hiç bir kuş adama aşık olur mu?... demiş.Kırlangıç tekrar:
- lütfen pencereyi açıp beni içeri al birlikte yaşarız. Hem ben sana dost ve arkadaş olurum canında sıkilmaz birlikte yasar gideriz. demis.Adam yine:
- Olmaz alamam...Git basimdan, diye cevap vermis. Ucuncu ve son defa kus adamin penceresinin onune konup adama tekra
soyle demis:
- lutfen beni iceri al.. Artik soguklar da basladi, disarida kalamam
biliyorsun ben sicak havalarda yasayabilirim sadece beni iceri almassan baska sicak ulkelere gitmek zorunda kalirim.
Lutfen beni iceri alda burada kalayim.Birlikte yemek yer omuzuna konar seni neselendirir
Sana yarenlik ederim. Hemsende benim gibi yalnizsin, der...Adam ona:
- Git derhal basimdan!... Ben yalniz kalirim demis ve kusu kovmus...
Kirlangicta bu cevap uzerine uzuntulu bir sekilde ucmus ve uzaklara
gitmis..Adam kirlangic uzaklara gittikten sonra dusunmus ve kendi
kendine "Ben ne aptal , nekadar akilsiz bir adamim, niye
kirlangicla birlikte kalmayi kabul etmedim?
Ne guzel birlikte kalirdik demis ve cok pisman olmus, pisman olmus ama is isten gecmis.Kendi kendine nasil olsa
sicaklar baslayinca kirlangicim gine gelir bende onu iceri alir birlikte mutlu bir hayat surerim, demis.Ve penceresini
sonuna kadar acip beklemeye baslamis.
Yazin gelmesiyle kirlangiclarda gelmeye baslamis. Ama onun kirlangici
gelmemis.yazin sonuna kadar hic penceresini kapatmadan pencerenin basinda beklemis ama bosuna....Kirlangic yokmus.Gelen
kirlangiclara sormus ama onun kirlangicin goren olmamis.Sonunda bir bilge kisiye halini danismak ve ondan bilgi almak
icin gitmis.Bilge kisiye olayi anlattiktan sonra bilge kisi ona soyle demis:
- K i r l a n g i c l a r i n o m r u 6 a y d i r . . .
**Geç olmadan sizi sevenlerin değerini bilin...**