You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kin ve düşmanlık affa engel

-İKRA-
Resul-ü Ekrem (s.a.v.) uyarıyor:

“Her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri insanların amelleri ilahi huzura arzedilir. (Tevbe eden ve) Allah’a ortak koşmayan her mü’min affedilir; ancak mü’min kardeşiyle arasında düşmanlık bulunan kimse bırakılır. Meleklere: ‘Aralarını düzeltene kadar onları bekleyin; birbirini sevene kadar kendi hallerinde terkedin!’ denilir.” (Müslim, Mâlik, Beğavi)

Hz. Enes (R.A.) anlatıyor: Allah Resulü (s.a.v.) bir gün beni karşısına alıp, tatlı bir dille: “Yavrucuğum! Kalbinde hiç kimseye kin ve hased bulundurmadan sabahlayıp akşamlamaya gücün yetiyorsa, bunu yap!” buyurdu ve devam etti: “Oğulcuğum! Bu benim sünnetimdir. Benim sünnetimi ihya eden beni (memnun edip) ihya etmiş, beni ihya eden de benimle birlikte cennete girmiş olur.” (Tirmizi, İbnu Mâce)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Kin ve düşmanlık affa engel
Allah Razı Olsun.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah Razı Olsun , kin we düşmanlık hepside bizde war ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
teşekkürler
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah razı olsun.
kalbinde kin taşıyanlardan hayır gelmez kinini terk etmediği sürece...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
içinde kin yok düşmanlık yok..biri size küs ..sizde o küs diye ona küssünüz..ve uzun yıllardır konuşmuyorsunuz ..bir nevi ben haklıyım modunda iki tarafta...bunun vebali nedir ??
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Sizlerden de Allah razı olsun.

Noyan; müslüman üç günden fazla küs kalamaz ya, sana küs olana sen içinden
küs olmuyorsan ; barışma yollarını arıyor ve yine de onların kayıtsız kalması durumunda vebal olmayabilir belki, şu hadisi düşünelim:

Ebû Hureyre -radıyallâhu anh-'den rivayet edildiğine göre bir adam:
- Yâ Resûlallah! Benim akrabam var. Ben kendilerini ziyaret ediyorum, onlar bana gelip gitmiyorlar. Ben onlara iyilik ediyorum, onlar bana kötülük ediyorlar. Ben onlara anlayışlı davranıyorum, onlar bana kaba davranıyorlar, dedi.
Bunun üzerine Resûl-i Ekrem -sallallâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu:
“- Eğer dediğin gibi isen, akrabana sıcak kül yediriyor gibisin. Şayet bu şekilde davranmaya devam edersen, onlara karşı senin yanında Allah Teâlâ'nın görevlendireceği bir yardımcı dâimâ bulunacaktır.” (Müslim, Birr, 22)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.