You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
RE: Kim cennete gider?
Alıntı:hıristiyanlıktaki öğreti felsefenin etkileriyle oluşmuştur sencer.yunan ve latin felsefesi hıristiyanlığı adeta yeniden yazmıştır.ve bu tip bir hümanist görüşü de kazandıran budur Allahu alem.islam sahte bir hümanizm takınmaz,insanlar arasında inananlar inanmayanlardan üstün kabul edilip inanmayanlar zulmetmedikçe müslümanlar onlar ile anlaşıp haklarını korurlar.

işin içinde felsefe olmayacaksa DİN ne içindir? DİN e ne gerek var. kısasa kısas. hayvanlarda bir türlü hayatlarını idame ettiriyorlar. DİN olmadan....
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
işin içinde felsefe olacaksa din ne içindir?felsefenin tam manasıyla ne olduğunu,ne işe yaradığını biliyor musun,bildiğin şekilde yazabilir misin?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
felsefe:filo-zofi,yani "filo" yunancada dostluk-sevmek gibi bir anlamı vardır,sofi-zofi ise araştırma sormadır.filozoflar doğruyu ve mutlak gerçekleri dinler olmadan yorumlayıp onları kendileri için yeni bir din haline getirmişlerdir.

incili açıp "ne yazıyormuş" içinde niyetli okumadım.içinde felsefe öğretisine dair "tokat atana diğer yüzünü dön" mantıklı şeyler vardır.birçok parçasında bu tip şeyler geçer.

felsefeyi dine rağmen kabul etmek dini yetersiz görmektir,zira din mutlak doğruları getirmiştir.bir dine bağlı iken hala sorarak mutlak doğruları araştırmak olsa olsa paradoks olur.islamda ya imandasındır,ya da küfürdesindir arası yoktur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
incili okumayıp bir yerden duyduğumu zannederek dedin bunu galiba,zira cümlelerdeki kapalı sözün peşine düşüp karşıdakinin hatasını aramak pek iyi bir özellik değil.incildeki parçaları gördüm ve incildeki genel düşünce yapısı tamamen hümanizm denmese de hümanizme benzeyen bir itikad üzerine kurulu,en azından hümanizmin temel taşları diyebiliriz.hoş banlanmışsın görür müsün bu cevabı bilmiyorum.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.