You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kim Arafe Günün de Oruç Tutarsa...

Profesör

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kim Arafe Günün de Oruç Tutarsa...
Hadisin orjinaline ulaşamadım şu son 80 yıldan şüpeliyim..

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Yazının virgülden önceki kısmı iki sene oruç tutmuş gibi sevap alır değil de ,geçmiş senenin ve gelecek senenin (yani toplamda iki sene) günahlarına kefaret olur şeklinde olsaydı daha doğru olmaz mıydı? Bu şekilde sahih hadis mevcut; ama sizin yazdığınız şekilde ben bilmiyorum.

Ayrıca virgülden sonra ikinci kısmı mana olarak karşılayan bir hadis ben bilmiyorum. Kaynak alabilir miyim? Ben de öğrenmiş olurum. Bu şekilde öğrenmeler kalıcı oluyor gülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evet bakarsanız doğru bir bilgiye ulaşmış oluruz

Doğru olduğundan şüpede olmadığımız bir bilgi varsa o da Arafe gününde oruç tutmaktır...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Ben aşağıdakileri buldum. Arefe günü oruç tutmayı yasaklayan hadislerin hacılar için söylemiş olduğu hakkında bir de görüş var.

Ukbe İbnu Amir RA anlatıyor: “Resulullah AS buyurdular ki: “Arefe günü, kurban günü ve teşrik günleri, biz müslümanların bayramıdır. Bu günler yeme-içme günleridir.”
Ebu Dâvud, Savm 49, (2419); Tirmizi; Savm 59, (773); Nesâi, Menâsik 195; (5, 252); Tirmizi, hadisin sahih oldu­ğunu söylemiştir.

Yine Ebu Hüreyre RA anlatıyor: “Resulullah AS Arefe günü Arafât’da oruç tutmayı yasakladı.’’
Ebu Dâvud, Savm 63, (2440).

Arefe günü tutulan oruç, geçmiş bir senenin ve gelecek senenin günahlarına keffaret olur. Kaynak: Tergîb ve Terhîb Trc, 2. 457

Arefe günü tutulan oruç, geçmiş ve gelecek yılın günahlarına kefaret olur. [Müslim]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
749- Ebû Katâde (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Arefe günü tutulacak orucun önceki ve sonraki senenin günahlarına keffâret olacağını ümid ederim.” (Müslim, Sıyam: 18; İbn Mâce, Sıyam: 40) Tirmizi Oruç babı :749
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Kim bunu birine hatırlatırsa 80 bin yıllık ibadet sevabı alır. ile ilgili hadis bulamadım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sabah söylemiş olduğum kitaplara az önce baktım. (neyseki fazla kitap ismi yazmamışım gülücük ) Böyle bir hadis bulunmamakta. İşin ilginç yanı uydurma hadislerde de bulamadım. Kanaatimce bu hadis yenilerde uyduruldu gülücük

Uyarı: Arkadaşlar özellikle internette yalan-yanlış bilgiler dolaşmakta. Çok rastgeldim ben. Size özellikle tavsiyem şu olacak: Altında hiçbir kaynak zikredilmeyen hadisleri araştırmadan hadis olarak bir yerlere yazmayın, hadis olarak kabul etmeyin.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.