You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kim Arafe Günün de Oruç Tutarsa...

Kim Arafe Günün de Oruç Tutarsa...

...Revan...
RE: Kim Arafe Günün de Oruç Tutarsa...
“Arefe günü tutulacak orucun önceki ve sonraki senenin günahlarına kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum.” (Tirmizî, Savm, 46 (749); İbn Mâce, Sıyâm, 40)
Tirmizî kesin hüküm vermiyor Allah'tan ümit ediyor. Sorularla islamiyet te buldum. Ayrıca Nureddin Yıldız dinlerim onun da bir sitesine bakmam lazım. Olmadı Alo fetvayı ararız. gülücük
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Müslim, tirmizi ve ibn mace de geçiyo. Ne söylemek istediğini açıkça söyle ki biz de bilelim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
"Arefe günü tutulan oruç, bin günlük nafile oruca bedeldir." (Tergîb ve Terhîb Trc, 2/460) 2 yıllık oruç sevabı alır veya hatırlatırsa 80 yıllık ibâdet sevabı alır diye birşeye rastlamadım. Bu ortalıkta dolanan but bilgi olabilir.
“Arefe günü tutulacak orucun önceki ve sonraki senenin günahlarına kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum.” (Tirmizî, Savm, 46 (749); İbn Mâce, Sıyâm, 40)
Ve tabi İhlas okumak
Arefe günü özellikle bin adet İhlas okumak büyük zatlar tarafından tavsiye edilmiştir. Hadis-i şeriflerde İhlas sûresini okumanın kul borcu hariç diğer günahların affedilmesine vesile olacağı söylenmiştir.

“Kim Arafe gecesinde bin defa “Kul Huvellahu Ahad / İhlas suresini” okursa, Allah kendisine istediğini verir.” (Kenzu’l-ummal, h. No: 2737)
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.