You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KESTANESİZ KESTANE ŞEKERİ

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
MALZEMELER:

2 subardağı haşlanmış kuru fasulye(1 .5 subardağı kuru fasulye demek oluyor bu.Haşlanınca 2 bardağa çıkıyor zaten)

3 yumurta

1paket kabartma tozu vardı orjinalinde ama tadında hafif belli oldu o yüzden 1 tatlı kaşığı yeterli bence ya da yarım paket kullanın derim.

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zencefil

1 paket vanilya

1 portakal kabuğu rendesi

2 subardağı tozşeker(tarifte 1.5 tu ben 2 koydum ama biraz daha artırabilirsiniz miktarını damak tadınıza göre)

2 yemek kaşığı un(tarifte un yok ama püre çok cıvık geldi bana 2 yemek kaşığı un ekledim)

1 subardağı ceviz içi

100grm erimiş tereyağı

ÜZERİ İÇİN:

Hazır çikolta sosunu paketteki tarife göre hazırlayın...

YAPILIŞI:

Fasulyeri 1 gece önceden ıslatın ve sabah haşlayın,kabuklarını soyun ve blendırdan

geçirerek püre haline getirin.İçine şeker,yumurta ve diğer malzemerin tamamını

atarak iyice karıştırın.Fırın tepsinize yağlı kağıt ya da aliminyum folyo sererek fırında yarım saat 45 dk pişirn.Soğuduktan sonra kaşıkla parçalar alarak yuvarlayın ve servis tepisine koyun.Üzerine çikolta sosu dökün ve dolapta iyice soğutun.En güzel tadını 1 gün sonra alıyorsunuz.

Şimdilik bununla yetinebiliriz.

ALINTI
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
RE: KESTANESİZ KESTANE ŞEKERİ
HİÇ DENEMEDİMKOPYALAYIP YAPIŞTIRDIM DENEYİN GÜZEL OLURSA DİYİNDE BENDE YAPIYIM gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
&gt;295457&lt;
Cvp: KESTANESİZ KESTANE ŞEKERİ
kestanesiz kestane şekeri olur mu ya.tadı güzel olmaz.adı üstünde kestane şekeriSmile
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
bende sevmem çaktırma
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
Abooooooo! Kestane şekeri sevilmez mi be...
Oy anam oy. bir pişmaniye, iki kestane şekerini hiç bişeye değişmem.
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
Şekerin anlamıyolar ya... Off hele bursa nın ki olcak Öff be!
Hele çikolata kaplı fln oluyo ya. Anammm yemede yanında yatgülücük
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.