You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uzman
RE: keşke demek?
:D Kader konusunu anlamak zordur.Fazla kurcalamayın.

Hayatınızda yapmanız gerekenleri yapın.Yani çalışın çabalayın gerisini Allaha bırakın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-02-2015, Saat:04:56 PM, Düzenleyen: Ahmed1.
Acemi Üye
yok ben kurcalarım gülücük şimdi düşündüm de insan bir sınava çalışmadan 100 alabilir mesela ingilizce bilen biri ingilizce sınavına çalışmadan girer ve yüz alır. yani Allah isterse bize bir şekilde öğretir o bilgileri. şimdiki düşünceme göre sonuç Allah' ın takdiri. ben çalışacağım ama sorumlu olduğum için. sınavda başarılı olmak için ya da iyi bir işimin olması için değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Allahu teala size irade vermiş ,doğruyu yanlısı bildirmiştir. Hangi yolu seçeceğiniz size kalmış ,ama Allahu teala zaten sizin hangi yolu seçeceginizede biliyor. Size düşen görevlerinizi en iyi biçimde yerine getirmektir, çalışmak çabalamaktır. Takdir allahındır o dilerse olur dilemezse olmazgülücük

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kardesim çalısmadanda 100 alabilirsin kaderinde varsa nasılmı şöyleki

sen sınava boş kafayla girdin ama kopya cektin full yaptın 100 aldın
ama kaderin değişmedi çünki zaten kopya cekip 100 alacağın Allah evvelinde biliyordu ve hepsi yazılı Allah Evvel Ahirdir herşey yaşanmış bitmiştir O'nun nezdinde
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
“Eğer başına bir iş gelirse, ‘Keşke şöyle yapsaydım; o zaman şöyle olurdu.’ deme. ‘Allah’ın takdiri böyleymiş; O dilediğini yaptı.’ de. Zira, ‘Keşke şöyle yapsaydım’ sözü, şeytanın vesvesesine yol açar.”
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.