Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kertenkele Öldürmenin Sevap Olması Hadisi
Kertenkele Öldürmenin Sevap Olması Hadisi
Bu keler de peygamberle konuşmuşsa neden müslüman olmasın??
Yani ben böyle biliyorum yanlışsam düzeltiniz
Elbetteki doğrusunu Allah bilir
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;
Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz!
-Şeyh Galip-
Kuran'da konuların temeli ortaya konur ve detayları için resulullaha müracaat edilir. Fakat kuranda hiç geçmeyen bir meselede resulullahı kaynak gösterip "nasılsa resulullah kaynak haydi oraya bakalım" tarzında bir yaklaşım olamaz. sünnet kendisi bir şey icad edemez.
Sen hadisi reddetmekten söz ediyorsun. olmayan bir şeyin reddi de olmaz! öyle bir hadis yok ki zaten. islama ters, akla ters, fenne ters. ayrıca resulullah efendimizin karakterine ters!
Ya siz hadisleri nasıl okuyup anlıyorsunuz, resulullahı nasıl tanıyorsunuz ben size hayret ediyorum ya. Böyle bir hadise nasıl inanırsınız?
Resulullah'ın isimlerinden biri nedir? "Rahmet peygamberidir". Alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Yahu hiç mi aklınız ermiyor, hadi diyelim ki İbrahim Aleyhisselamın ateşine kertenkele gerçekten üflemiş olsun, alakası yok ya, haydi öyle olsun; alemlere rahmet olarak gönderilen Resulullah bir kertenkeleye mi merhamet edemedi? Diyeceksin ki hükmü Allah vermişti. De tamam de. Allah bunu tüm insanlara söyleyecek olsa zaten kuranda belirtirdi. Diyorsun ya resulullaha müracaat edelim diye. Haydi edelim, Allah resulullaha bu bilgiyi vermiş olsun. Yani orada şuncacık hayvancağıza merhamet edemedi mi? Resulullah sırf merhamet edebilmek için Allah'ın hükmünü geri plana attığı örnekler yok mu?
Bırakın Allahınızı severseniz resulullahı nasıl birisi olarak kafanızda canlandırdıysanız çok yanlış canlandırmışsınız. İnanın çok yanlış. Öyle bir peygamber yok yani. İftira atmayın.
Öncelikle hadis uzmanı değilim ama bence hadislere bütün olarak bakılmalı.
Paylaştığın bu hadiste.Peygamberimiz, kertenkeleyi gördüğünüz her yerde öldürün diye emretmiş gibi bir mana çıkmıyor.
Öldürmenin ilk vuruşta 100 sevap olmasıda,hayvan zarar veriyor ya da öldürme durumunda kaldınız,hayvanata eziyet etmeden kısa sürede öldürün manasıda çıkıyor.
Yani kısaca benim anlamadığum kertenkeleyi her gördüğünüz yerde öldürün manasını nerden çıkarıyorsunuz.
Bence sizin okuduğunuzu anlama gücünüzde
evet evet idrakinizde bir problemo var.
-Şeyh Galip-
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi