You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kertenkele Öldürmenin Sevap Olması Hadisi

Kertenkele Öldürmenin Sevap Olması Hadisi

General
RE: Kertenkele Öldürmenin Sevap Olması Hadisi
Sakin iskence etme derken 3 mana çıkarttım ben.
Ne bicim yazmissam.

Yani kendini koru lakin iskence etme demek istedim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Yorumların hepsini noktası virgülüne okudum, insan emeğine saygım vardır. Ancak, saçma diyenler gereksiz diyenler dalga geçme mahiyetinde olanlar ve konuyu gereksiz gören üyelere ithafen:

İslam dini bir okyanus ise benim bildiğim bir bardak su. Ama öğreniyorum; fıkıh - hadis - Hz. Peygamber ve hayatı/devri sürekli araştırıyorum.

Ben ALLAH ve Resulüne ve emrolunanlara iman etmiş kimseyim. Amacım, her şeyin bir hikmeti olduğu kanati ile araştırmak. Amacım, bahsi geçen kertenkete(keler) konulu videolarda islamı karalayanlara islamı savunacak cevaplar verebilmek. Bir kişinin aklındaki bulutları dağıtsak kâr.

Peygamber, çok ince düşünebilen insan. Yani bir şeyi söylemişse, var bi sebi. Örneğin; bir hadisde denir ki " mideden dolu daha zararlı kap yoktur, ille de dolduracaksını 3/1 su 3/1 yemek 3/1 hava."

Önceleri önemsemediğim hadis, orucun son iftar günü diye yemeği abur cuburu çok kaçırıp yattığım yerde nefes alamayacak duruma gelip istifare etmemle ne kadar doğru olduğunu bizzat ispat etti.

Ya da ayakta su içmeyin hadisi, tıbben de doğrulanmış bir hadis. Tıp açıklamalarıda, ayakta su içmenin zararlı olduğunu anlatıyor.

Ama bu hadis, kafamı karıştırdı. Karıştıran ana nokta ise; hayvanlar iyiyi kötüyü ayırt edemez ve islam emir/yasaklarından muaf iseler nasıl günahkar olabiliyor?

Kertenkele, Hz. İbrahim'i nereden tanıyor da ateşine üflüyor? Yapan bir ya da on kertenkele diyelim, diğer kertenkeleler bundan neden sorumlu tutuluyor?

İşte bütün bunlar aklımı karıştırıp beni istişare etmeye yöneltti.

Ben burada haşa peygamber yanlış bir şey demiş demiyorum. Ben, aceba hadisin naklinde bir sıkıntı mı var ya da benim hayvanlarla ilgili dinen bilmediğim başka hususlar mı var ya da peygamberin hadis hakkında daha detaylı açıklamaları mı var onları öğrenmek istiyordum.

Amacım; akıl akıldan üstündür diyerekten görüşler almak konu hakkında bilgi sahibi olmaktı. Ancak, yorumlara bakılırsa hata etmişim bir daha soru sormayacağım.

Konu kilitlenebilir...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-12-2015, Saat:07:14 PM, Düzenleyen: mhmt51.
Kıdemli Üye
! Adam fenne uymuyır diye böyle hadis olamaz diyir gülücük

Bilmiyor musun kuranda bu gibi ibret alınacak gerçek hikayeler var yukarıda var zaten örneklemeye de çalıştım

Kan gönderdik diyor kan,kurbağalar haşeriler gönderdik diyor Allah

bunlar bilimsel mi bilimin ötesinde kardeş çünkü

Burda Allah'tan bahs ediyoruz,Senin aklın Allah'ın herşeye güç yetirebileceğini kabul etmişse bu hadise inanmanın akıl işi olamayacağını söyleyemezsiniz zira kuranda da bu gibi hadiseler var

Penkala ateşe üfleyebilir cins
Ayrıca sana kimse eline pompalı tüfek al keler avına çıkta demiyor kimse

Siz ne okuyorsunuz arkadaş anlamıyorumki

Benim ben Allah

diyor,

Rabbinizim diyor....

ölüden diriyi diriden ölüyü çıkarırım diyor....

Sen biliminden bahs ediyırsun

Evet kuran sadece bilimsel bir kitapta değildir kardeş

Fizik ötesidir aynı zamanda.

"Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl!

Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!"

De get kumda oyna hade gülücük

Adama cevap veriyoruz azar yiyoruz sanki adama garezim var la ben seni tanımam etmem

Forumda alınmak nedir sanki gerçek hayat....

sanki ne demişik

Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.