Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
KENDİNİZİ ÇARESİZ HİSSETTİĞİNİDE NE YAPARSINIZ ?
Anket Başlığı: KENDİNİZİ ÇARESİZ HİSSETTİĞİNİZDE NE YAPARSINIZ
KENDİNİZİ ÇARESİZ HİSSETTİĞİNİDE NE YAPARSINIZ ?
06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!
Franz Kafka
Çoğu zamanda kendimi iyi hissetmek için Göl kenarına iner rahatlamaya çalışıp çözüm bulmak için çareler arardım.
Ben şöyle düşünürüm hep:
- Şimdi ben dua edeceğim ve O bunu kabul edecek.
-Eğer duamı kabul ederse o durumdan kurtulmuş olurum.
-Eğer duamı kabul etmezse bu sefer kıyamet günü kabul edilmeyen cihete giren duamın hakkını talep edebilirim.
kimsin ki kıyamet günü ne talep edersin diye düşünürseniz edemezsiniz tabiki. ancak lokal bazda herhangi bir olay düşünün; diyelim ki paraya çok sıkıştınız bir dostunuza acil para vermeniz lazım yoksa akrabası ameliyet olcak ölcek filan. neyse. siz de dua ettiniz, duanıza yanıt gelmedi. Arkadaşınızı kaybettiniz. Şimdi şöyle durumlar oluşacaktır: "Aslında o adam kötülük yapacaktı, onun ölmesi bazı hayırlara vesile olmuştur...". Şimdi. Olmuştur olmasına ama, ben ne amaçla dilemiştim önemli olan odur. Biz eğer duamızı yaparken "bu kişi eğer kurtulursa iyi birisi olacak ve senin yolundan ayrılmayacaktır ben ona kefilim" diye yaparsanız % ihtimalden bağımsız olarak duanız kabul edilir. Belki siz para vermeden o şahıs kurtulabilir. denenmiştir, işe yaramaktadır. :D Ancak, eğer siz kefil olduğunuz halde adam eğer dönerse kıyamet günü bu sefer başınız belada demektir.
Bu yüzden duada onun vecibelerini yerine getirmeme ihtimalini de düşünüp küçük bir kapı aralamak lazım. örneğin: "hakkımızda hayırlısı ise..." ya da "bu kişi hem kurtulmasını hem de inançlı birisi olup senin yolunda hayırlı ameller işlemesini diliyorum" derseniz, her iki taraf içind e açık kapı bırakmış olursunuz. Yani; eğer dine yönelmesi için bir ihtimal varsa, yani kişide o kadar bir kıpırdanma varsa duanız kabul edilecekmiş gibi düşünebileceğiniz gibi, eğer duanız kabul edilmezse o kişinin hiç bir şekilde dine yönelmeyeceğini de düşünebilirsiniz.
İkisini de düşünmeyebilirsiniz. sadaka istendi vermediniz, dilenci size buğzetti. ağladınız sızladınız ama nafile. detaylara dikkat etmek lazım.
o zaman çaresizlik diye bir durum olmadığı görülebilir. insan hiç bir durumda ve hiç bir yerde ve zamanda asla çaresiz değildir.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
ve Rabbime dua ederim ....