You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KENDİNİZİ ÇARESİZ HİSSETTİĞİNİDE NE YAPARSINIZ ?

Anket Başlığı: KENDİNİZİ ÇARESİZ HİSSETTİĞİNİZDE NE YAPARSINIZ

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
DUA EDERİM 13 (50.00%)
KENDİMLE BAŞBAŞA KALIP UZUN UZUN DÜŞÜNÜRÜM 4 (15.38%)
SESSİZCE AĞLARIM 5 (19.23%)
ŞARKI DİNLERİM 0 (0%)
DOSTUMLA DERTLEŞİRİM 1 (3.85%)
HİÇBİŞEY YAPMAM 1 (3.85%)
ŞİİR YAZARIM 1 (3.85%)
CADDE,SOKAK DOLAŞIRIM 1 (3.85%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 26 (100%)

KENDİNİZİ ÇARESİZ HİSSETTİĞİNİDE NE YAPARSINIZ ?

R4BİA
RE: KENDİNİZİ ÇARESİZ HİSSETTİĞİNİDE NE YAPARSINIZ ?
ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR ÇARESİZLİĞE DÜŞMEDİM ÇIKMAZ YOLLARA SAPMADIM ALLAHTA SAPTIRMASIN

ALLAHA SIĞINIRDIM DUA DERDİM
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yaf ben bunların hepsini yaparım heralde galiba sanırsam muhtemelen...kahkaha
oLay cıksın istemem ben! rahat bırakın..

*hissettiğin hissiyatı yazarsan harbisin! karizm
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ağlarım Sad ve Rabbime dua ederim ....üzgün
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-03-2009, Saat:03:38 PM, Düzenleyen: Belinay.
LoadinG....*
bn ıkı secenek bırden secmek ıstıom:D

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ben sessizce ağlar ve yalvar yakar dua ederim.
DOKUNAN BANA MENDİL TUTSUN...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ne kadar çaresiz kaldığım zamanlar olsada kendimden asla ödün vermedim ama aciz ve günahkar bir kul olarak başımı ellerimin arasına alıp hıçkıra hıçkıra ağlayıp dua ettiğimi biliyorum.

Çoğu zamanda kendimi iyi hissetmek için Göl kenarına iner rahatlamaya çalışıp çözüm bulmak için çareler arardım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
dua ederim
Degerli oneminute Kullanicisi Mar 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: KENDİNİZİ ÇARESİZ HİSSETTİĞİNİZDE NE YAPARSINIZ ?
Çok Nadiren oluşan bir durum olmakla beraber -Allah düşürmesin- vukuu durumunda kesin olarak dua temelli çözümler mevcuttur.
Ben şöyle düşünürüm hep:

- Şimdi ben dua edeceğim ve O bunu kabul edecek.
-Eğer duamı kabul ederse o durumdan kurtulmuş olurum.
-Eğer duamı kabul etmezse bu sefer kıyamet günü kabul edilmeyen cihete giren duamın hakkını talep edebilirim.

kimsin ki kıyamet günü ne talep edersin diye düşünürseniz edemezsiniz tabiki. ancak lokal bazda herhangi bir olay düşünün; diyelim ki paraya çok sıkıştınız bir dostunuza acil para vermeniz lazım yoksa akrabası ameliyet olcak ölcek filan. neyse. siz de dua ettiniz, duanıza yanıt gelmedi. Arkadaşınızı kaybettiniz. Şimdi şöyle durumlar oluşacaktır: "Aslında o adam kötülük yapacaktı, onun ölmesi bazı hayırlara vesile olmuştur...". Şimdi. Olmuştur olmasına ama, ben ne amaçla dilemiştim önemli olan odur. Biz eğer duamızı yaparken "bu kişi eğer kurtulursa iyi birisi olacak ve senin yolundan ayrılmayacaktır ben ona kefilim" diye yaparsanız % ihtimalden bağımsız olarak duanız kabul edilir. Belki siz para vermeden o şahıs kurtulabilir. denenmiştir, işe yaramaktadır. :D Ancak, eğer siz kefil olduğunuz halde adam eğer dönerse kıyamet günü bu sefer başınız belada demektir.

Bu yüzden duada onun vecibelerini yerine getirmeme ihtimalini de düşünüp küçük bir kapı aralamak lazım. örneğin: "hakkımızda hayırlısı ise..." ya da "bu kişi hem kurtulmasını hem de inançlı birisi olup senin yolunda hayırlı ameller işlemesini diliyorum" derseniz, her iki taraf içind e açık kapı bırakmış olursunuz. Yani; eğer dine yönelmesi için bir ihtimal varsa, yani kişide o kadar bir kıpırdanma varsa duanız kabul edilecekmiş gibi düşünebileceğiniz gibi, eğer duanız kabul edilmezse o kişinin hiç bir şekilde dine yönelmeyeceğini de düşünebilirsiniz.
İkisini de düşünmeyebilirsiniz. sadaka istendi vermediniz, dilenci size buğzetti. ağladınız sızladınız ama nafile. detaylara dikkat etmek lazım.
o zaman çaresizlik diye bir durum olmadığı görülebilir. insan hiç bir durumda ve hiç bir yerde ve zamanda asla çaresiz değildir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.