You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kelimei şehadet-i bozan unsurları biliyormuyuz ?

Forumcu

Kelime-i şehadet-i bozan unsurları biliyormuyuz.?
mahmut efendi cemaatine davet edildim.

sohbeti dinlemem için.tanışmadan sonra genç hocaefendi sohbet konuşmasını yaptı.kadın ve erkek hakları üzerine.dersin içinde

nikah konusu geçti.

iki üniversite mezununa nikah kıymak için gitmişler.

hocaefendi kelime-i şehadet getirmesini istemiş.

nikahlanacak erkek kalkmış etrafı dolaşmış . sonra bulamadım. bulsam getirecektim demiş.

hoca efendi de nikahlarını kıymamış.

işte dedi müslüman olanların nikahını kıyarım demiş.

---biz kelimei şehadeti getiriyoruz da bozan unsurları biliyormuyuz ? diye

sordum.

kimseden ses çıkmadı.

çünkü böyle bir konudan kimsenin haberi yok.

böyle bir konu hiç akıllarına gelmemiş.

halbu ki gerçekte Allah c.c Kur'an ı ve sünneti uygulamayı sadece bunun için verdi.

uygulama ve yaşamada kelimei şehadet yoksa hiçbit ibadet amel geçerli değildir.

sonra tağutun ne olduğunu sordum.tağutu hocaefendi doğru tarif etti.

uygulamayı-tatbikatı sordum.

tatbik ediyoruz tağutu kabul etmiyoruz dedi.

---hasret derneğini tağuttan izin alarak tağuta bağlı olacağınızı yazılı olarak dernekler masasına kayıt olmadınız mı ?

ses yok.

kıllık kıyafetleri sünnete uygun teşkilatlanmaları tağuta uygun.

ayetlerden ve süreleri taş dağıtarak sözde hatme yapmak üzere kendi aralarında uydurma ibadet yapmak üzere derneğin bir bölümüne ayrıldılar.

bu şekilde ibadet hz. muhammed sav. tarafından yapılmadı.

peygamber efendimiz süreleri ve ayetleri ders yapardı. öğretirdi.hayata tatbikini anlatırdı.uygulamasını isterdi.asla taviz verdirmezdi.

bu şekildeki sözde islami yaşama münafıklıktan başka ebucehil dinini yaşatmaktan başka değildir.

dernek kurarak şehadeti bozanlar ancak Laik dine hizmet ederler.

islam dininden görünmeleri de münafıklıklarıdır.iki taraf arasında gidip gelirler.

biryerde karar vermezler.

cübbelinin mustafa kemali öven sözlerini f.altaylı ile yaptığı maskaralıklardan biliyoruz.

Allah c.c bizleri ve iman sahibi olmayı arzulayanları korusun.

Allah c.c yar ve yardımcımız olsun
Degerli onuri Kullanicisi Apr 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: kelimei şehadet-i bozan unsurları biliyormuyuz ?
konunun başlıgı güzel..o yüzden okudum acaba nelerdir biliyormuyuz diye...fakat içerigi mahmut efendiyi ve cübbeli ahmeti gıybetmiş...yanlış yapmışsınız...kötü bir olayı eger birilerine ders olsun ve dikkat edilmesi konusunda uyarmak için anlatmak isterseniz isim vermeden hele ki cemaat ismi vererek oradaki bir sürü insanın vebailini alarak yapmasaydınız daha yerinde bir hareket olurdu...Mahmut efendiye baglı olan çok kişi tanıyorum hiç kimseden böyle birşey duymadım...kıyafete çok önem verdiklerini duydum sadece bayanların tesettürüne çok önem verdiklerini duydum...hatme dediginiz olayda peygamber efendimiz (sav) den başlayarak diger allah dostlarını anmak için okunan dualardır...inşirah suresi okunur sonunda dua biter...koca bir cemaati size uymuyor diye munafıklıkla suclamak büyük cesaret...dua edin sizin dediginiz dogru olsun ya dedigini dogru değilse vah halinize...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
böyle bir isnat / iftira mantığına sahip birisi nasıl oluyor da bu forumda barınıyor. inanmakda zorlanıyorum.
ben de ilk parağrafı gördüm, diyecektim ki, "devam et cemaat sohbetlerine, belki feyaz alırsınd a durumun düzelir". meğer ne niyetle gitmişsin.
Allah seni bildiği gibi yapsın emi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
[quote='iLahi_aŞk' pid='194018' dateline='1279789555']
konunun başlıgı güzel..o yüzden okudum acaba nelerdir biliyormuyuz diye...fakat içerigi mahmut efendiyi ve cübbeli ahmeti gıybetmiş...yanlış yapmışsınız...kötü bir olayı eger birilerine ders olsun ve dikkat edilmesi konusunda uyarmak için anlatmak isterseniz isim vermeden hele ki cemaat ismi vererek oradaki bir sürü insanın vebailini alarak yapmasaydınız daha yerinde bir hareket olurdu...Mahmut efendiye baglı olan çok kişi tanıyorum hiç kimseden böyle birşey duymadım...kıyafete çok önem verdiklerini duydum sadece bayanların tesettürüne çok önem verdiklerini duydum...hatme dediginiz olayda peygamber efendimiz (sav) den başlayarak diger allah dostlarını anmak için okunan dualardır...inşirah suresi okunur sonunda dua biter...koca bir cemaati size uymuyor diye munafıklıkla suclamak büyük cesaret...dua edin sizin dediginiz dogru olsun ya dedigini dogru değilse vah halinize...

ilahi-aşk kardeş

1- Kelimei şehadet-i bozan unsurlar hakkında daha önce bir yazım bir makalem var.inşallah tekrar bir araştırıp yayınlarım.

2-olayı anlatmak için cemaat ismi verdim.kelime-i şehadet getirme olayı dersde verildiği için yazdım.bu olayı övünerek anlatırlar.ve bu hareketi dikkatli okursak yanlış bulmadım.müslüman kişilerin nikahı kıyılır.hocaefendinin bu gençlerin nikahını kıymamakla doğru islama uygun hareket etti.ilgililere sorarsanız olayı size söylerler.

3-biz kelime-i şehadet-i bozan unsurları biliyormuyuz ? diye sormam

cemaatin bu unsurlardan habersiz olduğunu anlatmak içindir.

4-bildiğiniz gibi hz. Muhammed sav. efendimiz sahabe erkamın evinde gizli olarak teşkilat kurup Allah c.c den gelen vahyi tebliğ etti.

yani ebucehile gidip ey ebucehil senin saygı gösterdiğin putlara veya puta bende saygı duyuyorum.ona göre hareket edeceğim.ama bana izin ver bir binada teşkilat kurayım islam dinini öğreteyim.bana gelen vahyi insanlara açıklayayım.eğer bu açıklamalarımdan seni rahatsız eden bir durum varsa kongre yapacağım sende bir temsilci komser gönder beni kontrol et.nereye ne harçamışım. ne içraat yapmışım kontrol et.

demedi,yapmadı.bu sünnete tam terstir.

böyle bir hareket yapanlara peygamberimiz gibi teşkilat kurmayıp tağuta göre teşkilat kuranları uyarmakla yanlış mı yaptım.?

5-kıllık kıyafetlerine verdikleri önem beni mutlu ediyor.zaten sünnete uygun olduğunu yazdım.sünnete uygun olmayan teşkilatlanma şeklidir.

6-önderimiz hz. Muhammed sav. efendimiz bunların yaptığı gibi bir ibadet yapmadı.süreleri okumak sünnettir.ancak sürelere göre amel etmeliyiz.süreleri cemaatten bilen yok.arabca okunuşunu bilmek süreyi bilmek değildir.sürede verilenleri anlamak-bilmek-uygulamaktır.

fatiha süresini hatmede okuyorlar.fatiha süresini arabca okuyup ''sapmışların yoluna girmiyeceğim '' diyorlar.ama amellere bakınca puta göre dernek kurup laik-demokratik-kapitalizm dinine göre hareket ediyorlar.yani söyledikleri verdikleri söz başka yaptıkları başka.cemaat olarak partilere oy veriyorlar.seçtikleri vekilleri aracılığı ile islama düşman ilke ve inkilaplara namusları ve şerefleri ile bağlı olacaklarının sözünü vermeleri yle fatiha süresini yalanlamış olmuyorlar mı ?

7-cübbeli Ahmet hoce ile fath altaylının canlı röportajlarını internette dinleyebilirsiniz.islama uygun vaazları yanında tağutu öven sözlerini de esefle dinliyoruz.olmayan birşeyi yazmadım. herkesin bildiği ulaştığı bilgileri yazdım.

8-inşallah kur'an ve sünnette göre münafıklarla ilgili ayetleri dikkate alarak bu ayetleri yalanlayan dernek kuranları münafık olarak verdim.şahıs ismi geçmiyor.genel bir ifade kurdum.içine kim yaparsa girer. hüküm bana ait değildir.hüküm Allah c.c ye aittir.

benim yaptığım hatırlatmaktır,tebliğ etmektir.hükmün geçerliliğinin olmasını istemektir.bana uygunluğun değil Kur'an ve sünnete uygunluk peşindeyim.

inşallah mahmut efendi ben yanlış yapıyorum.sünnete göre teşkilatlanmaya dönüyorum dese yanında olmazsam münafık ben olurum.ayetleri öğretmeye başlıyorum fatiha süresine ters amel etmeyeceğim,tağutla ilgili ayetleri uygulayacağım dese ben de yanında olmazsam münafık ben olurum.

9-sahabe ile aramızda bu önemli farkı anlamalıyız. sahabe annesi kardeşi babası da olsa yerini belli etmeyeni düşman saydı.ya peygamber efendimiz tarafında olacaksın ya da ebucehil tarafında.

iki tarafı da idare etmek yoktur.böyle bir islam yolu kabul edilmemiştir.iki taraflı olanlar münafıklıkla ilgili ayetlerde açıklanmıştır.

inşallah açıklamalar Kur'an ve sünnete uygundur.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-07-2010, Saat:07:41 AM, Düzenleyen: onuri.
Profesör
yani ebucehile gidip ey ebucehil senin saygı gösterdiğin putlara veya puta bende saygı duyuyorum.ona göre hareket edeceğim.ama bana izin ver bir binada teşkilat kurayım islam dinini öğreteyim.bana gelen vahyi insanlara açıklayayım.eğer bu açıklamalarımdan seni rahatsız eden bir durum varsa kongre yapacağım sende bir temsilci komser gönder beni kontrol et.nereye ne harçamışım. ne içraat yapmışım kontrol et.

yazının bu kısmı ? nedir az daha açarmısın...yarımmı kaldı yoksa siz bu sözlerin Resulullah sav e ait oldugundan mı bahsetmeye calışıyorsunuz...

yanii ebu cehilin putlarına saygı gösterdigini ve bunu ebu cehile söyledigini söylemeye mi calışıyorsunuz ?
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
sabah sabah. kendimize gelemedik herhalde. Allah Allah.
Tamam. şimdi anlaşıldı da.
her konuda her şeyde ne bu tağut laik-düzen sevdası. burası dini forum. tamam sen anti tağutçu numarası yapan amerikan ajanı olsan , bundan bize ne. :)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
Senin kelimei şehadetle ne alakan var?
"Cuma namazının farz olmadığını" iddia eden, kuranı, ayetleri inklar eden, Allaha ve resulüne haksız isnat eden birisisin. Senin kelimei şehadetle uzaktan yakından ne alakan var?

Yukarda yazdıkların gibi olması için, islam diniyle savaşan yeni bir din kurman lazım. Zaten var olan islam dininin içinde bulunduğu rejimi din farzedip o duruma göre teşkilat kurması gibi bir olay yoktur. Ortada mücadele edeceğin bir unsur varsa, o şey dindir. Eğer sunmaya çalıştığın şey dinse, mücadelesi de dinle, dolayısıyla islam'ladır.

Özetle,

sen çaktırmadan islama bayrak açmaya çalışan birisisin.

Laik düzen / tağut maskesi altında dini değerlerimize hakaret etmeye çalışıyorsun aklın sıra.

Şimdi sana desem ki "yemin et kendinin peygamber / nebi /..." tarzında birisi olmadığına inanıyorsan diye. yemin et bakıyım. edemezsin. edemezsiin. kandırma kendini. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
makale yazarken zaman geçtiğini anlamayıp makale kayıta girmemektedir.bu nedenle makale yazımı bölük bölük yapmak durumunda kaldım.

bu nedenle yanlış anlaşılmalara sebep olduğumdan hakkınızı helal ediniz.

müslümanlar kardeştir.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.