You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Profesör
RE: Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
herşey fiziken ortaya koyulamaz ama ?
belki bende sizin meramınızı tam anlayamıyorum.
ama allah burada bizden iman istiyor sadece, sonrasında dilerse açar dilemezse açmaz
yoksa ben tembel miyim ?
bilmyiorum hala çabanızı anlayamadığım için benim aklımda da başka soru işaretleri oluşmaya başladı.

hem allame isteyene özel olarak cvp verebileceğini söylemiş.
peki söylerse özelden ve ya açıktan herkese,söyledikleri ve ya herkes o bilginin sorumluluğunu kaldırabilecek mi ?
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
sizin aklınızda zaten hep soru işareti vardı zaten.
halbuki ben net bir şey istiyorum.
kim nasıl nereden getiriyorsa şu sorunun yanıtını anlayabileceğim ve başkalarının da anlayabileceği şekilde açık bir dille yalın bir anlatımla anlatsın, bileyim.
çok bir şey istemiyorum ki.
bu kuran anlamamız için gönderildi.
ben niye anlıyamıyorum o zaman bende bir eksiklik mi var?
bu ifadelerimin neresinden şüphe ediyorsunuz meramım gayet açık değilmi.
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sadece siz anlamak isteseniz belki anlayacaksınız ama herkesin anlamasını isteyemezsiniz ali imran suresinde allah bize bu kuranın bir kısmını muhkem bir kısmını müteşabih indirdiğini ve muhkem olanı uygulayıp müteşabih olana iman etmemizi istediğini bildiriyor değil mi, müteşabih olanın arkasına kalplerinde bir hastalık olanların düşeceğini söylüyor bununla birlikte ilimde derinleşmiş bazı kullarının müteşabih olanları anlayacağını da söylüyor devamında...

kendiniz için uğraşmanızı anlarım ama herkes mümkün olmuyorsa zorlamamalısınız. ya da ben dar düşünüyorum.
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Allah'ım! Dalalete (sapıklığa) düşmekten veya (başkalarını) dalalete düşürmekten, hataya düşmekten veya (başkasını) hataya düşürmekten, zulmetmekten veya zulme uğramaktan, cahillik etmekten veya cahillikle karşılaşmaktan, sana sığınırım. Ebû Dâvûd, "Edeb", 112

Nasıl böyle bir kanaate vardığınızı anlamakta zorlanıyorum.
Bilmediğini öğrenmeye çalışmak, ne zamandan beri "bildiğinin ardına düşmek" şeklindeki kalbi bir hastalık olarak tanımlanmaya başlamıştır?

Ayetleri neden işinize geldiği şekilde yorumluyorsunuz.

Konu gayet açık değilmi. ben ayetin ne olduğunu öğrenmek istiyorum.

Esas ikinizde kalbi bir hastalık var. vesveseden kaynaklı hastalık. birisi de ona uygun bir başlık hazırlamış, hanginiz tanıyorsanız ya da ondan etkilendiyseniz artık.

Tabi böylesi sizler için daha kolay. şaşırmadım doğrusu. yakıştıramadım ama. bunu da bilin yani. Gayb ya da had hakkında sizden az şey biliyor olabilirim, ancak geri durmamı gerektirecek kadar bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Beni susturmak mı hedefiniz. Sorun çözülüyor mu o zaman. tamammıdır yani. ben bu konunun ardına düşersem bilmediğimin ardına mı düşmüş oluyorum. gerçekten samimi şekilde böyle mi düşünüyorsunuz. size hayret ediyorum varya. faltaşı gibi açıldı gözlerim şimdi. aynen faltaşı. (faltaşı dedim diye şimdi de falcılığın mahzurlarından dem vurup ordan bir iki ayet hadis açıklaması fila. beklerim yani.) cidden yakıştırdım size bunu. Smile
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
konu amacından sapıyor mu ne ?
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evetgülücük ancak farkettim

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
tşk ederim bu vakit )

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.