You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kaş aldırmak günah mıdır ?

Kaş aldırmak günah mıdır ?

Üye
RE: Kaş aldırmak günah mıdır ?
kuranda metin aynı , okuyuş farklı , fakat metinde fark yok , fakat sen ne dedin ;

apokrif metinler Allah katından değildir. içerisinde paradoks olan şeyler ilahi olamaz.
Allah'ın yanındaki kitap tahrif olamaz ama insanların elllerindekiler tahrif olur....... dedin

bir sürü hadis kitabı var ve onbinlerce elendiği ortada , buahri kaç hadisten elemiş yazmış , bu hadis kaynaklarında birbirine zıt bir sürü şey var , insan elemesine muhtaç hepsi , her alim farklı sahihi alıyor din diye anlatıyor , en sahih kaynkatn verilen hadise bile bazen sahihd eğil diyorsunuz , bırakın paradox sizin hadislerdede var , bizzat isbatlıdır , hz muhamedin hayatını hikaye tarzında anlatan kitaplardır hadisler , rivayetelrdir , tarihi kaynaklardır , hıı bu şekilde gene güzel örnek alınır fakat , kuranda incil ehli ona indirdklerimizle hükmetsin dediği halde incil bozuldu diyen sen , onun bunun ağzından elenerek gelen şeye , sahihi , udyruması değişen şeye hak diyorsun , kendini sorguya çek bence .
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
sana kaç defa dedim birisinin bir hadise sahih demesi onu sahih kılmaz ya da bunun tersi mevzu kılmaz. kuranı kerim ve eddelil ölçü alınarak buna göre karar verilir. sahih hadisler de korunuyor kafanı yorma sen. uydurma hadislerin varlığı korunduğunun en büyük kanıtıdır. kuranda peygamberin evlerinde anılan zikir(hadis) elbette korunacak. din bu oyuncak değil. Allah kuranın açıklamasını sana bana bırakmadı, peygamberi gayri metluv vahiy ile açıkladı ve bu da korunuyor.

sen bunları bırak da kalk bir gusl abdesti al iki rekat namaz kıl.. bu rahmanın yeryüzü semasına nuzul ettiği zamandır.
selam
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-11-2013, Saat:04:28 AM, Düzenleyen: kalemşör.
Üye
sen kendi keyfinden alırsın hadisi sahihd ersin , diğeri kendi keyfinden alır sahihd eğil der , iranda başka hadis , hanefide başka hadis , peygamberin gerçek hayatından kesitlerde olabilir hadislerin içinde , fakat bu insanların elemesine muhtaç bir kaynaksa korunuyor diyemessin , sen kuranda incil ve tevratla hükmedin dediği halde incil ve tevrat bozuk diyen bir adamsında , obinlerce elemeden geçmiş hadislere korunuyor demn buna bebekler güler , korunan şey tek kitap olur , kuran gibi tek kitap , 10 çeşit kitap olmaz , içinden eleme yapılmaz , herkes kafasına göre elemez , mezhebelr arasında hadis farkı olmaz , kuran değişikmi mezheblelrde , ben sana soruyorum kuran değişikmi , bana kıratten bahsetme bahsetme , kuran temel harfler olarak değişikse buyur yaz ben onuda red ederim bana isbatla allah şahit olsun kuranıda bozulmuşlar arasına tarihi kaynaklar arasına atarım , bana isbat et kuranı kerim tüm dünyada aynımı metin olarak değilmi değilse isbatla buyur , bir kitap ve aynı ise boşuna çeneni yorma , hadisler bir kitap değildir ve insan elemesiyle yazılmış , halada içinden ayıklanan kitaplardır , ben genede tarihi kaynak olarak incelenir diyorum , güzel örnek alınır tabi , hadisleri yok edin diyen yok fakat sizler fazla büyütüyorsunuz hadisleri , olmayan yere koyuyorsunuz .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-11-2013, Saat:04:43 AM, Düzenleyen: erfan.
هل أنا حقاً أنا ؟
çok abartıyorsun. muteber muhaddislerin sahih dediği kaç tane hadise başkaları sahih değil demiş ki. mesela sen bana buhari ve müslimin birlikte ittifak ettiği bir hadise uydurma diyen bir tane başka muteber muhaddis söylesene.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
tek soru ; aişeyle 9 yaşında gerdeğe girdi hadisi bir sürü kaynakta var hemde en sahih denen kaynaklarda , hemde aişe rivayetidir kendi eşidir , aişe rivayetleri meşhur hadislrrdendir , sen bu hadise uyduruk diyorsan , diğer hadisler güme gider , çünkü en sahih hadislerdendir bu , senin hüküm verdiğin hadislerin çoğu bu hadistende aşağıdadır , bu bir örnekti buyur .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-11-2013, Saat:04:53 AM, Düzenleyen: erfan.
Üye
sadece o hadis değil , sadece bir örnekti o , resul neyi haram kılarsa onu haram tanıyın ayetini hadisler bozulmaz diye yorumlayan sen , incil ehlide ona indirdikleriyle hükmetsin ayeti varken neden incil bozuldu diyon o zaman bu çelişki değilmi ? içinde nur bulunan tevrat yanlarındayken seni nasıl hakem yaparlar diyor ayette , sen ise allahın ayetlerine bozulmuş diyorsunda , resul diye rivayet edilen , elenen hadislere korumada diyon ne tuhaf çelişki bu , kurandan başka korunan hiç bir kitap yok bu ortada , diğer şeyler bizim elimizde , hadislerde aynen tarhi kaynak olarak tarih incelemeleri gibi , farklı metodlar geliştirmiş işte hadisçilerde , bu şekilde günümüze aktarılan bir kaynak sadece , içinden güzel örnek alınır fakat kurandan başka kitaba korunmuş dersen , önce incile ve tevrata demen gerekir çünkü onla hükmedin diye ayet var , size hadisleri çöpe atın diyen yok fakat kuran gibi korunmuştur derseniz gülerler size .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-11-2013, Saat:05:16 AM, Düzenleyen: erfan.
هل أنا حقاً أنا ؟
ben muharref kitapların orijinali yok demedim sözlerimi istersen tekrar oku. ben onların ellerindeki kitapların bozuk olduğunu söyledim. tekrar söyleyim elbette bozulmayan kitaplarda vardır. hatta benim evimde tahrif olmamış incilin fotokopi nüshaları var.
hadisler hakkında da aynısını söylüyorum uydurma hadisler var tahrif olanları var tıpkı incilin ve tevratın uydurma ve tahrif olduğu gibi fakat tahrif olmayanı uydurulmayanı da var. ve zaten bir çocuğunun üzerinde icma var. senin ihtilaflı gördüğün tek-tük hadislerdir. ondan da doğrudan uydurma diyen yoktur benim gibi açıklama getiren vardır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
tahrif olmamış incil olduğu ne malum elindekinin ? sen onun öyle olduğuna inanıyorsun sadece , bende sana diyorumki bana tek kaynak ver , kuran gibi tek kaynak , ozaman hadisleri eleselerdi komple anlaşıp , tek kitap yapsalardı kardeşim bu tartışma yaşanmazdı , tek kitap olmayan şey bozuktur , sen dicenki içinde gerçek hadislerde vardır diyorsun , bu neyi değiştirir ? gerçek hadisler içinde olsa bile sana göre gerçeği sen gerçek sayarsın , diğer adamda senin udyruma saydığını gerçek sayar , şiada başka hadisi hak sayar , ben sana diyorumki o zaman tüm dünyada 1.5 milyar müslümanın elindeki hadisleri tıpatıp aynı olanları , şiada buna dahil bir kitap yapın bizxde kurandan sonra en muteber kaynak sayalım , bu haliyle neyinne olduğu belli değil , herkes bir at koşturuyor , herkes kendi inandığı hadise sahihd erken benden hadisleri kurandan sonra en muteber kaynak saymamı bekleme , anlaşılmaz bir dinlemi allah bize hesaba çekecek , sen bana shaih kitap diye veriyorsan hepsi sahih olacak arkadaşım , şu değil , şu ravisi iyi değil , şu şöyle vs. bunlarla din olmaz , kimsede bu dini anlamaz , bir kaynak olur herkes ona inanır , ne bu oyuncakmı şiada başka , cemaatlerde hadis ahihi başka , hanefi başka hadisi alır uygular , şafi başka , akıl işi değil bu . bir kaynak ver bana onu okuyacağız ve bu hak diyeceğiz , o kaynakta eleme olmayacak , yapın böyle kaynak gelin o zaman .
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.