Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kaş aldırmak günah mıdır ?
Kaş aldırmak günah mıdır ?
Kaşlarınızı yolun yoldurun diyen de yok zaten.Ben şahsen bıyıkları çıkmış sakalı çıkmış bir bayanla evlenmem.Evlenen erkek varsa da bilmiyorum
Sizler hadisin çıkış noktasına ve neye göre söylendiğini bilmeden hemen atlıyorsunuz.Bu hadis ne için söylenmiş kime söylenmiş.Hadisi açıklarken bunları da ifade etmeniz gerekiyor...Böyle sadece metninden hareket ederseniz ki öyle yapıyorsunuz hata edersiniz. Yani bıyıkları çıkmış ve onu aldıran bayan lanetlenmiş mi oluyor? Sakalı çıkmış ve onu aldıran bir bayan lanetlenmiş mi oluyor? Burayı anlayamıyorsunuz.hadiste dünya öküz ile balık üstündedir ifadesi var ancak ne öküz var dünyanın altında ne de balık.Metinden direk hareket ederseniz hataya düşersiniz.Biraz uç bir örnek oldu dediklerimin anlaşılması babından söyledim..İsteyen alsın isteyen almasın beni hiç ilgilendirmez.İslam fıkıhçıları bu konuyu çok güzel bir şekilde açıklamıştır.Burada yeni hukumler çıkarma peşinde değilim ben şahsen bilmediğim bir konu hakkında yorum da yapmam! Son olarak yazıyorum: bir bayanın kaşlarını aldırması farklı birşeydir kaşlarını inceltmesi farklı birşleydir.İkisi arasındaki farkı yukarıda anlatmıştım.Biri çıkarda ben aldırıyorum diyerek inceltiyorsa onun sorunudur.Görüşlere saygılı olun ki görüşleriniz benimsensin!!!
admin hanım; sadece lafı sadece lafını kullananı bağlar beni bağlamaz!
Bu arada tekbir tüyü bile aldırmanın günah olduğunu icbar ile iddia eden bu forumdaki kardeşlerimiz lütfen yüzlerindeki kılları aldırmasınlar veya almasınlar.Bekara karı boşamak kolaydır derler.Belki yaşınız küçük olduğundan böyle birşeye ihtiyaç duymuyorsunuz.Bu yüzden size hak veriyorum ama ileride nekadar haklı olduğumu görecek ve haksızlık yaptığınızı anlayacaksınız.Bunu anlamanız için biraz gençsiniz galiba. Bu konu hakkında yazmayacam daha...vesselam.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi