You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

>295457<
KARPUZ
Karpuz Çekirdeği de Faydalı
Düşük kalori değeri ile diyet reçetelerinin vazgeçilmezi olan karpuzun, çeşitli kanser türlerine karşı da etkili olduğu biliniyor. Bunun yanı sıra karpuz çekirdeği de kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor ve böbrek fonksiyonlarını düzenliyor.
Bol miktarda C vitamini barındıran karpuz antioksidan özelliği sayesinde çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan betakaroten içeriyor. Karpuzda bulunan yüksek miktarda potasyumun ise kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğu için de bağırsak hareketlerini düzenliyor. Bu nedenle bağırsak kanserini önlemede de karpuz büyük rol oynuyor.
Karpuz çekirdekleri ise içinde bulunan “cucurbocitrin” adlı madde sayesinde kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Çekirdeklerin içinde yer alan bu madde böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlıyor.

Tüketirken Ölçüyü Kaçırmayın
Yağ ve kolesterol içermediğinden ve kalorisi düşük olduğundan, yaz aylarında yapılan diyetlerde karpuzun özel bir yeri var. Ancak, kalorisinin düşük olmasına karşın, karpuzun “sınırsız” tüketilmesi de elbette söz konusu değil. Diyet yapanları tüketecekleri karpuz miktarının ölçülü olması gerekiyor. Uzmanlar, orta büyüklükte bir karpuzun 8'de bir diliminde yaklaşık 45 kalori olduğunu ifade ederek, bu miktarın bir porsiyon için yeterli olduğunu kaydediyorlar.

Karpuz Böbrekleri Temizliyor
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun sayısız faydası var. Karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan betakaroten içerdiğini belirten uzmanlar; içeriğindeki yüksek potasyumun da kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olduğunu vurguluyor.
Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenleyen ve bağırsak kanserini önlemede rol oynayan karpuzun çekirdekleri de, içinde bulunan Cucurbocitrin adlı madde ile kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı oluyor. Karpuzun yüzde 95'i su olduğundan temizleyici özelliği bulunuyor. Böbrekleri çalıştırıyor, idrar söktürüyor, böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizliyor. Karpuz, kum ve taştan yakınanların tercih etmeleri gereken bir meyve olarak belirtiliyor.
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-05-2008, Saat:01:42 AM, Düzenleyen: zehra.
Profesör
RE: KARPUZ
Tamam karpuz iyi, hoşta gülücük ben karpuzun çekirdeğinin faydalı olduğuna inanmıyorum!Tongue
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
>295457<
Cvp: KARPUZ
GÜL SEN YEME ÇEKİRDEĞİNİ ONUN FAYDASINDAN EKSİK KALSmile
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: KARPUZ
zaten ben yemek istemiyorum zorla yediriyolar yaaaa ! Büyklerin yanında karpuz yiyemiyorum o yuzden :D
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Cvp: RE: KARPUZ
Atmaca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:özledim karpuzugülücük yaz gelsede yesek

şu an bile karpuz var ki yazı beklemene gerek yok ama hormonlu olduğu kesin şeytanSmile
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
Cvp: KARPUZ
Karpuuuzzzzzzz istiorummm canım istedi yaaüzgün
Şimdi var ama onun da tadı olmaz.Herşey mevsiminde güzeldir...
Saol guzummmiyiSmile
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.