You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kapitalist bir toplumda işçi olmaktansa, İslam toplumunda köle olmak gerçekten...

Kapitalist bir toplumda işçi olmaktansa, İslam toplumunda köle olmak gerçekten...

Acemi Üye
RE: Kapitalist bir toplumda işçi olmaktansa, İslam toplumunda köle olmak gerçekten...
Kuvve-i idrâkiniz meçhûl efenim, meçhûl. Demagoji derler buna! Efdal "iyisi" demektir, kötü olanın iyisi olur. Bunu anlamak -zannediyorum- o kadar güç değildir. Ben kimseye kölelik önermiyor, kendim de köle olmak istemiyorum! Lakin bunu anlamamakta gayet dehşetengiz bir ısrarınız var, pek şaşırtıcı biçimde.

Ben onurla, şerefle Hz. Ömer'in kölesi olurdum! Bundan da gocunmazdım. Batı toplumu o yıllarda kendi vatandaşına, İslâm'ın kölelere gösterdiği hakların onda birini göstermiyordu. İkisi arasında kalınırsa bu "efdal"dir diyorum. Do you understand me? Verstehst du mich? Me comprenez-vous?

Ya efdaliyet anlayışınızda bir sıkıntı var, yahut itham etmek için esbâb toplama gayretine girişmişsiniz!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-07-2013, Saat:07:00 PM, Düzenleyen: Zahid.
Kıdemli Üye
RE: Kapitalist bir toplumda işçi olmaktansa, İslam toplumunda köle olmak gerçekten...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-07-2013, Saat:03:09 AM, Düzenleyen: e2828.
Acemi Üye
Ilginc Bir müslüman islamda köleligi kabul etmis eee o zaman bende ne kapitalist sistemde modern köle ne islamda dini köle olurum Gündüzlerinde issizlerin Gecelerinde Ac Yatanlarin Her Karis Topraginda Cocuklarin Tok Yattigi bir Dünya icin YASASIN SOSYALIZM.....
Albert Einstein
“Benim inancım, zayıf ve çelimsiz akıllarımız ile algılayabildiğimiz ve kendisini küçük detaylarda açığa vuran sonsuz üstün bir ruhun mütevazi hayranlığından ibaretir. Bu kavrayamadığımız evrendeki açığa çıkan üstün bir mantık gücünün varlığına olan derin duygusal sağlam inanç benim Tanrı düşüncemi şekillendiriyor.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
sosyalizmin ortaya koydugu kölelik mi ? eger dediginiz sosyalizm rusya ve cindeki ise onlar fasist diktatörlükten öteye gidemedi zaten sosyalizm temelinde güzel insana yakisir fakat insanlarin mevcut durumunda uygulanmasi imkansizdi ütopyadan ileri gidemezdi gidemedi de zaten. cünkü temel sosyalizm kendisini koruyucak bir baskici devlet yerine halkin kendisine sahip cikmasi ile olurki buda imkansiz gibi birseydir Gercek sosyalizm hayal olabilir Herkesin kardesce yasadigi üretim araclarinin herkese ait oldugu sanatcinin sanati halk icin firincinin ekmegi halki icin ürettigi paranin borsanin silahin issizin acin lüx tüketimin olmadigi bir dünya Hayal etmesi bile bir baska

Sadece bugun 35 kisi ortadoguda bombalamada hayatini kaybetti icinde belki kac cocuk vardi gencecik insanlar

bugun 15 000 den fazla cocuk acliktan öldü
Albert Einstein
“Benim inancım, zayıf ve çelimsiz akıllarımız ile algılayabildiğimiz ve kendisini küçük detaylarda açığa vuran sonsuz üstün bir ruhun mütevazi hayranlığından ibaretir. Bu kavrayamadığımız evrendeki açığa çıkan üstün bir mantık gücünün varlığına olan derin duygusal sağlam inanç benim Tanrı düşüncemi şekillendiriyor.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-07-2013, Saat:03:05 AM, Düzenleyen: e2828.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
insanlar bazı gerçeklerden neden rahatsız olurlar ki

Onlar ki; edep yerlerini sakınırlar.

Onlar yalnız eşleri ve cariyeleri dışında mahrem yerlerini herkesten korurlar. Bu iki durumda ayıplanmaları sözkonusu değildir.
MU'MİNÛN - 5 -6

cariyeliğinde kalkmış olması gerekir bazılarına göre...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-07-2013, Saat:07:52 PM, Düzenleyen: e2828.
هل أنا حقاً أنا ؟
tamam işte en azından tek bir şekilde de olsa mecburen bunu kabul etmek durumundasın savaşsa bitmiş birşey değildir (islam devleti olduğu bir zaman) tebliğ kendisine ulaşmış beldeleri almaya gittiğinde cariyeler müslümanlara kuran tarafından helal kılınmıştır.. kuran evrensel bir kitaptır ve hükümler ilelebet kalacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.