You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kapı Eşşiğiinde Oturulmaz

General
Kapı eşşiğinde oturmak iyi olmazmış , bunun sebebini bilen war mı doğru mudur hurafe midir ?
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Kapı Eşşiğiinde Oturulmaz
Anadolu halkı,bu tarz şeyleri çok uydurmuştur.Bazı tehlike arz eden durumları mesela kapı ağzında oturmamalarını çocuklarına dinletebilmeyi,dini kullanarak yapmıştır.Niyetleri belki kötü değildi;ama durum sonradan kötüye gitti.Şuan bidatlar içinde kaybolup gittik,sünneti bulamaz olduk.

Kapı ağzında oturmak peki neden tehlikeli?

Ampulün bulunması 1800'lü yılların sonuna tekabül eder(Wikipedi de 1880 yazıyorgülücük ).Ampul bulunduktan hemen sonra herkes ampula geçmemiş,bir süre daha gaz lambası vs.ile aydınlanmışlardır.Evinde ampul olmayanın sokağında tabiki sokak lambası olmaz.Yani dışarıyı kapkaranlık olarak düşünün.

Evin içinde gaz lambası vs.aydınlanıyor ve yetersiz.Siz kapı eşiğinde oturursanız,kapı eşiğinden hızlıca geçtiğimiz için o kişiyi göremeyebilir ve çarpabiliriz.

Mesela ben gece geç yatıyor olayım.Gaz lambası yanıyor ve kapı eşiğinde oturuyorum.Annem de gece uykuda susamış su içmeye mutfağa gidecek.Bende kapı eşiğinde oturuyorum,annem uyku sersemi elinde gaz lambasıyla mutfağa tam adım atacakken bir bağrış duyuluyor.kahkaha

Bu olaya da bu örnek çerçevesinde bakın.Kapı eşikleri insanların çok gelip-geçtikleri yerlerdir.Aydınlatmanın yetersiz olduğu günlerde tehlike arz etmektedir.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-12-2014, Saat:08:27 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
Profesör
böyle bir şey varmıdır yokmudur bilemem gülücük bende şöyle düşündüm..kapı eşiği içerden ve dışardan esinti alması nedeniyle cereyan yapar, buna ne dersiniz.gülücük cereyanda kalmamak için kapı eşiğinde oturulmaz..gülücük olabilir mi?

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Dışarı kapı için evet doğru yorumgülücük Ben kendi yorumumu başkasından duymuştum sanırım.Başkasından hep etkileniyor insan.

Zaten bu tarz şeyler aslında cidden tehlikeli şeyler için uydurulmuştur.Araştırma yapılsa bu net olarak görülür.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-12-2014, Saat:10:26 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
Profesör
şöylede bir söz vardır; "bedene ve ruha zarar veren herşey ya haram yada mekruh kılınmıştır" böyle düşününce resim netleşiyor..

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ama ana-babanın çocuğuna dediğini yaptırabilmek için dine bir şey katması ne kadar doğru?Bu tarz hurafelerin çoğu dine dayandırılıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-12-2014, Saat:10:40 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
Profesör

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sizde yazarlık var mıgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-12-2014, Saat:10:48 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
Profesör
gülücük yok..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-12-2014, Saat:10:50 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
General
Ya arkafaşlar herşey hadis herşey ayet mi olacak
kapı eşiğinde oturulmaz gelen geçen oluyor diye demişlerdir

sonuç olarak doğru diyolar otutulmaz gelen oluyo giden oluyo
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.