You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kanuni Sultan Süleyman'dan:

Forumcu

Süleymaniye Camiinin inşaası sırasında bir ermeni usta, yanlış duvar yapması sonucu, Kanuni tarafından cezalandırılır. Ermeni usta, sultandan şikayetçi olur. Kadı, ikisini de huzuruna çağırır. Kanuni ve usta, kadının karşısında ayakta beklemektedirler. Karar açıklanır: "Kısas!" yani Kanuni de aynı şekilde cezalandırılacaktır. Ermeni usta, adalete hayret eder ve:
-"Madem dininiz bu kadar adil, hem davamdan vazgeçiyorum hem de müslüman oluyorum"

Davadan sonra Kanuni, kadıya:
-"Eğer ben padişahım diye benim lehimde bir karar verseydin, seni bu kılıcımla öldürürdüm"

Kadı, oturduğu minderin altından bir hançer çıkarır ve :
-"Sultanım siz de eğer 'ben padişahım' diye kararıma itiraz etseydiniz ben de bu hançeri sizin kalbinize saplardım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kanuni Sultan Süleyman'dan:
gülücük osmanlı padişahları ve kadıLarı adaleti sahabelerden ögrenmiş demekki kendilerine hz ömeri örnek almışlar belli ki...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bir şey değil leyfunnurcum(bilgiç arkadaşım)
ÇOĞALTMA TELAŞINDAN PAYLAŞMA YARIŞINA....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
her görev kişiye emanettir emanetine sadık kullar olmak dileğiyle
ÇOĞALTMA TELAŞINDAN PAYLAŞMA YARIŞINA....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Eksik hikaye, bir yerde daha okumustum.Fakat önemli yeri mevcut burdaki içerikte. Teşekkurler.
Beni sevmesini ögreneceksiniz...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.