You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kalp Krizi Anında şiddetli öksürün!

General
Kriz anındaki ilk 10 saniye hayati önem taşıyor. Uzmanlar, kriz anında şiddetli öksürmeyi öneriyor.

Son zamanlarda pek çok insanın kalp krizine yalnız başınayken yakalandığını belirten uzmanlar, yardım olmaksızın, normal kalp atışı bozulan ve baygınlık hisseden bir insanın, bilincini yitirmeden önceki ilk 10 saniyede, devamlı ve şiddetli bir şekilde öksürerek kendilerine yardımcı olabileceklerini söylediler. Rochester General Hastanesi’nin bülteninde yer alan bir haberde, yalnız başına olan ve kalp masajı konusunda eğitim almamış bir hastanın kalp krizi anında ilk 10 saniyenin hayati önem taşıdığı belirtildi.

Yardım olmaksızın, normal kalp atışı bozulan ve baygınlık hisseden bir insanın bilincini yitirmeden önceki bu sürede, devamlı ve şiddetli bir şekilde öksürerek kendine yardımcı olabileceği vurgulandı. Uzmanlar, her öksürükten önce derin bir nefes alınmasını ve öksürüğün, göğüs derinliğinden balgam çıkarmak istercesine derin ve uzun olması gerektiğine işaret etti. Derin nefes alma ve öksürüğün, yardım gelene ya da kalp normal ritmine geri dönene kadar, durmaksızın her iki saniyede bir olacak şekilde devam edilmesini öneren uzmanlar, “Derin nefes alma akciğerlere oksijen ulaştırırken, öksürük hareketi kalbi sıkıştırarak kanın dolaşımını sürdürür.

Kalp üzerindeki sıkıştırma hareketi aynı zamanda kalbin normal ritmine dönmesine de yardımcı olur. Bu şekilde, kalp krizine maruz kalan kişi, kendisini bir hastaneye ulaştırabilir” dedi.

yenisafak
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-08-2008, Saat:12:41 PM, Düzenleyen: konyevi.
Kıdemli Üye
RE: Dikkat! Aspirin öldürüyor
AH BE KONYEVİM BU KONUYU BEN DAHA ÖNCE AÇMIŞTIM gülücük

KULA KUL OLMAK İÇİN ATILMADIK MEYDANA,

BİZ YANLIZ HAKİKATE,HAKK'A SECDE EDERİZ!

NASIL GİRDİYSE DAVA SAHİPLERİ ZİNDANA,

BİLSİN Kİ KAHPE DEVİR BİZDE ÖYLE GİRERİZ!...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kalp Krizi Anında şiddetli öksürün!
bunlar önemli konular aslında gözardı edilmemesi gereken şeyler tşkLer
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.