You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kalıcı dövme yaptırmak caiz mi?

Profesör
Hz. Ebû Hureyre (ra) anlatıyor: "Resûlullah (asm) şöyle buyurdular:
"İğreti saç takana da taktırana da bedene dövme yapana da yaptırana da Allah lânet etsin!" (Buhârî Müslim)
Hadis-i Şerif’ten açıkça anlaşıldığı üzere dövme yaptırmak kesinlikle haramdır. Çünkü dövme vücuttaki tabîiliği bozar.
Dövme vücudun belli yerlerine mesela elin sırtına bileğe pazuya yüz veya dudağa kalıcı şekilde işlenen nakışlara denir. Deriye iğne veya çuvaldız gibi sivri bir şey kan akıtacak kadar batırılır. Deri altındaki boşluğa mürekkep kına vs. basılır. Deri altında bunlar kuruyunca bir daha çıkmayacak renkli lekeler bırakır.

Âlimler dövme yapılan yerin necis olduğuna hükmederler. Bu sebeple dövme gusle manidir. Çünkü orada akan kan hapsolmuş ve kurumuştur. Yaralama pahasına da olsa temizlenmesi vâcibtir. Fakat temizlenmesi uzva zarar verecekse olduğu şekilde kalması caizdir. Günahından kurtulmak için tevbe edilir.
(Kaynak: Kütüb-i Sitte)
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kalıcı dövme yaptırmak caiz mi?
dövme yaptırmana ne gerek vardı
deseydin biz seni döverdik duman :D
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
:D:D:D:D
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Âlimler dövme yapılan yerin necis olduğuna hükmederler. Bu sebeple dövme gusle manidir. Çünkü orada akan kan hapsolmuş ve kurumuştur. Yaralama pahasına da olsa temizlenmesi vâcibtir. Fakat temizlenmesi uzva zarar verecekse olduğu şekilde kalması caizdir. Günahından kurtulmak için tevbe edilir."

hangi alimler böyle demiştir ilk kez böyle bir şey duydum. dövme haramdır kati olarak, fakat yaptıranın guslüne mani değildir ve organa zarar verecek yöntemler ile dövmeyi sildirmeye kalkmak da alimlerin önerdiği ya da emrettiği bir yöntem değildir. tövbe edilmeli, ve eğer sağlığa zarar vermeyecek bir yöntem bulunursa o yöntem uygulanmalıdır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kaynagı yazan bir konuya cevap veremem ben...Merak ediyorsunuz yazan kaynaktan sorularınızın cevabını bulup bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz...Sayenizde ögrenmiş oluruz

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ulaşmaya çalışayım, bununla birlikte yazıda kütub u sitte hadis külliyatı kaynak gösterilmiş fakat benim sorduğum alimlerin görüşü idi. yazıyı nerden aldığınızı hatırlamanız da zor gerçi, eski bir şey. araştırayım bir sonuca ulaşırsam inşallah yazarım.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-04-2013, Saat:08:37 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Profesör
Yazıyı aldıgım yeri biliyorum da oraya da o yazıyı getiren benim...ilk olarak nerede okudugumu hatırlamıyorum elbette, dövme konusu günümüzde cok tartışılan konulardan birisi o yüzden ekledim...Bazen altında kaynak gösterilen yazılar bile güvenilir olmuyor yanlış kaynaklarda verilebiliyor, dövme konusunda bir kaç yazı okudum bazı yazılar kesinlikle haram derken bazıları üstteki gibiydi...Bazı tv programlarında da gusle engel olmadıgını söyleyenlerde olmadı degil...Tabi insanların aklı karışıyor güvenilir bir kaynaktan ögrenmek en güzeli..Dedigim gibi eger bir bilgi edinirseniz paylaşmanızı isterim bende araştıracagım bişeyler bulursam bu konu altında paylaşırım

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.