You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kalem, söz ve makinalı tüfeklerinizin namlusunu

kalem, söz ve makinalı tüfeklerinizin namlusunu

General
RE: kalem, söz ve makinalı tüfeklerinizin namlusunu

İki fıkhı da okuyorum.Ortak noktalar var;ama maalesef ortak olmayan çok hüküm var ve bu hükümlerin çoğunu biz hadis kaynaklarında bulamıyoruz.
[/quote]

Bulamayışınızın sebebi şia'nın ehl-i sünnetin hüccet kabul ettiği bir çok hadis Ravisini sika olarak görmeyişi ve dolayısı ile kabul etmeyişi..buna karşılık ehl-i sünnet ise ehl-i beyt ravilerini sika kabul eder
[/quote]

İşte büyük sorunlardan birisi.Hadis ravilerinin çoğunu kabul etmiyorlar.Mantıklı bir sebepleri var mı bu konuda?

Ayrıca tamam farklılığın büyük bir kısmı bu sebepten kaynaklanıyor diyelim.Peki bizim bulamadığımız hadislere göre nasıl hüküm veriyorlar?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Humeyni “Muhtarat Min Ehadis ve Hitabat” isimli kitabında, Hz. Peygamber’in tebliğ görevini hakkıyla yerine getirmediğini ileri sürmektedir. Humeyni açıkça, Hz. Peygamber’in tebliğ vazifesini (hâşâ) yüzüne gözüne bulaştırdığını iddia etmektedir.

“El-Hükümetü’l İslamiyye” isimli meşhur kitabında, “İmam için övülmüş bir makam[1] vardır, âlemin hükümranlığı kâinatın tüm zerreleriyle imamların vilayetine ve egemenliğine boyun eğer. Mezhebimizin inanç gereklerinden bir tanesi de imamlarımızın bir makama sahip olması ve o makama ne yaklaştırılmış meleklerin, ne de resullerin, nebilerin ulaşamamasıdır” ifadelerini kullanan Humeyni’nin, açıkça İmamların Hz. Peygamberden üstün olduğuna inandığı görülmektedir.

“Keşful Esrar” isimli kitabında“Hadisin başında da ispat ettiğimiz gibi Nebi’nin Kur’an da İmamet konusunu açıklamasında geri çekilmesinin sebebi, kendisinden sonra Kur’an’ın tahrif edilmesinden korkması ve Müslümanlar arasında ihtilafların şiddetlenip bununda İslam’a tesir etmesidir. Ve şu da apaçık görünüyor ki, eğer Nebi Allah’ın imamet konusunda ona vahyettiği tebliği yapmış olsaydı, şu anki İslam beldelerinde Müslümanlar arasında ki bu ihtilaflar ve münakaşalar patlak vermezdi” demektedir (Keşful Esrar Sayfa 149 – 155). Kendisini yakıştıracak yüce makamlar ihdas etmek için çırpınan devrim lideri, Hz. Peygamber’i risalet vazifesini yapmamakla suçlayacak kadar küfür ve arsızlık içindedir.

bana bu zındıkları savunup durmayın
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-11-2014, Saat:09:33 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
Profesör
[/quote]

İşte büyük sorunlardan birisi.Hadis ravilerinin çoğunu kabul etmiyorlar.Mantıklı bir sebepleri var mı bu konuda?

Ayrıca tamam farklılığın büyük bir kısmı bu sebepten kaynaklanıyor diyelim.Peki bizim bulamadığımız hadislere göre nasıl hüküm veriyorlar?
[/quote

gerekçesiz bir şey olmaz bildiğiniz gibi..örneğin Ebu Hüreyreyi sika görmeyişlerinin nedeni, onun Muaviyenin sarayında yaşamasını göstermişlerdir.... size şunu diyeyim...Mezhepler tarihini okuduğumuzda göreceğiz ki, hiç bir itikat mezhebi diğer bir mezhebi tekfir edecek bir hüccetle ortaya çıkmamıştır...onlardan sonra gelenler varya bütün mesele o cühelalarda cahil cesurdur bilrisiniz hem bilmez ,hem bilmediğini bilmez...çünkü ilmi kaynağından okumamaış,ağızdan duymuş ona inamıştır..Kardeşim..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-11-2014, Saat:09:37 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
General
Zafer ikinci sayfada bir soru sormuştum,cevap vermedin?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

[/quote

gerekçesiz bir şey olmaz bildiğiniz gibi..örneğin Ebu Hüreyreyi sika görmeyişlerinin nedeni, onun Muaviyenin sarayında yaşamasını göstermişlerdir.... size şunu diyeyim...Mezhepler tarihini okuduğumuzda göreceğiz ki, hiç bir itikat mezhebi diğer bir mezhebi tekfir edecek bir hüccetle ortaya çıkmamıştır...onlardan sonra gelenler varya bütün mesele o cühelalarda cahil cesurdur bilrisiniz hem bilmez ,hem bilmediğini bilmez...çünkü ilmi kaynağından okumamaış,ağızdan duymuş ona inamıştır..Kardeşim..
[/quote]

Tamam verdiğiniz Muaviye örneği konuyu anlamam için bana yetti.Teşekkürlergülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
1400 yıldır çözülmeyen bu sorunu elez iki mezsajla çözeceğini sandı.Zavallı elez!
bırak elez bırak!
sana ne bu ümmetten.
bu ümmet var ya bu ümmet! peygamberin evladı kerbelada katledirlirken kılı kıbırdamayan, peygamberin namusları şehir şehir dolaştırırken evlerinde oturan bir ümmettir.kalkmış müslümanların birlğinden bahsediyorsun.Kalkmış şiisiyle sünnisiyle hepimiz müslümanız diyorsun.bırak bunları kim yutar senin bu sözlerini
bırak müslümanlar birbirinin kanını döksün.sana ne? seni ne ilgilendiriyor?
Bırak abd ve uşakları müslümanları birbirine düşürsün kanları üzerine devletlerini kursunlar...
Bırak müslümanları, birbirine şucu bucu desinler.Sonra gidip birbirlerinin camilerini bombalasınlar...
sana ne rabıta yapanlardan? sana ne rabıtaya şirk diyip aynı camide namaz kılanlardan. nasıl olsa yarın birbirlerini öldürecekler.Biri rabıta yaptı diye müşrik oldu ya.diğeri onun gibi düşünmedi diye zındık olduya.
ne uğraşıyorsun bırak öldürsünler birbirlerini.abd,israil ve haçlı avrupasıda alkış tutsun onlara.
sen kendi işine bak elez.sana ne müslümanlar birbirini öldürmüş.... sen onların yasını tut yeter...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.