You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kainat ne için yaratıldı?

Karmakarışıklaşmaktayım
Hocalarım, abilerim, ablalaım. Bu sorunun yanıtını ben, imtihan için, Allah bizi sınamak için kainatı yarattı diye biliyorum. Ancak dün bir sitede rastladım, ayet midir hadis midir tam bilmiyorum ama, Hz. Adem ilk arş a baktığında "La ilahe illallah, Muhammeden Rasulullah" yazını görmüş, ve günaha düştüğünde, Muhammed hakkı için beni affet diye yalvarmış. Allah'ta Muhammed'i nerden biliyorsun diye sorunca, yazıyı gördüm demiş hz. Adem. Allah'ın cevabı ise, o olmasaydı kainatı yaratmazdım demiş.(yanlış biliyorsam affedin.) Allah'ın Hz. Muhammedi habib(sevgili), Hz. İbrahimi ise halil(dost) edindiği yazıyordu. Benim sorum, ilk hz. Muhammed'in nurumu yaratılmıştır? Allah'ın Hz. Muhammed'i herşeyi yaratmadan önce sevmesi için, bedene girip yaptığı hayırlı işler doğrultusunda sevmesi gerekmezmi? Dün ben onu okuyunca, kainatın sınama amaçlı değilde, hz. Muhammed'in nur'u için yaratıldığı kanısına vardım. Ama Kur'an'da denemek için yaratıldı yazdığını hatırlıyorum. İşte ben bunun tam şeklini anlamak istiyorum bilen hocalarımızdan abilerimizden ablalarımızdan. Şu işin doğrusu nedir?
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Kainat ne için yaratıldı?
Nuru muhamedi tezi eflatunçuluktan aşırılmış bir tez... bahsettiğin hadisin de makbul bir isnadı yok metin ise islamın özüne ters.. herşey kulluk için yaratılmıştır... ayrıca habib kavramı değer bakımından halil kavramından aşağıdır.. Peygamber sav de halilullahtır..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Benim sorum, ilk hz. Muhammed'in nurumu yaratılmıştır? "

bunun geçtiği rivayet edilen hadisler uydurma hadislerdir kardeşim, kuranda da çokça kez anlatıldığı gibi biz insanlar Allah'a kulluk için yaratılmışız.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hadisleri kaynaklarını ve delillerini inceleyip kabul etmek lazım, hadis diye binlerce uydurma dolanıyor.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
allaha ibadet etmek için yaratıldık. sınavımızı doğru düzgün verebilmek için. ama bende çok duymuşumdur kainatı peygamberimizin yüzü suyu hürmetine yaratıldı diye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Bir insan hadis okuduğunda, onun sahihmi yoksa uydurmamı olduğunu nerden anlayacak hocam? Yani bahsettiğim sitede Veysel abinin dediği gibi, Kudsi hadis olarak belirtiliyordu. Ve gayette İslam'ın bir parçası gibi anlatılıyor, orda yazılanları bakılınca. Hadisleri nasıl araştırabiliriz, sahihmi yoksa uydurmamı olduğunu?

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
İslam uleması bunun için usulu hadis ilmini oluştur. Cerh ve tadil metodu, sened kritiği yapılarak bir hadisin ravilerinin adl ve dabt niteliklerine sahip olup olmadığını veya muttasıl mı geldiğini yoksa munkatı mı olduğunu anlayabiliyoruz. Bunlara ek olarak alimler hadislerdeki illetleri değerlendiren 'usulu hadis' ilminin içerisinde müstakil bir ilim daha oluşturmuşlar. Ve bize kolaylık olsun diye cerh edilen ravilerin listesini yazmışlar dabt derecelerini belirtmişler.. ve üstelik hemen hemen her hadiside incelemişler, bizden sonrakiler rahat etsin diye.. tabi herkes usulu hadis ilmine vakıf olmadığı için bu konuda yazılmış kaynak eserlere müracat edecekler.. mesala ibnül cavzi el mevduat adında uydurma hadisleri toplamış, alüyül kari de bunu yapmış ve daha bir çokları bunu yapmış.. ve sahih hadisleri bir eserde toplama gayretine girişmişler.. bunlar başta buhari ve müslimin sahihleri gibi camiilerdir.. gerek bu hadisler olsun gerekse diğer meşhur kitaplardaki sahih hadisler olsun ulema genellikle bunu kabul etmiş.. ayrıca senet tenkidinin yanında metin tenkidi de var.. mesala bakacaksın hadis olduğu söylenen söz, diğer meşhur sahih hadislere ters mi ya da kurana ters mi, tarihi verilerle uyuşuyor mu.. ya da mana bakımından islam akidesinin özüne zarar veriyor mu... rasulullahın genel uygulamasına şaz mıdır, içerisinde küçük şeylere çok büyük sevap ya da bunun aksi gibi dengesizlikler var mı vs vs.. bunlara bakacaksın... ama genel olarak bizim sahih hadis külliyatlarımız var... başta sahihayn ya da muteffekun aleyh olarak belirtilen buhari ve müslimin ittifak ettiği hadisler.. bu ikisinin ittifak ettiği hadisler hiç cerh edilmemiş, son derece güvenilir... sonra buhari.. buharide sağlamdır, tek tük tenkid edilen cerh edilen hadisleri olsa da bunlar ibn hacer el askalani gibi buhari uzmanı alimlerimiz tarafından tadil edilmiş... yani bu da güvenilir... müslim de öyledir, en fazla içerisinden bir kaç tane zayıf çıkar.. tabi onuda kabul etmeyen ulemamız vardır...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.