Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kainat ne için yaratıldı?
Kainat ne için yaratıldı?
![[Resim: ny4qc.gif]](http://s1306.hizliresim.com/1b/9/ny4qc.gif)
1) Öncelikle hepimizin belirli kademelerde Kur'an bilgisi vardır,
İslamda haram ve yasakları az çok biliriz. Bu nedenle önce hadisin
Kur'ana ve islami haram ve yasaklara uyup uymadığına bakabiliriz.
2) Sonra ben hadisin AKLA uygunluğuna bakıyorum. Eğer bir hadis akla uymuyorsa..Yukarıdaki hadis gibi akla ziyan bir hadis ise o na
itibar etmem..Dikkate almam....."
hadisler ortak ve mutlak bir akıla arz edilebilseydi ben de bu işe şüphe etmeden tamam diyebilirdim ancak hadisleri aklına ve kendilerince kurana götürenler hadisleri kendi hevalarından ileri götüremiyorlar. hadis ilmi ile hadis alimleri rivayetleri sınıflandırmış ve çokça hadisin sahihliğinde icma edilmiştir, bununla birlikte uydurma hadisler sahih hadislerin binlerce katı fazladır. kalemşör abinin açıkladığı şeyler üstüne söylenmesi gereken bir şey yok bu konuda bence, sad kardeşim hadisleri kurana arz meselesi sıkıntılı bir meseledir o konu hakkında muasır alimlerden mehmet emin akın ın bir videosunu koyacağım inşaAllah.
faydalı olması dileğiyle... konuyu önceki konulardan birinde alınan karara binaen tartışma olmaması için kilitliyorum.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi