You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kainat ne için yaratıldı?

Kainat ne için yaratıldı?

Karmakarışıklaşmaktayım
RE: Kainat ne için yaratıldı?
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Hadis ilminden nasibini almamış birisi ancak bu yorumu yapabilir.. bir çok cerh edilmemiş, adl ve dabt nitelikleri tam ravi vardır ki bunların bazılarının metinleri akla ters görünür, bazen kur'ana zıt mış gibi görünür.. Bu tarz meseleler Kur'an'ın içerisinde de vardır, zahiren zıtmış gibi görünen yerler vardır fakat hakikatte tearuz yoktur.. O yüzden önce sened kritiği önemlidir.. üstelik bazı hadisler mensuhtur, usul bilmeyen birisi bunlar birbiri ile çelişki içerisinde zannedebilir, ve aslında adl niteliğine sahip bir raviyi haksız yere cerh etmiş olur.. bu bir müslamana iftira atmaktan daha kötüdür..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Bu konuda ben ne düşündüğü mü,ne yaptığımı belirteyim.
1) Öncelikle hepimizin belirli kademelerde Kur'an bilgisi vardır,
İslamda haram ve yasakları az çok biliriz. Bu nedenle önce hadisin
Kur'ana ve islami haram ve yasaklara uyup uymadığına bakabiliriz.
2) Sonra ben hadisin AKLA uygunluğuna bakıyorum. Eğer bir hadis akla uymuyorsa..Yukarıdaki hadis gibi akla ziyan bir hadis ise o na
itibar etmem..Dikkate almam....."

hadisler ortak ve mutlak bir akıla arz edilebilseydi ben de bu işe şüphe etmeden tamam diyebilirdim ancak hadisleri aklına ve kendilerince kurana götürenler hadisleri kendi hevalarından ileri götüremiyorlar. hadis ilmi ile hadis alimleri rivayetleri sınıflandırmış ve çokça hadisin sahihliğinde icma edilmiştir, bununla birlikte uydurma hadisler sahih hadislerin binlerce katı fazladır. kalemşör abinin açıkladığı şeyler üstüne söylenmesi gereken bir şey yok bu konuda bence, sad kardeşim hadisleri kurana arz meselesi sıkıntılı bir meseledir o konu hakkında muasır alimlerden mehmet emin akın ın bir videosunu koyacağım inşaAllah.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

faydalı olması dileğiyle... konuyu önceki konulardan birinde alınan karara binaen tartışma olmaması için kilitliyorum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.