You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kafama takılan birkaç soru

Kafama takılan birkaç soru

Yeni Üye
RE: Kafama takılan birkaç soru
Allah ın adaletinden şüphem yoktur. Kafama bir soru takıldı bazılarınız alaya da alsa da cevaplar için teşekkür ederim. hayırlı ramazanalar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-07-2015, Saat:09:19 AM, Düzenleyen: Noyan.
General
ama hatalı benim özür diliyorum..celalleniyorum çünkü şu teknolojinin hat safhaya ulaştığı zamanda, kitapların sayısını bilmediğimiz bir zamanda hala kendini yetiştiremeyip basit şeylerle uğraşan Müslüman kardeşlerimizin eksikliğini görmek beni üzüyor...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
arkadaş bebekte direk cennete gitmesin o zaman demek istememiş. Bebeğin yerinde ben olsaydım oda benim yerimde olsaydı... neden bu durum böyle demiş. o zaman ben cennete giderdim demiş.
böyle söylemler seni cehenneme yaklaştırır gibi söylemleri yersiz buldum o yüzden, çünkü arkadaş cenneti arzulamış bir bakıma.

Hüsnü zan da mı bulundum biraz bilemiyorum ama. gülme

başka türlü nasıl olabilirdi ki? daha adaletli bir çözüm önerin var mı ki kafana yatmıyor bu durum?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ya arkadaşlar siz ne yapmışsınız!kardeşimizi Allah’tan adalet istemeye yönlendirmişsiniz…Bilmez misiniz orda cennetin kapıları rahmet ile açılır…Bilmez misiniz Allah’ın rahmeti gazabını geçmiştir…Bilmez misiniz Allah’ın adaletini kimse kaldıramaz…. Kardeşimiz kendini yakacak ayağına kurşun sıkacak!
Zehannn..Boş adammm..paktuna…duadaş yetişin duadaş yetiş durdur kardeşimizi.Allah’tan adalet istemeye gitmesin.Berkay kardeşim durrrr!Evet:

Allah’ın selamı,rahmeti,bereketi,mağfiret ve hidayeti üzerinize olsun kardeşlerim.

Demek Allahu Teala’dan adalet istiyorsunuz,arkadaşıda adalet istemeye yönlendiriyorsunuz.Gelin nefislerinize,kendinize zulm etmeyin.Allah’tan adaleti ile hüküm etmesini istemeyin.O’ndan adalet isteyenler unutmayın ki cennet yüzü göremezler…Bakın giriş cümlemizde bile (selamımızda)rahmet var,üzerinize olmasını istediğimiz adalet değil ki;Allahu Teala’dan size adaleti ile değil rahmeti ile muamele etmesini isteyiniz,bir gün göçüp giderseniz ve size sorarlarsa adalet ile mi yargılanmak istiyorsunuz yoksa rahmet ile mi?Siz rahmeti seçin kardeşlerim.Çünkü adaleti hiçbir kul kaldıramaz…

Ve geldikçe o zor sualler,
Adalet ile ne o bebek cennete girebilir ne de biz…şimdi isteyen adaleti seçsin,ama önce;
+Kaderi bilelim
+Kaderden önce kalubelayı bilelim
+Kalubeladan önce Hz.Musa ve Hızır(a.s)kıssasını bilelim,
+Bu kıssadan önce Hac 69 ayetini bilelim
+Bundan önce de KURAL KOYUCU’nun kim olduğunu bilip böylece kim olduğumuzu ve

‘’HADDİMİZİ BİLELİM’’

Allah’ım bizlere adaletin ile değil Rahmetin ile muamele et amin…
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ben bunu demeye getirmiştim..biz ALLAH ın bildiğinden daha mı iyi biliyoruz da neden 5 aylık bebek direk cennete gidiyorda yetişkin biri illaki cehennemi görerek cennete gidiyor diye sorguluyoruz haşaa gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu arada arkadaşın ilk soru sorduğu yazıda "bebek direk cennete gidecekse bize haksızlık olmuyormu? benim bir takım günahlarım sevaplarım oldu günahlarımın cezası çekip hali hazırda cennete gideceğim" diye bir cümle kullanması bir kere yanlış...nerden biliyorsun belki ALLAH sana cennetin kapısını bile görmeyi nasip etmeyecek...sonsuza kadar cehennemde kalmayacağını nerden biliyorsun ...tövbe gülücük

şunu öğreneceğiz önce herşeyi ALLAH bilir..bizde herşeyin hayırlısını isteyelim O'ndan...kafamızdan geçen bu sorulara hemen kendimiz cevap verelim "ALLAH bilir"

ALLAH ım sen bize cennet kapılarını cennet kapılarından içeri girmeyi nasip et inşALLAH
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allah'ın adaletinden, ''Adl'' esmasından bahsetmek ayrı bir şey, Allah'tan adalet istemeye yönlendirmek ayrı bir şey...

ADL mübarek esmasının ''ismi azam'' olabileceği söylenmiş. Kullarına zerre miktarı zulmetmeyen, hak ile hükmedendir. Rahmet sıfatlarından ayrı düşünülemez.
Adaletle muamele ederken merhametiyle, Rahmetiyle muamele ediyor aynı zamanda.. Yoksa yeryüzünde tek canlı kalmazdı..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-07-2015, Saat:09:46 AM, Düzenleyen: Zehan.
Forumcu
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.