You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kafama takılan bir soru.

Kafama takılan bir soru.

Uzman
RE: Kafama takılan bir soru.
Sad bu soruya cevap vermeyi çok isterdim, yazında sadece tam olarak hatırlayamadığın ayete kilitlendim ve bulamadım o ayeti , sorunda ayetle ilgili olduğu için yani çıkış noktası ayet bunun için umarım ayeti olduğu gibi hatırlar veya bulursun bende o zaman sana bildiğim kadarı ile bilgi vermeye çalışırım ( Allah en iyi bilendir )
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Teğabun 7: İnkâr edenler, kesinlikle, öldükten sonra diriltilmeyeceklerini iddia ettiler. De ki: "Hiç de öyle değil, Rabbime and olsun, mutlaka diriltileceksiniz, sonra da yaptıklarınız size elbette haber verilecektir. Bu, Allah'a kolaydır."

Şimdi bunlar diriltileceklerine inanmıyorsa, onlar için şefaat ne anlama geliyordu? Günah ne anlama geliyordu? Hepsi bu dünya için mi geçerliydi? Bunları cevaplarsan sevinirim İmpo gülücük

Kısaca cahiliye dönemindekilere şefaat, günah, ibadet, ve din adına herşey ne ifade ediyordu? Madem diriltilmeyeceklerine inanıyorlar, bunların onlara hiç bir anlam ifade etmemesi lazım.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-05-2013, Saat:02:35 PM, Düzenleyen: Sâd.
Karmakarışıklaşmaktayım
Eyvallah impo, en kısa zamanda okuyacam gülücük
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Beni gayle almıyorsunu ama genede yazmak istedim
Muşrik araya aracı koyan
kafir doğruyu örtene denir
Bunlar müslümandır allaha inanırlar
Neyse buu gece kandil bu gecenin sebebine rabbim gunahlarimizi bağışla diyecekler ibrahim peygamber putları yıksada gelenek aynı ortada sembol olmasada uydurma bir inanış bir şefkat anlayışı beklendisi devam ediyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım

Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
İmpo,

Müşrikler ile Kafirlere ayrı hitap ediyor o zaman Kur'an. Ben bütün putlara tapanlara hitap ediyor zannetmiştim. Yani diriltilmeyeceğine inananlar ile putlara tapanları aynı kişiler olarak anlamışım. Yanlışı burda yaptım sanırım gülücük

İlk yazıyı okudum, mürted in idam edilmesi kafama takıldı. İslam dininden çıkan, idam mı ediliyor?

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.