You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kadınların günlük konuştukları kelime sayısı

Uzman
Katıldığım iletişim psikolojisi derslerinin birinde eğitmenimiz ERKEK VE KADIN farklılıklarının analizini yaparken; Kadınların neden çok konuşma gereksinimi hissi içinde olduklarını anlatmış ve şunu üzerine basa basa vurgulamıştı.

Kadınların günlük konuştukları kelime sayısı erkeklerden daha fazladır.

Peki neden demişti?

Hiçbirimiz cevap veremedik.

-"Çünkü" dedi: Allah onları öyle programladı; Çocuk konuşmayı anneden öğrenir. Kadın anneliğe programlandığı için iletişim yeteneği ve hissiyatı erkeğe oranla daha çok ayrıntılı ve gelişmiştir. Ana dilimiz kavramı da buradan gelmektedir.!"

O zamana kadar hakim erkek kültüründe büyürken sık sık kullandığımız "ne kadar çok dırdır ediyorlar" "ne kadar gevezeler" "nerden buluyorsunuz bu kadar lafı" gibi ifadeler aklıma geldi ve orada anladım ki:

Birçok erkek kadınları tanımıyor.Kadınlar da erkekleri...

Kadir Bal
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kadınların günlük konuştukları kelime sayısı
gülücük)
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
tevafuk ne buldum gülücük

"HER KADIN SÖYLEDİĞİ CÜMLENİN İÇİNDE EN AZ DÖRT TANE DAHA SÖYLENMEMİŞ CÜMLE BARINDIRIR"

gülücük) yazık ya acıdım şimdi erkeklere
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-03-2016, Saat:02:26 AM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Uzman
evet ,kadınların susması daha tehlikeli teorisini destekleyici oldu bu yaklaşım , ya bir kadın hiç konuşmuyorsa o zaman durumun vahameti göze alınır gibi değil gülücük))
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
aynen bazen kendi kendimi sorguluyorum...çok konuştuğumu farkediyorum...gülücük

gel de konuşma işte personele laf anlat ; evde eşe çocuğa konuş konuş .." o öyle değil böyle olmalı" .."mutfakta şu şu eksik " oğlum dersini çalıştın mı"
"hafta sonu beni rahat bırakın uyayacağım" " ya yine ne oldduuuuuu" :D bu cümleler hiç bitmiyor
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bir cok erkek kadinlari tanimiyor erkekler de kadinlari.

Vay arkadaş yil olmus 2016 tespite gel.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.