You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kadınla Erkek tokalaşması...!!!

Kadınla Erkek tokalaşması...!!!

Forumcu
RE: Kadınla Erkek tokalaşması...!!!
Bak kardes anlamamakta ısrar edıyorsun.Sunu once bır fark et senın mantıgına yatanla ya da benım mantıgıma yatanla bir dinin kurallarını olusturamayız.Olustaramadıgımız gibi de o kuralları ıstedıgımız gibi degıstırıp yorumlayamayız.Bir kurala bakarken o zaman oyleydı bugun boyle demek kadar basit bir bakıs acısıda yok olsa gerek.Eskiden ınsanların mantıgında dunyanın nasıl ne sekılde oldugu hakkında en ufak birbilgi yoktu o zamanki bilimadamları dunyanın olusumunu farklı yorumluyorlardı bugun cok daha farklı.O zamankilerın mantıgı bugunku bigbang patlamasını dusunemıyecek bilgi ve mantıga sahip degildi.Onlara gore amerıkadan avrupaya goruntulu konusuyor deseler mantıklı degıl dıyebilirlerdi.Bugun ama dıkkat edersen ıkımızede cok mantıklı gelıyor bu soyledıklerım.Bugun pekı ben sana melek cennet cehennem mantıklı mı desem ne dıyeceksın? Hangı bilgiye dayanarak bunlar mantıklı acıklayabilceksın ? Acıklayamayınca kusura bakma ınanmam ben buna mı dıyeceksın.Yada ilk insanın adem olduguna dunyaya nasıl geldıgını hangı ılımle acıklayacaksın ? Mantıgım bunu almıyor dıyınce İslam bana gore degılmı dıyeceksın.O acıdan bır dıne ınanırken once onun kurallarını hayatına yerlestırceksın.Kendını o kurallara teslim edip suan ki ilimim yetmesede eger ben Kurana tam anlamıyla ınanmıssam bununda bir hikmeti var En iyi bilen Allahtır diyebilceksın. İslamiyetin anlamıdır teslimiyet.İslamiyete gore yasayıs kuralları kadınla erkek arasında uyulması gereken kurallarda vardır.Yoksa basortu sana cok mantıklı gelebilir senın duyguların kabarmasın dıye ama baskası cıkıp dıyebılır ben etkılenmıyorum acılsın o zaman !

Sana tavsiyem bir konuda iyice arastırmadan cok bilmislik yapıp herseyi gulerek karsıdakını asagıladıgını dusunursen cok bos bir bilgiye ve mantıgın olmadıgı bir zekaya sahip oldugunu gosterırsın.Sana her yazdıgımda bir umudum var belkı bıseyler uyanır ıcınden diye ümit ediyorum.

En son olarakta senın imzan ile anlayacıgını dusunerek cevap vermek istiyorum.Duymak istediklerini anlatırsam alim istemediklerini anlatırsam cahil oluyorum fark ettin mi ??

Aşk efsane ve efsun değildir
Aşk san’at-ı her dûn değildir
Her aşk davası eden âşık olmaz; her muhabbetten dem uran sadık olmaz
İlahî herkes merd–i aşk olmaz ve değme kalbde derd-i aşk bulunmaz
Aşk bir kimyadır, onun madeni can olur; aşk bir gevherdir onun mekânı kân olur.
Aşk bir zevktir onun da şeydaları var; aşk bir hurûştur, onun da deryaları var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-06-2011, Saat:03:11 AM, Düzenleyen: cartman.
Acemi Üye
Aslında daha yazmayacaktım ama cartman güzel bir açıklama yapmış cevaba değer gördüğüm için yazıyorum. Biraz alıntı yapıp cevaplarını vereyim. ( .Bugun pekı ben sana melek cennet cehennem mantıklı mı desem ne dıyeceksın? Hangı bilgiye dayanarak bunlar mantıklı acıklayabilceksın ? Acıklayamayınca kusura bakma ınanmam ben buna mı dıyeceksın.Yada ilk insanın adem olduguna dunyaya nasıl geldıgını hangı ılımle acıklayacaksın ? Mantıgım bunu almıyor dıyınce İslam bana gore degılmı dıyeceksın ) Dedin. Cennet ve cehennem mantıklı evet fakat bunun mantıgı cok derinlerde gizlidir kısaca evrenin varlığı cennet ve cehenneme delil niteliği taşımaktadır çünkü evren sistemli çalışmaktadır ve bu sistemin kendiliğinden oluşmadıgını bir zekanın ürünü oldugunu mantıklı düşünen her insan anlayabilir bunu anlayabilen insan ALLAH ın varlıgını anlayabilir allah varsa cennette cehennemde vardır kısaca anlattım aslında cok farklı boyutlarıda var bu konunun. Melegin varlıgı dedin ? İnsanı insan yapan kafasındaki bilgi ve bilinçtir sana açık beyin ameliyatı yapsak etten başka birşey bulabilirmiyiz ? Nerede o yılların birikimi ? Veya ruh dediğimiz şey nedir bana göre temeli sevgidir sevgi bilgi ile birleşince boyut değiştirir ortama ve psikolojik yapıya göre nefrette olur kinde olur merhamette olur şevkatte... Sana açık kalp ameliyatı yapsak bu duyguları bulabilirmiyiz ? Ama var değilmi hissediyorsun bunu kimse inkar edemez. İşte melekte ALLAHda ve diğer metafiziksel olgularda böyledir. Direk temas yoktur lakin hissedilir. Sana şunu söyliyim güzel kardeşim ben doğru bildiğimden asla şaşmam kim ne derse desin. Bir yorum varsa yargılar sorgular mantıkla birleştirir öyle cevaplandırırım ve emin olki cahil birisi değilim çok araştırır çok yazarım ve çok düşünürüm kendime idol olarak sectiğim kişi mevlanadır hayata hep onun gözleriyle bakmaya çalışırım. Sen allah dini verdi sorgulama yargılama teslim ol diyorsun. Allah benim kafamda sorgulamamı yargılamamı ve düşünmemi istemeseydi bu özellikleri bana vermezdi değilmi ? Demekki allah mantıgı ve özgür iradeyi verdi ister gel ister gelme dedi ben sana bunu diyorum düşün taşın ama iyi düşün dediklerim doğru sen yanlışa gidersen sana ceza veririm dedi. Onun için burada mantıga aykırı kurallar koymaya gerek yok en basiti iran aşırı baskıcı bir devlet yapısı ve şeriatla yönetiliyor ama içine girdiğin zaman gizli gizli ne fitneler dönüyor görmen lazım. Sizin bu yürüttüğünüz mantıgı yıllar evvel osmanlıda mollalar yürütüyordu ve halkı sömürüyordu aynısını şuan iranda mollalar yapıyor. Düşünmeden denileni yapmak afedersin ama sözüm meclisten dışarı ahmaklıktır akılsızlıktır.Dine inanmadan önce kurallarını uygula diyorsun sana islamın kurallarını kısaca sayayım; Saygı,sevgi,barış,adalet,merhamet,terbiye,cömertlik... Bana burada kuraldan bahsetmeyin bu el sıkma mevzusu allahın değil insanların uydurdugu kurallardandır.
Duymak istediklerini anlatırsan alim,istemediklerini anlatırsan cahil derler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-06-2011, Saat:04:27 AM, Düzenleyen: ByGizemli.
Forumcu
Şimdi konuyu biraz daha geniş bir alana taşıyıp tartısmak istiyorum.Öncelikle Bir bayanın el sıkmama istegini dinen haram gordugu ıcın boyle tercih etmesi o nun en dogal hakkıdır.Bunu cag dısı diyerek nitelemek Kadar cagdısı bir yaklasım yoktur.Bircok kültürde el sıkısma farklı sekılde farklı anlamda olabilir.İngilizlerde ilk kez tanıstıklarında sadece el sıkısılması yaygın ama fransız ve italyanlarda her gordugunde el sıkısmak yaygın.Bu ulkenın kulturu yanısıra dinsel olarakta Ortodox Yahudi ve muslumanlarda kadınlarla erkeklerin el sıkısmas cinsel farklılıgın bırlesme noktası gorulup yasaklanmıstır.Sımdı her kultur ve dinin farklı toplumsal ahlak yasayıs kuralları olabilir bunu once benimsemek gerekir.Sevmeseniz de saygı duymak zorundasınız.Siz neden baska kulturun selamlama seklını kendı dın kardeslerınıze baskı unsuru olusturmak ıstıyorsunuz bunu anlamakta gucluk cekıyorum.

"çünkü evren sistemli çalışmaktadır ve bu sistemin kendiliğinden oluşmadıgını bir zekanın ürünü oldugunu mantıklı düşünen her insan anlayabilir" demisiniz ama ünlü fizik bilimci fizikçi Stephen Hawking, “Modern fizik evrenin oluşumunda Tanrı'ya yer bırakmamıştır”diyor simdi tum uzayı yorumlayan bugunun en ılerı gelen bılımcısınıne mantıklı dusunmuyor desek adam ne der bize.Sımdı o zaman ne dememız gerekır bu adam dese ki hangı cagda yasıyorsun ne cevap verıcez.O acıdan ozellıkle belırtıyorum mantık kısıden kısıye zamandan zamana bakıstan bakısa degısır.Benım yuruttugum mantıgı osmanlıda mollalar yurutuyordu ama merak ettım acep mevlana her gordugu karsı cınsle elmı sıkısıyordu.

Dine inanmadan kurallarını uygulama demıyorum.Dine tabiki bilincli inan ve kurallarını uygula diyorum. Yoksa onun kurallarını yılların bırıkımını dusun tum rivayetler kurallar oyle bos sebeplerle olusmadı.Yanlıs olanları zaten bugun hıcbır hoca fetva vermıyor ama herkesın onayladıgı bırseye lutfen sadece kendı yorumunla fetva verme. Saygılar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Lütfen sözlerimi saptırma ben hiçbir halkın kültürel özelliklerini halkımıza yıkma niyetinde değilim. Sizler bayanla en sıkışmak haram dediniz yani günah. Ben günah değildir dedim onun dışında isteyen sıkar isteyen sıkmaz kişisel tercihtir saygı duyarım.Stephen Hawking Allah yok dedi diye allah yok olacak değildir. Ayrıca fizik ilminin baş mimarı albert einstein bir makalesinde ( çok az kaldı tanrının şifresini çözmek üzereyim ) demiştir.Lakin allahın ilmi o kadar çok büyüktürki çözmekle bitmez.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-06-2011, Saat:11:01 PM, Düzenleyen: ByGizemli.
Forumcu
Konuyu saptırtmak ıcın soylemedım genısleterek konuyu daha iyi anlasılmasını saglamak ıstedım.Bakın stephan hawking yok dedi diye inanmıyacak degılım dıyorsunuz ne guzel.Ama onun mantıgına bu uzayın yaratılacagı yatmıyor sıze soruyorum o zaman bu adam haklı mı? Allah ona beyın vermıs sorgulamıs ve bunun bır duzenle oldugu yargısına varmıs onun ıcınde cok mantıklı gerekcelerı var.Haklı mı sımdı adam ? Sende bunun senın mantıgınla haram oldugunu ıddaa edıyorsun o zaman sende mı haklısın ??ama ben Kuranı ve sünnet ısıgında hadisleri ele alarak alimlerimizin fetvalarını goz onunde bulundurarak yıllarca yasamıs muslumanları goz onunde tutararak bır fıkırı soyluyorum.Yoksa bende kısaca mantıgımı kullanır hareket edebilirdim ama benım mantık daha 40 fırın ekmek yemesı lazım oyle kesın hukum vermek ıcın

Bunu ilk beğenen sen ol.
~aşk lâyezâlî~
bu konu bence fazla uzamış kimseye bir şey anlatmak zorla olmuyo allah cümlemizin ilmini artırsın...
Askim ümitvar olunuz:şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada islamın sadası olacaktır...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Aspirine katılıyorum Rolleyes . Ayrıca stephen hawkingin kuranı hiç okumadıgı belli oluyor.

RAHMAN SURESİ
19. (Suları acı ve tatlı olan) iki denizi salıvermiştir; birbirine kavuşuyorlar.
20. (Fakat) aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmıyorlar.
21. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
22. O denizlerin her ikisinden de inci ve mercan çıkar.
23. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?

Surede cebelik tarık boğazından bahsediyor ve bu olay bilimsel olarakta kanıtlanmıştır. Fakat düşündüğümüzde Hz.peygamber zamanındaki teknoloji ile bunu kanıtlamak mümkün değildi. Ayrıca Hz.peygamber okuma yazma bilmeyen bir insandı bunu nasıl bilebilir ? Bunun gibi birçok örnek vardır kuranda mesela göğün yedi kat olduğunuda bildiriyor; Troposfer,Stratosfer,Mezosfer,Termosfer,Ekzosfer,İyonosfer,Magnetosfer.Stephen hawking acaba kuranı dikkatlice okusaydı yine aynı fikri savunurmuydu şüpheli.Ayrıca kuranda Tarık isimli devasal bir yıldızdanda bahsediliyor ve sanırım oda keşfedildi Sheffield Üniversitesi astrofizik profesörü Paul Crowther : R136a1 sadece en büyük yıldız olma özelliğiyle de yetinmiyor. Kendisi aynı zamanda güneşimizden on kat daha fazla ışık yayıyor.(En doğrusunu allah bilir)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-06-2011, Saat:11:56 AM, Düzenleyen: ByGizemli.
Forumcu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Cvp: Kadınla Erkek tokalaşması...!!!
Çocuğunu Asma Köprüde Sallayan Bir Annedir ;

♥ İstanbul ♥

ve Soğusun Diye Suya Bırakılan İçi Süt Dolu Bir Biberondur ;

♥ Kızkulesi ♥

sLtnn.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.