You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

هل أنا حقاً أنا ؟
Kadının Onuru
İffet, kadınlar için kazanılan değil, korunan bir haslettir. Bu değer kadının yaratılışında vardır. Dolayısıyle kız çocuklarına bu iffet şuurunun verilmesi ve bu iffeti özenle korumaya teşvik edilmeleri gerekmektedir. "Nasıl olsa çocuktur" diyerek kız çocuklarını çıplaklığa ve çıplaklık kültürüne yönelten anne ve babaların, ilerleyen yaşlarda çocuklarına iffet ve utanma duygularını vermeleri oldukça zordur. Nitekim böylesi ailelerde yetişip, çıplaklığı doğal bir kültür olarak algılayan ve bu çıplaklık kültürü ile namus ve iffetini yitiren nice kızlar bulunmaktadır!.
Cahiliye döneminde bazı kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüklerini biliyorsunuz. Fakat hiç şüpheniz olmasın ki yaşadığımız çağda ailesi tarafından çıplaklığa, ahlaksızlığa ve küfre saptırılan birçok kız çocuğu, İlahi hesap gününde babaları tarafından diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının tertemiz yüzlerine bakacaklar ve gözlerindeki dehşetli öfke ile kendi anne babalarına dönerek, onlara şöyle haykıracaklardır.,
Keşke bizleri diri diri çirkefe gömeceğinize, diri diri toprağa gömseydiniz!.

Mehmed Alagaş- KADININ ONURU kitabından...

[Resim: 532046_497735703598634_160069279_n.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Kadının Onuru
çok güzel . demin haberde dinledim .küçük evliliklerle ilgili erken evliliği savunmuyoırum yada karşı değilm savunmuyorum neden günümüzde 14 15 yaşındaki kızlar daha ne kadar evliliğe hazır oyundan evliliğe geçiş ev işlerini evin düzenini nasıl yuvas kuruluru ve dini eğitimi bilmedikleri için.karşı değilim çünkü dinimizde ergenlığe giren kızları evlendirin günahları sizin boynunuza olacağına eşlerinin boynuna olur diye duymuştum yanlış hatırlamıyorsam . eskiden de o yaşlarda evlendirilirdi fakat ozamanın kızlarıyla günümüz 14 15 yaşları aynı değil. madem buna karşı bu millet ozaman 12 13 14 15 16 .... yaşlarda flortmü neyse onada karşı olacaklar bir nesli böyle pislik bir durumdan dolayı bozdular küçük çocuk makyaj yapıyo bu nedemek çocuk tamam ama düzgün şeyler ver eline oynasın makyaj çocuk işi değl özenecek bir şey değil .topuklu ayakkabı giyiyolar daha 13 yaşında olan kızlar ben giysem paldır küldür düşerim gülücük şimdiden bu yaşta böyle işlerle muhatap ediyolar sonra ben naptımda bu böyle oldu diyolrben çokmu büyüğüm yada küçüğüm yok ama yetişem tarzı olsun düşünce tarzı olsun bu konularda yerini aldığını biliyorum . eğitim mesela osmanlıda eğitim 3 yaşında verilmeye başanırdı şimdi kaç yaşına çıktı din eğitimi yaşı yükseltirldikçe yükseltildi dinsiz bir toplum meydana getirildi.sonrada derler müslümanlar gelişmemiş be adam sen bırkamıyorsunki tuttutrmuşsun bir başörtü meselesi gidiyorsun elalem uzaya çıkıyo bizimkiler dinle uğraşmaktan bişey yapamıyo
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-09-2013, Saat:11:50 AM, Düzenleyen: Nazlıcan.
General
evet dikkat ettim bende karışık olarak düzenleniyor kız erkek yan yana oyun oynuyo . normalde düzenleyenler kız ve erkekleri her zaman ayırmışlardır mesela okulda yan yana gelme yok erkek arkdaşın olmasın yok erkeklerle konuşma diye kızları tembih ederler örnek olun derler doğruda bişey fakat bu etkinlikte öyle birşey yok bir biri ile kaynaştırıyolar.şu artık bi gerçek cemaat diye anlandırılan onlar bence dini temsil etmiyo dini bir cemaat değil sade eğitim için çalışıyolar. tamam evlerinde yurtların sohbetleri okumları var ama çalıştıkları kesim zengin kesimler onlara hitap ediyolar .

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
çok duydum bu hocayı dinlemek şimdiye nasipmiş. çok güzel anlatıyo.

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Müslümanlar, ayetleri ve sahih hadisleri cemaatlerinin ve tarikatlerinin önünde küçük düşürmemelidirler...

Peygamber bir şeyi yasaklamış ise şeyh de cevaz verse hoca efendi de cevaz verse x kişisi de cevaz verse değişmez ''yasak''tır.
biz hoca efendiye şeyhe uymakla yükümlü değiliz Allah bize peygambere uyup uymadığımızdan soracak..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-09-2013, Saat:02:26 PM, Düzenleyen: kalemşör.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.