çok güzel . demin haberde dinledim .küçük evliliklerle ilgili erken evliliği savunmuyoırum yada karşı değilm savunmuyorum neden günümüzde 14 15 yaşındaki kızlar daha ne kadar evliliğe hazır oyundan evliliğe geçiş ev işlerini evin düzenini nasıl yuvas kuruluru ve dini eğitimi bilmedikleri için.karşı değilim çünkü dinimizde ergenlığe giren kızları evlendirin günahları sizin boynunuza olacağına eşlerinin boynuna olur diye duymuştum yanlış hatırlamıyorsam . eskiden de o yaşlarda evlendirilirdi fakat ozamanın kızlarıyla günümüz 14 15 yaşları aynı değil. madem buna karşı bu millet ozaman 12 13 14 15 16 .... yaşlarda flortmü neyse onada karşı olacaklar bir nesli böyle pislik bir durumdan dolayı bozdular küçük çocuk makyaj yapıyo bu nedemek çocuk tamam ama düzgün şeyler ver eline oynasın makyaj çocuk işi değl özenecek bir şey değil .topuklu ayakkabı giyiyolar daha 13 yaşında olan kızlar ben giysem paldır küldür düşerim

şimdiden bu yaşta böyle işlerle muhatap ediyolar sonra ben naptımda bu böyle oldu diyolrben çokmu büyüğüm yada küçüğüm yok ama yetişem tarzı olsun düşünce tarzı olsun bu konularda yerini aldığını biliyorum . eğitim mesela osmanlıda eğitim 3 yaşında verilmeye başanırdı şimdi kaç yaşına çıktı din eğitimi yaşı yükseltirldikçe yükseltildi dinsiz bir toplum meydana getirildi.sonrada derler müslümanlar gelişmemiş be adam sen bırkamıyorsunki tuttutrmuşsun bir başörtü meselesi gidiyorsun elalem uzaya çıkıyo bizimkiler dinle uğraşmaktan bişey yapamıyo
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."
[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]