Tarih: Sal Şub 19, 2008 9:47 am Mesaj konusu:
--------------------------------------------------------------------------------
Selam ile..
KADININ ÇALIŞIP AİLE BÜTÇESİNE KATKIDA BULUNMASI SADAKADIR!
Kadınların ailede kocalarının geçim yüküne katkı sağlamak veya hayır ve iyiliklerde bulunmak düşüncesi ile eve kazanç getirici çalışmalarda bulunmasına, Peygamber Efendimiz (sav) izin vermiştir. Bu konuda şu rivayet önemlidir;
" Abdullah bin Mes'ud'un hanımı Zeynep Hatun, el sanatlarında maharetli bir kadındı. Bir şeyler yapıp satar, kazandığını aile bütçesi için harcardı. Kendisi anlatıyor;
Bir gün kocam Abdullah'a dedim ki;
- Sen ve çocuğun beni Allah yolunda sadaka vermekten alıkoyuyorsunuz. Hem size harcamaya, hem de herhangi bir iyilikte bulunmaya kazancım yetmiyor. Ben sadaka da vermek istiyorum, ne yapayım?
Abdullah;
- Bu harcamada senin için bir sevap var mı, yok mu bilemiyorum, dedi.
Ben de gidip;
- Ey Allah'ın Rasulü, ben sanatkar bir kadınım. Evimde bir şeyler yapıp satıyorum. Kazancımı da kocam ve çocuğu için harcıyorum. Bu ise, beni sadaka vermekten alıkoyuyor. Hayır yapmaya maddi imkanım kalmıyor. Acaba ailem için harcadıklarımdan dolayı bana bir sevap ve mükafat var mı? diye sordum. Rasulullah cevaben;
- Evet onlar için harcaman devam et. Zira onlar için her ne harcarsan, sana ecir ve sevap vardır, buyurdu
Rasulullah Efendimizn hanımlarından Cahş kızı Zeynep te, deri işleme ve deri dikme sanatında el becerisi vardı. Ve bu sanatı icra ederek kazandığı paranın tamamını, Allah yolunda harcardı. Allah Rasulü onun bu ekonomik faaliyetine engel olmamıştır.
Peygamberimizden Teselliler..