You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
RE: Kadına bakmak
Peki sen söyle "erkege bakmak" haram mı?Yani bir erkeğin erkekten hoşlanarak bakması.neden kadınlara takılı kalmışsın anlamadım.

Dizi izlemiyor musunuz?demen de kasıt ne?Çağrı filmi mi?yoksa Hz.Yusuf filmi mi? Vs. orda kadın ve sesleri var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Takmışsın tv'ye;pc,tlf,resim ne olacak.

Neye ne için baktığını sen daha iyi bilirsin.millete ne soruyorsun.kadın kapalı bile olsa, nefsinden birşey geçerse içinden;bakışlarını yere indirmelisin.bunu sen bilirsin.içsel dünyanla alakalı.Zaten o an Allah'a karşı bir azap oluşur vicdanında.bazı şeylerin cevabı kendi içinde başka yerde değil yani.

Erkeğin kadına, kadının da erkeğe [şehvetle] bakması haramdır.
[Taberani]

Demek ki bakılabilir ama işin içine şehvet girdimi olmaz.bunuda sen bilirsin.o anki içsel dinamiklerinle,durumun zarureti ile alakalı.

Ona bakarsan peygamberleri anlatan filmleri izlemekte caiz olmaz .o senin içsel duygularınla alakalı.

Şöyle ki;bırak kadına bakmayı,erkeğin erkeğe bakması bile ol sebepten ötürü bakışlarını indirmesi gerekir.

neye,ne için,nasıl bir bakışla baktığını sen daha iyi bilirsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İbn arabi'ye göre bir yerde tartışma varsa ve herhangi biri peygamberden hadis belirtmişse karşıdaki kişinin susması edebten gerekli. Bu işlerde bir tane cevap yok. Bazen ayrılık olur rahmetten, bazen değişik cihetlerden bakılır yani iş olarak mecburi olması ile diğer husus birbirinden farklı. Zorlaştırmanın manası yok. Şehvetsiz kardeşlerine yardımcı ol, ameller niyetlere göre belirlenir.
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yanlış anlamışsın kardeşim ben haramdır ya da helaldir demiyorum.benim demek istediğim "bakış açısına" göre değiştiğidir.Kimse Allah adına bu haramdır bu helaldir diyemez(peygamber dışında ki zaten o Allah'ın izni olmadan kafasına göre[yani nefsinden] helal/haram demez.)

Ayrıca sahabe döneminde esir düşen.gidecek bir yeri kalmamış.kocası savaşta ölmüş.bir lokma ekmeğe muhtaç kalmış gayrimüslim kadınlar dilerlerse cariye olarak alınabiliniyordu.cariye derken hizmetli olarak.yoksa ki hanım olarak değil.ama rızaları olursa evlenmelerinde de bir mahzur yoktu.neyse iste bu kadınlar açıktı.açık derken saçı,kolları,ayakları vs.

Allah bu kafir kullarına zulm edilmesini istemediği,aç ve açıkta kalmalarını istemediğinden bu yolu açmıştı.kimisi bu ruhsatı nefsi doğrultusunda kullanmışsa bu onun günahı o ayrı mesele.

Yani demek istediğim sahabe bu açık kadınları zorla örtmemiş kendi halinde bırakmış.saçı başı,ayağı açık dolaşabilmişler.konuşmuşlar ama haddi aşmadan.demek ki bir ölçü var.mezhep imamlarının bu konuda ki görüşlerine bakabilirsiniz.

Ben bu yüzden neye ne için baktığını sen daha iyi bilirsin demiştim.bakış açısına göre değişiyor.yoldan kapalı ya da açık bir bayan geçiyordur bakamazsın.gözlerinle süzüp bakıp rahatsız edemezsin.yeri gelir o bakamazsın dediğim kadına bakabilirsin.mesala yoldan geçerken geldi sana adres sordu.örnekler çoğaltılabilinir tabi.yani ne varsa kendinde ara orda burda değil.Allah haddi aşanları sevmez.sorunun cevabı duruma,kalbe,niyete göre değişiyor.yani bende alim değilim sonuçta.Allah'ın izniyle doğruyu söylemeye çabalıyorum hepsi o.varsa yanlışım eleştirebilirsin kardeşim.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.