Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kadın Sesi Haram mıdır? Zaruret Haricinde ?
Kadın Sesi Haram mıdır? Zaruret Haricinde ?
Kuran-ı Kerime elbette inanıyorum ama Kuran-ı Kerimi hadislerle birlikte ele alıyorum olması gerketiği gibi.
Ya siz günlük meselelerinizde din ile ilgili mevzularda sadece Kuranı mı baz alırsınız hadislerle birlikte mi hüküm verirsiniz?
[/quote]
Saygıdeğer kardeşim,
Şüphesiz ki Kur'anı Kerim benim inancımdır. İnancımın tümüdür.
Çünkü İSLAM KUR'ANDIR...
Peygamberimizin hadislerinin bizlere intikali RİVAYETEN gelmiştir.
Kur'an gibi peygamberimizin huzuru ve kontrolu altında YAZILI
olarak gelmemiştir.
Hadisleri nakledenler, peygamberimizin sözlerinden hatırlarında kalanı nveya peygamberimizin sözlerinden kendi anladıkları tarzda
rivayet etmişlerdir...
Ayrıca sahih olduğu belirtilen sekiz on bin hadislerin yanında
yüzbinlerce uydurma hadisler vardır..
Peygamberimizin sözleri, hadisleri Kur'an dışında değildir...
Bakınız Kur'an bu konuda tam olarak NE DİYOR :
46-AHKAF:
9 - Ey Muhammed! De ki: "Ben Peygamberlerin ilki değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmem. Ben ancak bana vahyedilene tabi oluyorum. Ben ancak apaçık bir uyarıcıyım.
Bizlerinde yapması gereken tek şey, peygamberimiz gibi
VAHYE yani KUR'AN 'a tabi olmaktır...
SELAM...Kardeşim..
“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:
Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
"..İnsanlara,kendilerine indirileni açıklaman için ve düşünüp anlasınlar diye sana da bu Kuran-ı indirdik..."Nahl 44
Hadislerin önemine binaen bu ayet çok dikkat çekicidir.Çünkü hadislerin çoğu Kuran tefsiridir.Peygamberimiz gerek yaşantısıyla gerek sözleriyle Kuranı Kerimin şüphesiz en iyi yorumcusudur.Ayetler evrensel diyorsak onun hepimize örnek olması gerekmez mi ayettede vurgulandığı gibi.
"Allah ve Rasulu bir iş hakkında hüküm verdiği zaman ,hiç bir mü'min erkek ve hiçbir mü'min kadın için kendi işleri konusunda tercih kullanma hakları yoktur.."
Demek ki Allah Rasulude bir iş hakkında hüküm verebiliyormuş.Bu ayet o zamanın insanları için indiysse Kuran evrenseldir lafzıda havada kalıyor.
Hadislerin arasına evet uydurma rivayetler karışmış fakat gerek sahabe gerekse tabiin titizlikle bu hadisleri ayıklama yöntemleri geliştirmişler.Bir hadis sahih kabul edebilmeleri için koyulan kuralları ve şertlerı okumanızı öneririm.
Hadisler Kuranın tamamlayıcısıdır haram ve helal konularında ibadetlerin yapılışları hakkında Kuran-ı Kerim ayrıntıya yer vermez.Namazı eksiksiz şartlarına göre kılın der nasıl kılınacağı kaç rekat olduğu hakkında bilgi vermez.Zekat verin der zekatın miktarına değinmez hac desen apayrı bir konu yani kısacası hadisler İslam dini açısından Kurandan sonra 2. kaynaktır.2.kaynak olmalıdır.
Örnek domuz eti haramdır diyoruz ve kuranda haram olduğu açıkça bildirilmiştir.(Bakara 173)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi