You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KADIN PEYGAMBERLER...

KADIN PEYGAMBERLER...

Forumcu
KADIN PEYGAMBERLER...
KUR'AN KADIN PEYGAMBERLERİ KABUL EDER Mİ?

Bu konuda bir ayet yoktur.Kur'an kadın peygamberden bahsetmez. Reddettiğini de belirtmez.Ama bir ayette "erkek peygamber" sözü geçer.

Yusuf / 109 . Senden önce de, şehirler halkından kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber göndermedik. (Kâfirler) yeryüzünde hiç gezmediler mi ki, kendilerinden öncekilerin sonunun nasıl olduğunu görsünler! Sakınanlar için ahiret yurdu elbette daha iyidir. Hâla aklınızı kullanmıyor musunuz?

KADIN PEYGAMBERLER :

Tevrat’ın Tekvin 15/20 ayetinde , Peygamber Miryam’dan , Hakimler 4/de , Peygamber Debora’dan , 2. Tarihler 34/22 de , Şallum’un karısı Peygamber Hulda’dan , Nehemya 6/14 de , Peygamber Nadya’dan söz eder.
Aynı şekilde, İncil , Luka 2/36 da , ‘Aşer oymağından Fenuel’in kızı Anna adında çok yaşlı bir peygamber vardı. Genç kız olarak evlenip kocasıyla yedi yıl yaşadıktan sonra dul kalmıştı. ’ şeklinde bir ifade yer alır.

Yeryüzüne kadın peygamber gelip gelmediği tartışmaları arasında kimi İslâm yorumcuları Meryem’in nebiyye (elçi) olabileceği üzerinde durmuş. Eşari kelamında Meryem’in nebiyye olabileceğine dair iddialar var. Allah’ın onu seçip temizlemesi ve dünya kadınlarına üstün tutması ve Kur’an’da Hz. Muhammed’e , "İbrahim’i de an , Davut’u da an derken Meryem’i de an" denmesi onun nebiyye olabileceğinin işareti kabul ediliyor.

Prof. Ali İhsan Yitik , seçilme ve temizlenmenin peygamberlere has bir özellik olduğuna dikkat çekerek İnşirah suresinde bu özelliklerin peygamber için zikredildiğini vurguluyor ve Meryem için de aynı şeyin sözkonusu olabileceğine dikkat çekiyor. Cebrail’in sadece peygamberlere görünmesi ve Allah’ın vahiylerini getirmiş olması da bir başka delil olarak öne sürülüyor. Cebrail Kura’n’da da belirtildiği gibi Meryem’e insan suretinde görünmüş ve bir çocuk doğuracağını müjdelemişti.

ALINTI

Galiba anlaşılan şu ki islamiyetten önce kadın peygamberler varmış.

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
RE: KADIN PEYGAMBERLER...
KARDEŞ İNCİL DEĞİŞTİRİLMİŞ BİR KİTAPDIR

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Galiba anlaşılan şu ki islamiyetten önce kadın peygamberler varmış.

Allah razı olsun kardeş

büyük bir bilgi öğrendik
bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
ortamda degısık kıtap cok kardes gülücük onu demek ıstedım ben

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
selamun aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu

gerek efendimiz aleyhi ekmeltu tehaya gerekse diğer mürsel peygamberler aleyhimüsselam ecmain hepsi cinsiyet olarak erkekti. ALLAH tealanın hanım peygamber göndermesi atılan bir iftira nedeniyle mümkün değildir. zira kafirler melekler için ALLAH tealanın haşa kızları diyorlardı. bu nedenle hanım şeklinde bir meleğin veya peygamberin gelmesi mümkün değildir. zira böylece bu iftiranın sahipleri hem ins hem de melekut aleminden verilen tek bir cevapla cevaplanabilirler.

HZ.MERYEM esasen kıyametin habercisi olması bakımından değerli bir hanımdır. sırf HZ.CEBRAİL aleyhisselamı görmek nebi ya da rasul olmayı gerektirseydi samiri de bunlardan biri olurdu. zira o HZ.MUSA aleyhisselatu vesselama gelen elçiyi farketmiş onun yani HZ.CEBRAİL aleyhisselatu vesselamın farklı biri olduğunu anlamış ve ayağını bastığı toprağı yaptığı buzağı ile karıştırmıştı.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.
Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.