You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kadın pantolon giyer mi?

Kadın pantolon giyer mi?

Forumcu
Kadın pantolon giyer mi?
Kadın pantolon giyer mi?

Türkiye’de son aylarda, türban konusu tartışılırken, benzer bir tartışma da İsrail’de yaşanıyor.

[Resim: 4418.jpg]

Ülkenin en önde gelen din adamlarından Haham Shlomi Aviner, “Yahudi ahlaklarını korumak için kadınlar pantolon giymemeli Hatta evlerinde ve karanlıkta olsalar bile pantolon giymemeliler Çünkü Tanrı her yerdedir” dedi, ülkede kıyamet koptu.

Ilımlı din adamları “Bu adam Taliban gibi konuşuyor” diyerek hahamı eleştirdi. Ülkenin en çok satan gazetesi Yedioth Ahronot “Böyle giderse İsrail’de toplu taşıma araçları harem selamlık olur” diye yazdı.

internethaber.com
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cvp: Kadın pantolon giyer mi?
evet,günah bayanların pantulon giymesi,ama şu uzun örten şeyin adını bilmiyorum işte ondan giyerse sorun olmazSmile

vay be israil demek pantulon giymesin diyor gülücük siz imana geliyorsunuz yawaş yawaş hadi bakalım gülücük

kapalı bayanlara yakışıyor şu uzunlu bişeyle ama =)
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
RE: Kadın pantolon giyer mi?
şekilci olmayın..
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
vampiriçe:):):)
Taha Adlı Kullanıcıdan Alıntı:evet,günah bayanların pantulon giymesi,ama şu uzun örten şeyin adını bilmiyorum işte ondan giyerse sorun olmazSmile

tunik denilio taha onlara gülücük
bnce giyer yani mini etek giymektense ... gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
erkek kıyafeti

kadın kıyafeti diye bir ayrım vardrı dinde

bu da temelde örf baz alınarak belirlenir

din de esas olarak kendine uygun olanı örfe göre belirler.

ben erkek kıyafeti olduğu için üstüne ne giyilirse giyilsin haram olduğuna inanırım

tabi kendimden değil bu fikrim fetva merciimdendir...

dipleri karıştırınca her ilahi dinde benzerlikler bulunması çok normal...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Kadın pantolon giyer mi?
erkek kıyafeti

ben erkek kıyafeti olduğu için üstüne ne giyilirse giyilsin haram olduğuna inanırım

"erkek kıyafeti kadın kıyafeti diye bir ayrım vardrı dinde"

Bu ayrımın kriterleri nelerdir ?
Dinimizde kadının erkeğe benzememesi, erkeğin de kadına benzememesi konusunda net naaslar vardır. burdada maksat vardır. Benzememesi maksattır....

"Bu da temelde örf baz alınarak belirlenir" demişsiniz Bu şuna benzemesin: sakal bırakmanın sünnet olduğunu kazımanın haram olduğunu söyleyen bir takım çevreler var o zamanki "örf" te arap toplumunda sakal vardı Ebu cehil de sakallıydı misal, şu zaman ki örf te pantlon erkek kıyafeti değildir o zaman ki örf de değildi çünkü pantolon yoktu, bir kere...
"ben erkek kıyafeti olduğu için üstüne ne giyilirse giyilsin haram olduğuna inanırım" buna siz inanabilirsiniz ama "tabi kendimden değil bu fikrim fetva merciimdendir..." dediğiniz zaman iş değişir...
Bu fetva mercii kimdir ?
Selahiyeti nerden gelir ?

Ben bu konuda Alimliğine, gerçek manada yani şu: hem Alim hemde, bunu yaşantısına aksettirmiş bir alimden hiç duymadım
Eşrafımdan giyende çok...

Konu yahudilerden açıldığı için son olarak şunu söyleyeceğim, Yahudiler Hz Musa dan sonra katı gelenekçi "Şabloncu" bir şeriat oluşturmuşlardı, Hz İsa nın mesajına bakarsak geldiği zaman bu yapıyı kırmaya çalışıyordu: "Elini yıkamayan havarisini eleştiren yahudiye verdiği cevap" (1).
Sevgiyi samimiyeti ön plana çıkmaya çalışıyordu Hz İsa...
Sonrasında Kuran'da da bu yahudilerin bakışı yerilir: "Allahın helal kıldığını haram kılmayın" (2)

Kaynak:
1. Mustafa İslamoğlu: (Yahudileşme Temayülü)
2. (Maide 87)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-05-2008, Saat:04:12 AM, Düzenleyen: seminal.
Cvp: RE: Kadın pantolon giyer mi?
seminal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:erkek kıyafeti

Dinimizde kadının erkeğe benzememesi, erkeğin de kadına benzememesi konusunda net naaslar vardır. burdada maksat vardır. Benzememesi maksattır....

"Bu da temelde örf baz alınarak belirlenir" demişsiniz Bu şuna benzemesin: sakal bırakmanın sünnet olduğunu kazımanın haram olduğunu söyleyen bir takım çevreler var o zamanki "örf" te arap toplumunda sakal vardı Ebu cehil de sakallıydı misal, şu zaman ki örf te pantlon erkek kıyafeti değildir o zaman ki örf de değildi çünkü pantolon yoktu, bir kere...
"ben erkek kıyafeti olduğu için üstüne ne giyilirse giyilsin haram olduğuna inanırım" buna siz inanabilirsiniz ama "tabi kendimden değil bu fikrim fetva merciimdendir..." dediğiniz zaman iş değişir...
Bu fetva mercii kimdir ?

Ben bu konuda Alimliğine, gerçek manada yani şu: hem Alim hemde, bunu yaşantısına aksettirmiş bir alimden hiç duymadım

Ben duydum yes

fetva merciim şeyhimdir tabii mezheb imamımla beraber...
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-05-2008, Saat:03:48 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.
Forumcu
erkek kıyafeti

"erkek kıyafeti kadın kıyafeti diye bir ayrım vardrı dinde"

Bu ayrımın kriterleri nelerdir ?

Bu fetva mercii kimdir ?

Konu yahudilerden açıldığı için son olarak şunu söyleyeceğim, Yahudiler Hz Musa dan sonra katı gelenekçi "Şabloncu" bir şeriat oluşturmuşlardı, Hz İsa nın mesajına bakarsak geldiği zaman bu yapıyı kırmaya çalışıyordu: "Elini yıkamayan havarisini eleştiren yahudiye verdiği cevap" (1).
Sevgiyi samimiyeti ön plana çıkmaya çalışıyordu Hz İsa...
Sonrasında Kuran'da da bu yahudilerin bakışı yerilir: "Allahın helal kıldığını haram kılmayın" (2)

Kaynak:
1. Mustafa İslamoğlu: (Yahudileşme Temayülü)
2. (Maide 87)

"Ben duydum

fetva merciim şeyhimdir tabii mezheb imamımla beraber..."

Şeyhiniz sizi bağlar size göre fetva merciindedir. mezhep imamınızın konuyla alakalı "pantolon" diye geçen kaynağını gönderiseniz beni de aydınlatmış olursunuz ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-05-2008, Saat:04:19 AM, Düzenleyen: seminal.
Ben duydum yes

fetva merciim şeyhimdir tabii mezheb imamımla beraber...

bununla beraber konu ve yaklaşımım hakkında şunları da paylaşmak isterim seninle seminal kardeşim...

bu duurm ahır zamanda en büyük sıkıntımız maalesef

herhangibiri konuda tam bir fetva alabileceğimiz kimseyi bulamamak

ilahiyat mezunları hepsi ayrı telden çalıyorlar

ve biz dindar olmaya çalışna insnalarda böyle sona bir kaç yüzyıla ait konularda ortada kalıyoruz

neye inanacağımızı şaşırıryoruz

kim ehil fetva konusunda kim değil allak bullak herşey

işte tam da bu noktada bizim yine imdadımıza rasulüllah yetişiyor hadis-i şerifleriyle (gerçi ne kadar güveniosunuz hadislere bilemem ama)

işte bulunduğumuz bu kargaşa

bir türlü net sonuç alamayışımız

hiçbir konuda icma olmayışı

direkt olarak yapılan yorumları ve tartışılan mevzuyu şüpheli hale getiriyor...

yani şu noktada pantolon giymek soru olarak karşımızda olduğuna göre

pantolon giymenin şaibeli bir durum olduğu kesin

hele de hakkında icma olmadığı halde

ve Rasulüllah bize şüpheli şeylerden kaçınmamızı öğütlüyor

işte bana inanmassanız diye alıntı yapıyorum buraya

bakın ne buyurmşlar şüpheli şeyler mevzuunda

şüpheli şeylerden kaçınmak..

Iyilikler dâimâ iyiligi, kötülükler de dâimâ kötülügü celbeder. Bütün günahlar kalbi karartir, katilastirir ve ibâdet yapma zevkine mânî olur. Ancak bunda en çok müessir olan haram lokmadir.

Vücuda haram lokma girince kalbin ibresi yanlis istikâmeti göstermeye baslar.

Haramlardan kaçinmaya îtinâ göstermek, süpheli seylerden dahi kaçinmak îcâbeder. Zamanimizda o kadar çok süpheli gidâlar var ki; müslümanlarin çok dikkatli olmaktan baska çâresi yoktur.

Peygamberimiz ((S.A.V).) bir hadîs-i serîflerinde söyle buyurmustur:

“Helâller bellidir, haramlar bellidir. Ikisinin arasinda müstebihât (haram olup olmadigi belli olmayanlar) vardir. Bunlari insanlarin çogu bilmez. Kim süpheli seylerden kaçinirsa, irzini ve dînini korumus olur. Kim de süpheli seylere dalarsa, harama düsmüs olur...” (Muhtâru’l-Ehâdis, 545)

Hz. Ebû Bekir (r.a.), bir gün kölesinin getirdigi sütü içtikten sonra kölesine, “Bunu nereden aldin?”, diye sordu. Köle “Kehânette bulundum, karsilik olarak bunu aldim.” dedi.

Bunun üzerine Hz. Ebû Bekir, içtigi sütü midesinden istifrâ ederek çikardi. Sonra: “Allahim! Midemde kalip damarlarima karisan kismindan sana siginirim.”, dedi. (Gazâlî, Ihya 2/115)

“Tâat (kulluk vazifelerini îfâ) bir hazinedir; Anahtari, duâ; anahtarin disleri ise helâl lokmadir” der. (Yahya bin Muâz r.a.)

“Midesinde haram lokma olan kimsenin ibadetlerini Allah kabul etmez.” (Abdullah bin Abbas r.a.)

“Namaz kilmaktan yay gibi, oruç tutmaktan çöp gibi kalsaniz da, haram ve süpheli seylerden kaçinmazsaniz, Allah o ibâdetleri kabul etmez.”, (Abdullah bin Ömer r.a.)

“Kemale erenler, ancak midelerine girenlere dikkat etmekle kemâle ermislerdir.” (Ibrahim Edhem r.a.)

Takva sahibi olmalı

Vera ve takvayı elden bırakmamalıdır! Takva, açıkça yasak edilmiş olan şeyleri; vera, şüpheli şeyleri yapmamaktır. Yasak edilenlerden sakınmak, emrolunanları yapmaktan daha faydalıdır. İyiler de, kötüler de, iyilik yapar. Fakat, yalnız Sıddıklar, iyiler, günahtan sakınır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Kıyamet günü Allahü teâlânın huzuruna kavuşanlar, vera ve zühd sahipleridir.)

(Vera sahibinin namazı makbul olur.)

(Vera sahibi ile birlikte bulunmak ibadettir. Onunla konuşmak sadaka vermek kadar sevaptır.)

Kalbinin ürperdiği işi yapma! Nefsine uyma! Şüphe ettiğin işlerde kalbine danış! Hadis-i şerifte, (Nefse sükunet ve kalbe ferahlık veren iş, iyi iştir. Nefsi azdıran, kalbe heyecan veren iş günahtır) buyuruldu. Başka bir hadis-i şerifte, (Helal olan şeyler bellidir. Haramlar da bildirilmiştir. Şüpheli olanlardan kaçınız! Şüphesiz bildiklerinizi yapınız!) buyuruldu.

Şüpheli bir şeyle karsılaşınca, eli kalb üzerine koymalı, kalb çarpması artmazsa, o şeyi yapmalıdır! Eğer, fazla çarparsa yapmamalıdır! Hadis-i şerifte, (Elini göğsüne koy! Helal şeyde kalb sakin olur. Haram şeyde çarpıntı olur. Şüpheye düşersen yapma! Din adamları fetva verseler de yapma!) buyuruldu. İmanı olan, büyük günaha düşmemek için, küçük günahtan kaçar.

Bütün ibadetlerini, iyiliklerini kusurlu bilmelidir! Allahü teâlânın emirlerini tam yapamadığını düşünmelidir!

-------------------

bütün bu açıklamamdan sonra söyleyeceğim şudur

zaten tam iman ettiğim fetvamı bir taraf bıraksam da hatrınız için

ben elimden geldiğince hassas olmakda şüpheli şeylerden kaçınmakta yarar görüorum

ve düstürum budur...

bu vechile şimdi benim yaptığımı pantolon giymemeyi en azındna bir tedbir olarak bile hoş görmeniz lazım

benim yaptığım herhalü karda Allahın rızasına daha yakın görünüyor

Allah hepimizden razı olsun tabi takdir onun

dolayısıyla pantolon üzerinde şüphe bulunna bir durum olduğuna göre

giyen olup riske atılmaktansa ben ahırıini düşünen herkese

bu şüpheli şeyden uzak durmayı nacizane tavsiye ederim...

yanlış değilse de kaybetmeyiz yanlışsa da kurtulduk demektir...

umarım anlatabildim ...

bir hadis-i şerif daha var

" sizler şüpheli şeylerden uzaklaşmadıkça sürüsünü komşunun tarlasının sınırında otlatanlar gibisiniz" meyanın da olacak

tam metni hatırlayamadım Allah affetsin...

işte benim söyleyeceklerim iman ettiklerim bunlar...yes
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.