You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kadere inanmayanlar ve oncusu M.islamoglu

Kadere inanmayanlar ve oncusu M.islamoglu

Profesör
RE: Kadere inanmayanlar ve oncusu M.islamoglu
Bu adamı kaale almaya değmez. Zaman kaybı
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Kim olursa olsun adil davranmak bizim üzerimize gereklidir. Doğru anlamak da doğru anlaşılmak kadar önemlidir. Kaderin ilme yönelik ciheti inkar edilmiyor. Mezkûr kişinin inkar ettiği kaderin yaptırımı olduğuna dair algı ve içerisi (kendisince) düzgün doldurulmamış olan bir kader anlayışının iman ilkesi haline getirilmesidir. Yanlışları doğrularından çok dahi olsa doğrularını görmezden gelmek Müslümana yakışmaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Her bozuk saat bile gunde iki kere doğru yu gösteriyor diye o saate itibar edilir mi kalemşör
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Bozuk saate itibar edilmez bu doğru fakat senin tabirinle ''Günde iki defa doğru zamanı gösterir'' gerçeğini de inkar etmemizi gerektirmez. Bu bir yana benim demek istediğim muhatap kim olursa olsun iddia ettiği şeyin fazlası ile onu itham etmek bir Müslümana yakışmaz.
Bir başkası da aynı şeyi bana yapsa yahut size yapsa yahut sevdiğiniz bir kimseye yapsa bundan hoşnut olmam/olmazsınız/olmazlar.
Adil olmak üzerimize bir borçtur. Muhatabı henüz anlamadan onu itham etmek yahut sırf sizin katınızda değerli olan birisi O'nu yerdi diye sizin de O'nu yermeniz insani ilkelerle bağdaşmaz.

''Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi âdil davranmamaya itmesin. Adaletli olun; bu, Allah korkusuna daha çok yakışan (bir davranış) tır. Allah'a isyandan sakının. Allah yaptıklarınızı hakkıyla bilmektedir.'' (Maide/8)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-11-2013, Saat:12:25 PM, Düzenleyen: kalemşör.
Profesör
Benim dini yolumu yanlışa surukluyorsa ve bu o kişiye söylendiği halde hala devam ediyorsa benim gözümde bitmistir.
İsterse 24saat zikir yapsın
Ameli bozuk kişilerle işim olmaz
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kavgaci
Mustafa islamoğlunu sevmem, kader meselesinde zaten hatalı itikadı bozuk adam, dini edebi bi yazı haline getirdi, peşinede bir yığın insanı takdı onlarlada konusulmuyor.. Hatalarını söylüyorm cık cık ses yok hemen benim hocamı soruyor senin hocan kim diyor :D Google hocası onu kurtacak sanki, İtikad konusunda hatalı olduğu için gözümde 0.
Allah Ehli Sünnetin yolundan ayırmasın bizleri Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
islamoğlu kader meselesinde anlaşılamıyor, söyledikleri makaslanarak sunulduğundan da kader inkarcısı zannediliyor. islamoğlunun sevmediğim yönleri çoktur fikirlerinin pek çoğunu beğenmem fakat kader konusunda en azından söylediklerini ve delillerini inceleyip daha adil bir karar verilmesi lazım. ehli sünnetin söylediklerini de işine geldiğince makaslayıp cebriyye itikadını meşrulaştıranlar varken islamoğlu onlardan (en azından bu konuda) daha masumdur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ebu Hanzala Hoca'nın akaid, fıkıh, hadis ve diğer ilimler üzerine genel ve ilim talebelerine yaptığı ders videolarıdır.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.