You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kaçırılmış Namazın Kazası

هل أنا حقاً أنا ؟
Uyumak,unutmak veya bayılmak gibi kişinin şuuru dışında meydana gelen bir sebeple vakti kaçırılan namazlar, uyanınca veya hatırlanınca kılınır.

Rasulullah sav: '' Kim namazı unutursa veya uyuya kalırsa, onun kefareti hatırladığında kılmasıdır.''

Sahih. Buhari (598) Muslim (684)

Ebu Hureyre'den: ''Nebi sav sabah namazında uyuyakaldı. Güneş doğduktan sonra onu kaza etti.''

Hasen. İbn Mace (1/365)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: Kaçırılmış Namazın Kazası
Bunu merak ediyordum, geçen tartışması yapılıyordu evde.
Allah razı olsun.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Gaflette bir uyku dur
Uyaninca kaza edilir
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Yani kaza edilmez mi
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
O size belli vakitlerde yazılmış farz kılınmıştır diyor ayette.Vakti çıkan namazın yukarıdaki hadislerde belirtilen durumlar dışında kazası yoktur.Tevbe gerekir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
insanın bilinçte olmadan yapacağı eylemden bir sorumluluğu yoktur, fakat doğruları bilmesine rağmen gaflette olan birisi böyle değildir. bu kimsenin namazı kaza edebildiğini söylüyorsak pekala ahirette sorumlu olmayacağı bile söylenir, zira kendisi üzerinde iradesi olmayanın Allah katında bir sorumluluğu yoktur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bir müslüman 50 sene namaz kılmadı diyelim
50 sene sonra Allah nasip etti namaz kılmaya başladı..
bu adamın geçmiş namazlarına tövbe edip kaza etmesi gerekmez mi yani
tek tövbeyle kurtuluyor mu
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
tövbe etmeden pişman olmadan zaten bu işler olmaz, fakat bir kimse için önceden bilerek kılmadığı namazın kazasını kılması diye bir farz yoktur nafile niyetle kıldığı namazlar da bu eksik namazları yerine geçecektir bu yönde hadisler var. ha kılarsa da zarar etmez yine nafile olur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.