You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KABUKLU DENİZ HAYVANLARI

KABUKLU DENİZ HAYVANLARI

(...)
RE: KABUKLU DENİZ HAYVANLARI
allah sonunuzu hayır etsin
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cvp: KABUKLU DENİZ HAYVANLARI
Kardeşim,

Benim anlatmaya çalıştığım, Aziz Kur'an domuz,kan,leş HARAM demiş.
BAŞKA HARAM YİYECEK YOKTUR. Beni anladığım kural BU.

HİÇ KİMSE BAŞKA HARAM GETİREMEZ. Getirirse inanmam.

Aynen dediğin gibi:

Alıntı:Sana, kendilerine neyin helal kılındığını soruyorlar. De ki: "Size iyi ve temiz şeyler helal kılındı." (Maide, 5/4)

BURADA İYİ VE TEMİZ ŞEYLERİ BEN SEÇECEĞİM, Bana göre iyi ve temiz olan
sana göre olmayabilir gayet doğaldir.
Bize göre AT eti yenmez,KAZAKLARIN baş yemeğidir.

Alıntı:Nitekim egede araştırma yapılmış ve hepatit hastalığının midye tüketiminden olduğu kanıtlanmış ve açıklanmıştır,

KARDEŞ, o araştırmayı biraz dikkatli okursan ,gereği gibi hijyen şartlarında
hazırlanmayan ifadesini görürsün. Domatesi de pazardan alıp yıkamadan yersen
dizanteri olursun.
Bir midyeye takmışsın pis diye tutturdun,peki o pis olsun:

KARİDES,İSTAKOZ,İSTİRİDYE konusundaki haram olma sebebleri ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: KABUKLU DENİZ HAYVANLARI
Hamam böceği sinek sivrisinek örümcek felan yermisin ? gülücük
Çünkü bana onları hatırlatıyor saydıkların..Hoş olmayan iğrenç yaratıklar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
(...)
RE: KABUKLU DENİZ HAYVANLARI
YALINNNNNNNNNNNNN

ALLAH SENİ NE YAPMASIN EMİİİ

Bİ HABER VERİRDİ İNSAN HERKES BAKMASIN DİYESaskin
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: KABUKLU DENİZ HAYVANLARI
ya niye koyuyosunuz bunları iğrenç yaaaa
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: KABUKLU DENİZ HAYVANLARI
Böğğ Sad o ne ya
[Resim: 26064.gif] [Resim: 25448.png]
------------------------------------------------------------------------

Cok güze bir gece...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cvp: KABUKLU DENİZ HAYVANLARI
Özel Ramazan mönüsüyle 'İftarda ıstakoz yemek haram mı, değil mi?" tartışmasına zemin hazırlayan Sema Çelebi, yaptığı işin püf noktalarını Şamdan Plus dergisine anlattı.

Cemiyet hayatının gözde siması Sema Çelebi, Ramazan sofraları için hazırladığı 'Osmanlı usulü ıstakoz yemekleri' ile gündemde. Şamdan Plus dergisinin yeni sayısı için mutfağa girip, ıstakoz pişiren Çelebi, iftar sofralarını zenginleştirme girişimini ve bu işin püf noktalarını anlattı. Ramazan'da ıstakoz yemenin haram olup olmadığı konusuna da açıklık getiren Sema Çelebi, "İlahiyat Fakültesi profesörlerinin de dediği gibi, nefsiniz çektiği sürece yiyebilirsiniz" dedi. Çelebi, büyük ilgi gören projesinin başlangıç sürecini ve ıstakozla ilgili merak edilen her konuya açıklık getirdi.

'KALORİSİ YOKTUR'

* Yaptığım araştırmalar sonucunda, Osmanlılar döneminde sultanların iftarda ıstakoz yediklerini öğrendim. Eski Osmanlı kitaplarından yemek tarifleri bulduk ve onları günümüze adapte ettik. Ramazan'da kullandığımız tarifler, 1800'lü yıllara ait bir kitaptan alındı.

* Istakoz çok kuvvetli bir besindir. Önemli bir protein deposudur. Kolesterolü ve kalorisi yoktur. Tok tutar, doyurur ve susatmaz. İftar ve sahur sofraları için faydalı bir besindir. İftar sofralarında çeşit çeşit yemek yiyip, tıkanmak istemeyenlere öneririm.

NOT: İstakozu ancak 5 yıldızlı otellerde bulabilirsiniz. Çok pahalı olduğu için
4 ve daha az yıldızlı otellerde bulamazsınız.
Gayet tabiidirki sosyal statüsü müsait olayanlar hayatlarında hiç istakoz yememişlerdir. Ancak üzülmesinler amerikada da ,japonyada da herkes istakoz yiyememektedir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.