You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KABUKLU DENİZ HAYVANLARI

KABUKLU DENİZ HAYVANLARI

Acemi Üye
RE: KABUKLU DENİZ HAYVANLARI
KUR'ANDAN YOLA ÇIKARAK,KUR'ANDA HARAM OLMAYAN YİYECEKLERİ
HARAM İLAN ETMEK:
KUR'ANI TAHRİF ETMEK,KUR'ANI DEĞİŞTİRMEK,KUR'ANA EK,İLAVE YAPMAK DEMEKTİR.BUNA AZİZ PEYGAMBERİMİZ DAHİL KİMSE YETKİLİ
DEĞİLDİR
BU KUR'ANA VE AZİZ DİNİMİZE İHANETTİR.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
O zaman bütün tefsirler çöpe gülücük Yazan alimlerimiz yanlış yapmışlar demekki.Kuran-i Kerimin sadece 1 ayetinden yüzlerce açıklama çıkar ama bunu kemal kadeş sen yanlış yönlendiriyorsun ve ek olarak görüyorsun.
Söylediğimiz şahıslar Kuran-i Kerimi değiştirmediler içeriliğini gösterdiler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cvp: KABUKLU DENİZ HAYVANLARI
SEVGİLİ KARDEŞİM YALIN,

Alıntı:O zaman bütün tefsirler çöpe Yazan alimlerimiz yanlış yapmışlar demekki.Kuran-i Kerimin sadece 1 ayetinden yüzlerce açıklama çıkar ama bunu kemal kadeş sen yanlış yönlendiriyorsun ve ek olarak görüyorsun.
Söylediğimiz şahıslar Kuran-i Kerimi değiştirmediler içeriliğini gösterdiler.

Sevgili kardeşim,lutfen ''bütün tefsirler çöpe'' gibi ifadeler kullamayınız.

Kardeş , Yüce Allah Aziz Kitabı alimlere göndermemiştir. Tüm İNSANLARA , sana,bana göndermiştir.

24-en-NÛR
34. Andolsun ki biz size (gerekeni) açık açık bildiren âyetler, sizden önce yaşayıp gitmiş olanlardan örnekler ve takvâya ulaşmış kimseler için öğütler indirdik

Her kişi Kur'anı okumak ve anlamakla mükelleftir. Şüphesiz Kur'an asırlar boyunca yaşayacak tüm insanlara gönderildiği için,mana ve anlam açısından çok zengindir,
çünkü bizlerden binlerce yıl sonra gelecek olan insanlar da aynı kitabı okuyacaklardır.

Bu nedenle eski büyük islam alimlerinin görüşlerinden önce ,ben okur ,bakarım,
sonra eski islam alimlerinin görüşlerine de bakarım ,tasvip ederim veya etmem,
buna aklım ,kendisi karar verir.

Konumuza gelince:
İslam alimleri çeşitli konularda fikirlerini ortaya koyarlar, Bence imam-ı azam da
içinde bulunduğu yıl ve şartlar altında kabuklu deniz hayvanlarını yemeyin demiştir.
Eğer bu yiyecekler uzak yerlerden, çöl sıcağında develerle geldiği için bozulmuş
ve bunu yiyen insanlarda ölüyorlarsa,imamı azamın görevi insanlara bunları yemeyin demektir.

Bu nedenle verilen bir yemeyin emrini HARAM sınıfına sokamazsınız, bunu imamı azam da yapmaz.
Bir örnek daha:
Bu gün ülkemizde insanlar ormanlarda mantar topluyor, ve zehirli olduğunu
bilmediklerinden ,zehirlenip ölüyorlar.Şimdi DİYANET bir fetva çıkarsa ve
mantarı yasaklasa, mantar yemek HARAM diyebilir miyiz?

Anlatmaya çalıştığım ,din adamları tehlikeli gödükleri hallerde halkı bazı yiyecekleri
yememeleri hususunda ,uyarabilirler, yemeyin diyebilirler, ancak;
HİÇ BİR YİYECEK İÇİN HARAM DİYEMEZLER. BU YETKİ Hz. MUHAMMEDE BİLE
VERİLMEMİŞTİR.

SELAM
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hep aynı şeyler bende aynı şeyleri söylüyorum,temiz ve iyi olanları seçin denmişse ben seçerim,bana göre bu hayvanlar pisdir,başkasına göre değildir,sonuçta kaynak aynı yerden çıkıyor,birisi farklı algılar başkası farklı göreceli..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kardeş

şöyle izah edeyim,belki daha kolay anlaşılır:

Din adamları tehlikeli gördükleri bazı yiyecekler için,pistir,zararlıdır,
iğrençtir YEMEYİN diyebilirler. İnsanlar da onlara uyar yemezler veya
kabul etmez yerler. Burada günah söz konusu olmaz.

Ama din adamı bir yiyecek için HARAMDIR derse ,ona uymayıp yiyen kimse günaha girer demektir.Bu nedenle Kur'an da olmayan bir yiyeceğe din adamaları pis ,zararlı YEMEYİN diyebilir
ama HARAM deme yetkisi yoktur.İnsanlar o yiyeceği HARAM zanneder,
bu durumda din adamı yalan söylemiş,insanları kandırmış olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
HİÇ BİR DİN ADAMININ KUR'ANDA OLMAYAN BİR YİYECEĞİ HARAMDIR
DEMEK HADDİNE DÜŞMEMİŞTİR.PEYGAMBERİMİZ BİLE KUR'ANDA OLMAYAN BİR YİYECEĞE HARAM DİYEMEZ ,ONUNDA YETKİSİ YOKTUR:
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
SEVGİLİ KARDEŞİM YALIN,

BU KONUDA SEN KUR'ANA MI DİN ADAMLARINA MI İNANIYORSUN ANLAMADIM.

KARDEŞ BU KONUDA BEN HİÇBİR DİN ADAMINA İNANMIYORUM KUR'ANA
İNANIYORUM.
Lutfen artık bu konuyu kapatalım.

ÇOK SELAM
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Arkadaşım durmadan ağır suçlamalar yapıyorsun,ben diyorumki kimse kafasından haram demiyor hala kafanızdan haram sıfatı vuramazsınız diyorsun.

Kan,leş,domuz haramdır evet tamam.Burda 3 temel madde üzerinde durulmuş,ayetin iniş zamanına neden indiğine bakıp araştırırsan sevinirim.
Ve fare,hamam böceği.kurbaga,yılan,vs vs bir çok hayvan sayarım ve sığmaz buraya,peki ne yapacaz biz.

Allah (c.c) ayetlerini indirmiş.
Sana, kendilerine neyin helal kılındığını soruyorlar. De ki: "Size iyi ve temiz şeyler helal kılındı." (Maide, 5/4)

"Bugün size temiz şeyler (tayyibât) helal kılındı." (Maide, 5/5)

Peygamber temiz ve hoş şeyleri kendilerine helâl kılar, murdar ve kötü şeyleri de üzerlerine haram kılar,(A'raf, 7/157)

Bakın yukarıdaki ayetlerde temiz olanı seçin yiyin denmiyor,TEMİZ VE İYİ OLANLAR HELAL KILINDI DİYOR.Eğer helal kelimesi baskılı şekilde söylenmeseydi evet derdim haram diyemem,ama helal kelimesi çok açık hepsinde söylenmekde ve insan oğlunun bu şekilde ayırt etmesi için kolaylıktır.
Ve gelelim çok güzel olan midyeye,midye içerili görünüşü olarak pis hayvandır.
Nitekim egede araştırma yapılmış ve hepatit hastalığının midye tüketiminden olduğu kanıtlanmış ve açıklanmıştır,eğer inanmayan varsa doktorun ismi : Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Karababa'dır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.